ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνέχισε τα ευρωπαϊκά όνειρα

συνέχισε-τα-ευρωπαϊκά-όνειρα-451855

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε ο Ολυμπιακός μετά την χθεσινή του νίκη με 3-0 επί του Πανσερραϊκού για την 25η αγωνιστική της Super League. Οι ερυθρόλευκοι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σημείωσαν τρία τέρματα και συνέχισαν να κάνουν ευρωπαϊκά όνειρα. Σκόρερ του πρώτου τέρματος για την ομάδα του Βόλου ήταν ο Νέμεθ που πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο 15’, ενώ ο Μπρέσκα στο 42’ και ο Τομάς στο 85’ εδραίωσαν την νίκη επί των ουραγών της βαθμολογίας που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές. Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών.
Με τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον Μάκη Κατσαβάκη να χρησιμοποιεί στην αρχική ενδεκάδα του και αρκετούς επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Στην τετράδα της άμυνας οι Σέλεζι και Ζαραδούκας έπαιξαν ως δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα, ενώ Σανκαρέ και Ντολεζάι ήταν τα δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ο Ρόκας έπαιξε ως αμυντικό χαφ αντί του Άλβαρεζ και δίπλα του είχε τον Καπετάνο. Στη δεξιά πλευρά ξεκίνησε ο Μπρέσκα αντικαθιστώντας τον Ουμπίντες, ενώ στα αριστερά χρησιμοποιήθηκε ο Νέμεθ στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός αντί του Μόνχε. Λίγο πιο μπροστά ο Σολάκης με τον Μαρτίν ήταν το επιθετικό δίδυμο.
 
«Ιδανικό πρώτο μέρος»
Όπως θα ήθελε ο προπονητής του Μάκης Κατσαβάκης, αλλά και όσοι αψήφησαν το κρύο και τη βροχή προκειμένου να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους, ξεκίνησαν οι ερυθρόλευκοι.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον αγώνα δίχως να αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης στους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός έτρεξε, απείλησε και έκανε όλα όσα έπρεπε προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο της τελευταίας ομάδας του πρωταθλήματος.
Με πολλές απουσίες οι Σερραίοι προσπάθησαν να σώσουν την ποδοσφαιρική τους αξιοπρέπεια, αλλά φαίνεται πως λογάριαζαν δίχως τον Μπρέσκα και την παρέα του. Ο Σλοβάκος απείλησε με το καλημέρα την αντίπαλη εστία, αλλά ο Φερνάντεζ μπλόκαρε την μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το ίδιο δυνατά, με τον Καπετάνο να αναλαμβάνει να φτιάξει παιχνίδι είτε από στημένα είτε με κάθετες πάσες ελλείψει Μόνχε και Ουμπίντες. Το γκολ έμοιαζε πως είναι θέμα χρόνου να έρθει, μιας και οι φιλοξενούμενοι το μόνο που είχαν να επιδείξουν ήταν οι αρετές του τερματοφύλακα Φερνάντες που προσπαθούσε μάταια να σώσει το γόητρο των πληγωμένων λιονταριών. Τελικά το γκολ ήρθε στο 15’ όταν μπροστά στα καρέ του Πορτογάλου τερματοφύλακα ο Νέμεθ πέτυχε το πρώτο τέρμα με τα χρώματα του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Ούγγρος έκανε σεφτέ όταν ο Ρόκας έκανε τη σέντρα για τον Μαρτίν, ο τελευταίος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Παπάζογλου. Εκεί καιροφυλακτούσε ο Μαγυάρος, που με διαγώνιο σουτ πανηγύρισε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι στο επόμενο δεκάλεπτο έριξαν τον ρυθμό τους και το μόνο που μπόρεσε να κάνει ο Πανσερραϊκός ήταν να καρδιοχτυπήσει τον Γιακούποβιτς. Ο Μπέλιτς με χτύπημα φάουλ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στο 25ο λεπτό, αφού η μπάλα άγγιξε τα ακροδάχτυλα του Βόσνιου πορτιέρο. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να μην είχαν δείξει κάτι άλλο ιδιαίτερο μέχρι τότε στο παιχνίδι, χτύπησαν όμως το καμπανάκι του κινδύνου στους ερυθρόλευκους. Έτσι και έγινε. Ο Ολυμπιακός ανέβασε εκ νέου τον ρυθμό του και έφθασε στην επίτευξη ακόμη ενός γκολ, με τον Μπρέσκα αυτή τη φορά να τελειώνει εξαιρετικά την ερυθρόλευκη αντεπίθεση και να κάνει το 2-0. Συγκεκριμένα ήταν το 42ο λεπτό όταν ο Καπετάνος κινήθηκε στον άξονα και την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα στον Σλοβάκο, ο οποίος και δεν χαρίστηκε απέναντι από τον Φερνάντες στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων για δεύτερη φορά.
 
Συντήρηση στην επανάληψη
Με στόχο να διαφυλάξει το υπέρ του 2-0 αρχικά και στη συνέχεια να κάνει όποια ευκαιρία μπορεί γκολ προσπάθησε ο Ολυμπιακός Βόλου, χτυπώντας κυρίως στις αντεπιθέσεις. Ο Μάκης Κατσαβάκης ήξερε άλλωστε πως για τον Ολυμπιακό ακολουθούν ακόμη πιο δύσκολα παιχνίδια, αφού για το πρωτάθλημα αρχικά οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ακολουθεί ο επαναληπτικός κόντρα στην ομάδα του Ατρόμητου στις 16 Μαρτίου. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα ακόμη μία φορά με τον Μπρέσκα έπειτα από πάσα του Νέμεθ στο 65’, αλλά το γκολ δεν μέτρησε με τον βοηθό διαιτητή να σηκώνει το σημαιάκι ως οφσάιντ. Τελικά το 3-0 έγινε στο 85’, όταν οι ερυθρόλευκοι με τον Τομάς να προωθείται σε κόρνερ τριπλασίασαν τα τέρματά τους και σφράγισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την νίκη επί του Πανσερραϊκού.
 
Κατσαβάκης: «Αντιμετωπίσαμε την κούραση»
Δηλώσεις μετά το παιχνίδι έκανε ο Σερραίος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Μάκης Κατσαβάκης, τονίζοντας: «Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την κούραση μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια κόντρα σε ένα αντίπαλο που έδειξε ότι δεν έχει καταθέσει τα όπλα. Το πρώτο γκολ μάς έδωσε αυτοπεποίθηση και στη συνέχεια εδραιώσαμε την κυριαρχία μας. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και τώρα προέχει η ξεκούραση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε». Από την άλλη ο Μόμτσιλο Βούκοτις είπε: «To παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό Βόλου να σημειώνει δύο γκολ. Είχαμε μια ευκαιρία στο δοκάρι, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε πως έχει καλύτερη ομάδα. Ο Πανσερραϊκός νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία για την επόμενη σεζόν. Εγώ ήρθα να βοηθήσω την ομάδα, αλλά βλέπω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα».
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου