ΜΠΑΣΚΕΤ

«Διπλό»… κατοχύρωσης θέλει ο Ολυμπιακός

διπλό-κατοχύρωσης-θέλει-ο-ολυμπια-678161

Νίκη που θα τον διατηρήσει στην τέταρτη θέση (πιθανότατα και μόνο του αν ηττηθεί η Εφές από τη Μπαρτσελόνα) με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας θέλει απόψε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», δοκιμάζονται (19:15-Novasports2) για την 15η αγωνιστική στην έδρα της ουραγού, αλλά επικίνδυνης Νταρουσάφακα, με στόχο το πέμπτο φετινό «διπλό» τους σε οκτώ παιχνίδια.

Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ο οποίος έχει πλην του Αγραβάνη όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, θα ολοκληρώσει το μισό δρόμο του μαραθωνίου της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 10-5 (όσο είχε και τη σεζόν 2016/17), θα συνεχίσει να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της ή αλλιώς την κατάληψη της τέταρτης θέσης που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι oφ και θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που ακολουθεί στο ΣΕΦ (4/1).

Οι «ερυθρόλευκοι», δεν ξεγελιούνται από το κάκιστο 1-13 που έχει η Νταρουσάφακα αλλά και τις δώδεκα σερί ήττες της, καθώς περιμένουν αντίδραση από την τουρκική ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει. Θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και σοβαροί για να φτάσουν στο στόχο τους και για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να κρατήσουν πιο χαμηλά από τον μέσο όρο των 12,9 επιθετικών ριμπάουντ (κορυφαία επίδοση στη διοργάνωση ως τώρα) την τουρκική ομάδα. Παράλληλα, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες της στην άμυνα (δεύτερη χειρότερη αφού δέχεται 85,9 πόντους ανά ματς), αλλά και την δυσλειτουργία της στην παραγωγή ασίστ (16,4 μέσο όρο).

Η γηπεδούχος, που στην όμορφη, μπασκετική, αλλά… ήσυχη από πλευράς θορύβου, «Volkswagen Arena», έχει χάσει όλα τα παιχνίδια στη λεπτομέρεια (διαφορές μικρότερες των πέντε πόντων μέσο όρο), έχει κάκιστο ποσοστό στα τρίποντα (30%), αλλά στηρίζεται πολύ στους ψηλούς της, Έρικ, Έβανς και Πέινερς, χωρίς να σημαίνει πως η πολύ βελτιωμένη version της επί των ημερών του νέου τεχνικού, Σελτσούκ Ερνάκ, δεν διαθέτει ικανότατους περιφερειακούς. ΜακΚάλουμ, Ντάγκλας, Μπράουν, Ντίμπλερ και Κιντ, έχουν μπόλικο ταλέντο και αν δεν προσεχθούν η βραδιά μπορεί να επιφυλάξει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα είναι οι: Χουάν Κάρλος Γκαρσία (Ισπανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Ρενόντ Γκέλερ (Βέλγιο).

Προϊστορία

Μόλις δύο φορές έχουν αναμετρηθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας οι δύο ομάδες. Αμφότερες την σεζόν 2016/17, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με σκορ 81-73 στο ΣΕΦ και 77-71 στην Κωνσταντινούπολη.

Μικρά-μικρά και ενδιαφέροντα

-Ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε υπό τη σκέπη του πέρυσι από τη φετινή ομάδα της Νταρουσάφακα τους Κιντ, Οζμιζράκ, Μπαϊγκούλ, Κοσούτ, Οζντεμίρογλου και Έρικ. Τη σεζόν 2016/17 είχε παίκτη και τον Ογκούζ Σαβάς.

-Ο Τζον Ντίμπλερ, πετυχαίνει τουλάχιστον ένα τρίποντα σε οκτώ συνεχόμενους αγώνες Ευρωλίγκας. Είναι πέμπτος σε ποσοστό ευστοχίας με 49,6% στην ιστορία της διοργάνωσης.

-Ο Τζέρεμι Έβανς, κάνει τουλάχιστον ένα κόψιμο σε πέντε σερί ματς και στα 11 από τα 12 τελευταία παιχνίδια Ευρωλίγκας. Είναι δεύτερος σε μέσο όρο με 1,2.

-Ο Ρέι ΜακΚάλουμ, σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια.

-Με 2,9 επιθετικά ριμπάουντ μέσο όρο, ο Μάικλ Έρικ, είναι δεύτερος στη σχετική λίστα πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

-Ένα τουλάχιστον τρίποντο πετυχαίνει ο Βασίλης Σπανούλης στα οκτώ τελευταία παιχνίδια Ευρωλίγκας.

-Ο Γιώργος Πρίντεζης, χρειάζεται άλλα έντεκα ριμπάουντ για να ξεπεράσει στην έβδομη θέη τον Ντέιβιντ Άντερσεν. Μπαίνει στον σημερινό αγώνα με 1135.

-Στα εννέα από τα δέκα τελευταία παιχνίδια, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει διψήφιο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης (ranking).

Πηγή: sportfm.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου