ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πετυχημένη για τον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. η σεζόν 2018

πετυχημένη-για-τον-ιπ-ο-τ-ι-σ-η-σεζόν-2018-676937

Αναμφίβολα η χρονιά που πέρασε άφησε στον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. την πιο γλυκιά γεύση και γέμισε παράγοντες και αθλητές με υπερηφάνεια. Με την ομάδα του ομίλου συμμετείχαν στην φετινή αγωνιστική περίοδο 15 αθλητές:

Α. Ανετοπούλου

Ε. Αργυράκου

Π. Γιασαγιά

Ε. Καραπετσάκου

Η. Κίσσας

Λ. Κουτρομάνου

Α. Μάτσου

Γ. Ξυνός

Δ. Παΐλας

Ν. Παπαζήση

Ν. Πασχούδη

Κ. Περάκη

Δ. Σχουλλή

Α. Τσούνη

Χ. Χρυσικού

Η ομάδα του ομίλου συμμετείχε σε 17 αγώνες υπερπήδησης εμποδίων, ιππικής δεξιοτεχνίας (ντρεσάζ) και ιππικής αντοχής, στους οποίες κατέλαβε πολλαπλές καλές θέσεις και βραβεύτηκε για τις επιδόσεις των αθλητών της. Συγκεκριμένα σε αθλητές του ομίλου απονεμήθηκαν 5 χρυσά, 3 αργυρά και 5 χάλκινα μετάλλια σε αγώνες εμποδίων, 8 χρυσά, 7 αργυρά και 6 χάλκινα μετάλλια σε ιππικής δεξιοτεχνίας και 1 χάλκινο μετάλλιο σε αγώνες αντοχής. Παράλληλα οι αθλητές του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. κατέκτησαν 7 τέταρτες, 4 πέμπτες και 2 έκτες θέσεις σε αγώνες υπερπήδησης εμποδίων και ιππικής δεξιοτεχνίας, ενώ ολοκλήρωσαν και πολλές άπταιστες διαδρομές και συμμετείχαν σε βραβεύσεις στις μικρότερες κατηγορίες.

Στις αξέχαστες στιγμές της χρόνιας είναι:

* Η βράβευση της Α. Ανετοπούλου ως πρώτη πολυνίκης Βορείου Ελλάδας στην κατηγορία 1.10μ.

* Η βράβευση της Α. Τσούνη στην πρώτη θέση του τουρνουά ανάπτυξης ανάμεσα σε αθλητές από Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδο, Σέρρες.

* Η κατάταξη του ομίλου ως πρώτου πολυνίκη ομίλου Βορείου Ελλάδας με την υψηλότερη βαθμολογία στην ΙΔ.

* Η κατάκτηση ενός αργυρού μεταλλίου και 2 πέμπτων και 2 έκτων θέσεων για τις Ε. Αργυράκου και Λ. Κουτρομάνου στους 71ους πανελλήνιους αγώνες ΙΔ.

* Η επιτυχία των Η. Κίσσα, Δ. Σχουλλή και Α. Τσούνη στο ομαδικό των ομίλων στους 71ους πανελλήνιους αγώνες εμποδίων που ανέβασε τον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. στην τρίτη θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Όμως εκτός από την αγωνιστική δράση της ομάδας, το 2018 υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένο και εκπαιδευτικά, αφού στον όμιλο διεξήχθησαν 3 σεμινάρια τύπου ’clinic’ με τη γνωστή προπονήτρια Τζοάννα Γεωργοπούλου, τους εθνικούς κριτές Νἰκο Γεωργόπουλο και Σ. Ιωαννίδου, ενώ μέλη της ομάδας του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. παρακολούθησαν την ολυμπιονίκη Charlotte Dujardin σε ’clinic’, αλλά και σε αγώνες, όπως επίσης το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα CSIO** στην Αθήνα, το Longine Global Tour στο Λονδίνο, το σεμινάριο σχεδιαστών διαδρομών της ΕΟΙ και το level 3 της διεθνούς ομοσπονδίας FEI, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη κατάρτιση αθλητών και προπονητών.

Παράλληλα σε κοινωνικό επίπεδο διοργανώθηκαν:

Δέκα εκδρομές Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, στις οποίες δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του αλόγου.

Δύο ιππικές επιδείξεις των παιδικών σταθμών «Παλατίνο» και «Φατσούλες».

Δύο επισκέψεις των υπέροχων πόνι του ομίλου σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και μια για το ΚΔΑΠ «Καμινάδα» στον χώρο Τσαλαπάτα.

Ενα summer camp με στόχο τη διδασκαλία της ιπποκομίας και της φροντίδας των αλόγων στα παιδιά.

Μια εκδήλωση «Παίδων Δράσεις» σε συνεργασία με τη διαδικτυακή σελίδα «Μαμάδες Μαγνησίας», κατά την οποία 250 παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια δωρεάν βόλτα με άλογο και παράλληλα να δοκιμαστούν και σε άλλα σπορ.

Όμως οι δράσεις του ομίλου για το 2018 δεν σταμάτησαν εκεί. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη χρονιά που μας πέρασε, ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ., με τη συνεχιζόμενη εθελοντική προσφορά της Σάρας Ανετοπούλου – Χάττον, προσέφερε υπηρεσίες θεραπευτικής ιππασίας σε ειδικά σχολεία της πόλης και το σχολείο αυτισμού δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να δεχθούν τις ευεργετικές δράσεις της ιππασίας. Το τμήμα θεραπευτικής ιππασίας δεν περιορίστηκε μόνο στα μαθήματα, αλλά με τους βοηθούς εθελοντές διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις για γονείς ώστε να καμαρώσουν την εξέλιξη και πρόοδο των παιδιών τους. Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η απονομή του βραβείου ᾽Princess Diana Volunteering Award᾽ στην εθελόντρια Αθηνά Δασκαλά για την προσφορά της στη θεραπευτική ιππασία, κάτι που εντόπισε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και ετοίμασε ρεπορτάζ για τον εθελοντισμό και τη θεραπευτική ιππασία του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. Το πρόγραμμα θα προβληθεί στο νέο έτος.

«Πιστεύοντας ότι η αγάπη των μελών για το άθλημα αποτελεί την κινητήριο δύναμη για όλα τα παραπάνω, το Δ.Σ. του ομίλου συγχαίρει όλους τους αθλητές για τις προσπάθειές τους και τα αποτελέσματα που επέτυχαν, ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές για την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους και εύχεται το νέο έτος να μας βρει όλους υγιείς και δυνατούς για να συνεχίσουμε το έργο του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ.!!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου