ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

5 πανελλήνια ρεκόρ κατέρριψε η 12χρονη Βολιώτισσα Ναταλία Τσιδώνη

5-πανελλήνια-ρεκόρ-κατέρριψε-η-12χρονη-β-675046

Με την παρουσία 345 αθλητών από 36 σωματεία, εκ των οποίων και αθλητές ομάδων, από Τουρκία και Ουκρανία, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η αγωνιστική δράση για το 1ο διεθνές Κύπελλο Χριστουγέννων τεχνικής κολύμβησης, το διήμερο 22 και 23 Δεκεμβρίου, στα Ιωάννινα.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η πόλη των Ιωαννίνων προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών που θα γίνει το διάστημα 25 Ιουνίου-2 Ιουλίου και ανέλαβε να διοργανώσει η ΚΟΕ, με απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας (CMAS) στη Ρώμη. Έτσι τα φώτα -όπως είναι φυσικό- είναι στραμμένα στην πόλη της Ηπείρου, που φιλοδοξεί να διοργανώσει μία ακόμη γιορτή του αθλητισμού στη χώρα μας.

Το 1ο κύπελλο Χριστουγέννων τεχνικής κολύμβησης θεωρείται μία διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στο διαρκώς αναπτυσσόμενο άθλημα, ενώ σημειώθηκαν 8 πανελλήνια ρεκόρ, πέντε εκ των οποίων ανήκουν στο παιδί-θαύμα του αθλήματος, Ναταλία Τσιδώνη, που ανήκει στον νεοσύστατο σύλλογο του ΝΠΣ Βόλος.

Η 12χρονη αθλήτρια, που έχει δείξει ήδη τη δυναμική της, μετακινήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι από τον προηγούμενό της σύλλογο στο νέο σωματείο, που από τα σπάργανα… έφτασε να πρωταγωνιστεί σε ρεπορτάζ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, μετρώντας παρουσία μόνο δυόμιση μηνών.

Όσον αφορά στη Ναταλία Τσιδώνη, στη διοργάνωση των Ιωαννίνων κατέρριψε πέντε ρεκόρ (το ένα διπλό). Συγκεκριμένα, στην κατηγορία των Παγκορασίδων Β’ και στα 50μ. διπλά πέδιλα έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ (24.65) σημειώνοντας χρόνο 24.52, ρεκόρ και για την ανώτερη ηλικιακά κατηγορία των Παγκορασίδων Α’. Στα 100μ. διπλά πέδιλα, με χρόνο 53.92, ξεπέρασε και πάλι το δικό της από τις 6/7/2018 (54.53). Στα 200μ. διπλά πέδιλα κρατούσε το ρεκόρ από τις 8/7/2018, με επίδοση 2:01.05, όμως το βελτίωσε, πραγματοποιώντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, με χρόνο 1:59.05. Την πολύ καλή παρουσία ολοκλήρωσε στα 400μ. διπλά πέδιλα, όπου σημείωσε χρόνο 4:15.64 και κατέρριψε για ακόμη μία φορά το δικό της ρεκόρ από τις 7/7/2018, με επίδοση 4:18.24.

Συνολικά, η αθλήτρια του ΝΠΣ Βόλος άφησε άριστες εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον, όπως και η 8μελής αποστολή του συλλόγου, που συμμετείχε στη διοργάνωση.

Μετά το τέλος των αγώνων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους τελευταίους αγώνες του έτους: «Τόσο εγώ, ως τεχνικός προπονητής, όσο και ο κ. Αλέξανδρος Ξιάρχος, ως τεχνικός σύμβουλος, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το πρώτο διεθνές μίτινγκ με την επωνυμία «Christmas International Cup» που διεξήχθη στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι αγώνες αυτοί ήταν οι τελευταίοι για το 2018 και κλείσαμε το έτος με μία ωραία διοργάνωση, όπου έλαβαν μέρος πολλοί αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ηταν οι πρώτοι αγώνες που διοργανώνουν η ΚΟΕ με την ΚΟ Ιωαννίνων, καθώς πλησιάζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ιουνίου που θα γίνει στα Γιάννινα. Οι αθλητές βρίσκονται σε καλό στάδιο και οι επόμενοι αγώνες θα είναι ακόμη καλύτεροι. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και το νέο έτος να είναι καλύτερο από αυτό που φεύγει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου