ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυλαία στο 2018 με νίκη – πρόκριση για τον Ολυμπιακό Βόλου

αυλαία-στο-2018-με-νίκη-πρόκριση-για-τον-679609

Ζορίστηκε… αλλά έκλεισε επιτυχημένα το 2018 ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε στο Βελεστίνο του Ρήγα Φεραίου, με 2-1, στον ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι, μπορεί να πήγαν στο προχθεσινό παιχνίδι με τον αέρα του φαβορί, βρήκαν όμως απέναντί τους, τους αξιόμαχους παίκτες του Μίλτου Ζιάκα, με τους Βελεστινιώτες να ανοίγουν το σκορ, με τον Πάσχο, στο 5’. Δύο τέρματα του Φλίγκου, στο 39’ και το 59’ ανέτρεψαν το σκορ, δίνοντας στον Ολυμπιακό την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, όπου θα συναντήσουν τον νικητή του ζευγαριού Αίαντας Σούρπης – ΓΣ Αλμυρού.

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν η ένταση που επικράτησε τόσο εντός όσο και εκτός εξέδρας, χωρίς πάντως παρατράγουδα, χάρη και στην επέμβαση της αστυνομίας, ενώ, ο κακός αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Εντέλει, οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν με θετικό πρόσημο τη χρονιά, ενώ επόμενη αγωνιστική τους υποχρέωση είναι στις 6 Ιανουαρίου, όπου αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Γ.Σ. Αλμυρού, για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου.

Το παιχνίδι

Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Ρήγας Φεραίος, που ξεκίνησε δυνατά αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, με τον Πάσχο να πετυχαίνει με όμορφο πλασέ εντός περιοχής, που κατέληξε στη δεξιά γωνία του Γιακουμή το 1-0. Μάλιστα, οι κυανόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει δύο τα τέρματά τους στο 22’, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού νίκησε τον Σέττο, που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, έπειτα από μπαλιά του Αραμπατζή.

Οι ερυθρόλευκοι, προσπάθησαν να αντιδράσουν καταγράφοντας ευκαιρίες με τους Οικονομόπουλο στο 24’, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Παπαγιάννης στην κλειστή του γωνία, τον Καμπλιώνη που σούταρε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια στο 27΄και τον Ρόκα που πλάσαρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι στο 30’. Η ισοφάριση ωστόσο για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 39’, με τον Λώττα αρχικά, με εκτέλεση φάουλ να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι και τον Φλίγκο να παίρνει το «ριμπάουντ», σημειώνοντας από κοντά το 1-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Στο φτωχό σε φάσεις δεύτερο μέρος, ένα σουτ του Φλίγκου στο 59’, που δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Παπαγιάννης κατέληξε στα δίχτυα, για το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Μπουτζίκο στο 93’.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Σκόρερ: 5’ Πάσχος – 37’, 59’ Φλίγκος

ΡΗΓΑΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Σπαθής, Καρλιάμπας, Γκάγκας, Αλεξίου, Αραμπατζής (62’ Γάρος), Σουγγάρης (76’ Ζηρδέλης), Σέττος, Πάσχος, Νασιακόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Παπαϊωάννου, Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Πίντο, Ρόκας (74’ Νόνης), Καμπλιώνης (62’ Σκοπελίτης), Κόλα, Φλίγκος (89’ Πατσής), Λώττας, Ζγκούρι (36’ Ευθυμιάδης).

Αμανατίδης: «Να βλέπουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, σε βελτιωμένα γήπεδα»

Στον κακό αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλεψε αμφότερες τις ομάδες στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης, στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου με τον Ρήγα στο Βελεστίνο. Συγκεκριμένα, επεσήμανε: «Ολα τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός τα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα. Το ίδιο συνέβη και με το παιχνίδι με το Ρήγα κι αυτό φάνηκε από τις αρχικές μου επιλογές. Ομως θα πω κάτι, αν θέλουμε όλοι όσοι μετέχουμε σ’ αυτή τη διαδικασία να βλέπουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να ακουστεί ως δικαιολογία, αλλά σ’ αυτό το γήπεδο δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Είπα στο διαιτητή, πως θα μπορούσε να φροντίσει έτσι ώστε να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση, γιατί μέσα από αυτό το παιχνίδι και σ’ αυτό το γήπεδο δεν κερδίζουν κάτι οι ομάδες. Εχω την αίσθηση ότι δεν κερδίζει κάτι ούτε η γηπεδούχος ομάδα, η οποία είναι πάρα πολύ καλή και μου άρεσε. Σε αυτό το γήπεδο θα κέρδιζε αυτός που δεν θα γλιστρούσε, αυτός που θα ήταν τυχερός, αυτός που θα άντεχε στη λάσπη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τιμήσει το θεσμό του κυπέλλου και εύχομαι ο τελικός να γίνει στο Πανθεσσαλικό. Να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές, η ομάδα μας σίγουρα χρειάζεται ξεκούραση, συγχρόνως και μία ενίσχυση. Νομίζω ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι κινήσεις, έτσι ώστε να φανούμε ανταγωνιστικοί.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτό το πρωτάθλημα, η ομάδα και αυτά τα παιδιά είναι αήττητα και πρωτοπόρα. Μας έχουν γεμίσει με μεγάλη περηφάνια για την προσπάθεια που κάνουν κι αυτό που έχουν πετύχει.

Εχουμε φτάσει στα μισά του δρόμου, χρειάζεται να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και πιο καλοί στο δεύτερο γύρο. Περιμένω πιο σκληρό δεύτερο γύρο και λυπάμαι πραγματικά, αν σήμερα μία-δύο στιγμές χάλασαν την εικόνα του παιχνιδιού».

Οσον αφορά τις εντάσεις που σημειώθηκαν στο παιχνίδι, ο Μακεδόνας τεχνικός σημείωσε: Ολα τα παιχνίδια έχουν κάποιες εντάσεις. Αν σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι δημιουργήθηκε κάτι, νομίζω ότι αυτά γίνονται. Κάποιοι στην πόλη του Βελεστίνου, την οποία συμπαθώ πραγματικά, κάνουν αναφορά σ’ ένα θέμα παλιό. Ομως το ποδόσφαιρο και οι άνθρωποι προχωρούν…».

Παράλληλα, όπως δήλωσε, σε σχέση με τον αγωνιστικό χώρο, η ποιότητά του θα μπορούσε να είναι καλύτερη, από τη στιγμή που το παιχνίδι είχε οριστεί εγκαίρως: «Εννοείται, πως με τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Εγώ δεν είπα να παίξουμε σ’ ένα φανταστικό γήπεδο. Μπορεί ο αγωνιστικός χώρος να μην είναι καλός, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση φάνηκε ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια όλη την εβδομάδα για να βελτιωθεί το γήπεδο, τη στιγμή που το παιχνίδι είχε οριστεί έγκαιρα. Νομίζω, ότι αυτό δεν τιμάει ούτε τον θεσμό, ούτε τις ομάδες. Στη ζωή υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να έρθω εδώ και να κάνω δημόσιες σχέσεις. Να πω, δηλαδή, για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τον Αγιο Βασίλη. Υπάρχει όμως και ένας άλλος δρόμος, αυτός που πιστεύεις σε κάτι, λες την άποψή σου, δεν φοβάσαι κανέναν και προχωράς. Εγώ έχω επιλέξει στη ζωή μου σε ποιον δρόμο θέλω να είμαι…»

Μ. Ζιάκας: «Θέλουμε το σεβασμό που αξίζει ο Ρήγας»

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου ο προπονητής του Ρήγα Φεραίου, Μίλτος Ζιάκας. Στις δηλώσεις του ο Λαρισαίος τεχνικός τόνισε τα εξής:

«Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τη νίκη. Συγχαρητήρια στον φίλο μου τον Περικλή (σ.σ. Αμανατίδη), τον οποίο γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο. Γνωρίζαμε τις συνθήκες του παιχνιδιού. Από κει και πέρα εμείς σταθήκαμε αξία, είχαμε την πιο κλασική ευκαιρία του παιχνιδιού, όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0 και το παιχνίδι να είχε διαφορετική εξέλιξη.

Σ’ ότι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, αυτό καθ’ αυτό, θα πρέπει επιτέλους αυτοί που διαχειρίζονται το ελληνικό ποδόσφαιρο – και είμαστε εμείς οι προπονητές, οι παράγοντες, οι διαιτητές – πρώτα να το σεβαστούμε και να πάρουμε παραδείγματα από άλλες κοινωνίες και από άλλες χώρες. Αν αυτό δεν γίνει, τότε λυπάμαι, όλοι μας οδηγούμαστε προς τα πίσω. Σήμερα είδα πράγματα όπου καθοριστικοί παράγοντες δεν ήταν όπως θα έπρεπε. Ας αναλογιστεί ο καθένας την ευθύνη του. Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και στον Ολυμπιακό Βόλου να αλλάξει κατηγορία, όπως αξίζει στη μεγάλη του ιστορία. Θέλω να τονίσω σε όλους, πως στην κατηγορία που παίζουμε, όλοι θα πρέπει να σεβαστούν το Ρήγα, γιατί ο Ρήγας επιστρέφει.

Οσον αφορά τη συνέχεια για τον Ρήγα: «Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου πέρασε. Θα δούμε από εδώ και πέρα όλα τα υπόλοιπα ματς με σοβαρότητα. Θέλουμε τον σεβασμό που αξίζει ο Ρήγας και δεν θα μπορεί να μας σταματήσει κανείς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου