ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Διαζύγιο με Τζιώρα

διαζύγιο-με-τζιώρα-680742

Μπορεί το προηγούμενο καλοκαίρι το όνομα του Χρήστου Τζιώρα να γινόταν σύνθημα στα χείλη των φίλων της Νίκης Βόλου κατά τη διάρκεια της επιστροφής του στα κυανόλευκα στο «Π. Μαγουλάς», ωστόσο μετά από 1,5 χρόνο ο 30χρονος πλέον φορ δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της καρδιάς του.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου Νίκος Ιμεράι τόνισε πως ο Τζιώρας τού ζήτησε το δελτίο προκειμένου να αποχωρήσει με άλλο ποδοσφαιρικό προορισμό, με τον ισχυρό άνδρα των κυανόλευκων να μη λέει «όχι» στην επιθυμία του ποδοσφαιριστή, ο οποίος παρά τον περσινό του τραυματισμό έδειξε να πατά και πάλι στα πόδια του και να βοηθά με τα τέρματά του και τη φετινή προσπάθεια της αγαπημένης του Νίκης.

Ο δρόμοι Τζιώρα – Νίκης χωρίζουν για δεύτερη φορά, απογοητεύοντας μεγάλη μερίδα των κυανόλευκων φιλάθλων, με τον Κοζανίτη επιθετικό από τη Γαλατινή να βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση της νέας του ποδοσφαιρικής στέγης, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί αύριο Δευτέρα για τις αιτίες του διαζυγίου του.

Ο Τζιώρας παρά το γεγονός πως φέτος σημείωσε έξι τέρματα σε εννέα παιχνίδια και σε συνολικά 409 λεπτά συμμετοχής δεν έδειχνε να αποτελεί πρώτη επιλογή των προπονητών του για την κορυφή της επίθεσης, σκοράροντας για τελευταία φορά στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη, όπως έκανε και στα δύο προηγούμενα πρωταθλήματος, με τον ΑΣ Μετέωρα αλλά και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, παιχνίδια στα οποία οδήγησε τους κυανόλευκους ο Ντόστανιτς.

Οι συμμετοχές Τζιώρα

στο πρωτάθλημα

Μετέωρα-Νίκη (0-2)

61’ λεπτά-1 γκολ

Νίκη-Οικονόμος (4-0)

26’ λεπτά-1 γκολ

ΓΣ Αλμυρού-Νίκη (1-2)

45’ λεπτά-χωρίς γκολ

Νίκη-Αχιλλέας (1-0)

24’ λεπτά-χωρίς γκολ

Νίκη-Φωκικός (5-0)

56’ λεπτά-2 γκολ

Αναγέννηση-Νίκη (1-6)

55’ λεπτά-1 γκολ

Νίκη-Ολυμπιακός (0-0)

58’ λεπτά-χωρίς γκολ

Αστέρας-Νίκη (0-1)

60’ λεπτά-1 γκολ

Νίκη-Απόλλων (1-0)

24’ λεπτά-χωρίς γκολ

Πλέον οι κυανόλευκοι βρίσκονται από τη μεριά τους σε αναζήτηση φορ, ο οποίος θα πρέπει να καλύψει το κενό που αφήνει πίσω του ο Τζιώρας, για τον οποίον έχουν δείξει ενδιαφέρον ομάδες της Football League, όπως είναι η Παναχαϊκή.

Σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας εξάλλου μίλησε και ο Ράτκο Ντόστανιτς, φιλοξενούμενος την Παρασκευή στον «Βόλος 9,86», λέγοντας πως οι παίκτες που θα έρθουν θα πρέπει να είναι δύο φορές καλύτεροι από τους ήδη υπάρχοντες.

Συγκεκριμένα ο 59χρονος τεχνικός ανέφερε για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας:

«Πάντα μία ενίσχυση είναι καλή σε μία ομάδα, με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Έχω μία πάρα πολύ καλή συνεργασία με τη διοίκηση, τον πρόεδρο και τον γενικό αρχηγό και συζητώ συνέχεια μαζί τους, ξέρουμε σε ποιες θέσεις χρειαζόμαστε ενίσχυση, αλλά δε θέλουμε να πάρουμε παίκτες, απλά για να πούμε ότι πήραμε παίκτες. Θέλουμε να πάρουμε παίκτες εκεί που χρειαζόμαστε, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ και μόνο αν βρεθούν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είναι δύο φορές καλύτεροι από τους παίκτες που έχω, θα τους ήθελα. Είδα και στους αγώνες του Κυπέλλου, αλλά και στα παιχνίδια που είμαι στον πάγκο της ομάδας, ότι έχουμε ένα σύνολο που δεν εξαρτάται από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές κι αυτός είναι κι ο στόχος μου, αυτό θέλω να περάσω στην ομάδα. Θέλω μία ομάδα που για 90 λεπτά θα δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Και για αυτόν τον λόγο, θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις που θα κάνουμε».

Ακόμη ο Σέρβος προπονητής σχολίασε για το αν υπάρχουν αγωνιστικά στοιχεία στη Νίκη στα οποία εντόπισε αδυναμίες: «Δε μου αρέσει να μιλάω για προηγούμενους προπονητές και τη δουλειά τους, πριν έρθω εδώ. Ερχόμενος στη Νίκη, έχω δει κάποια πράγματα, δεν είχα πολύ χρόνο να τα δουλέψω, γιατί είχαμε αγώνες Τετάρτη-Κυριακή, προσπάθησα, δεν ήθελα να κάνω την «επανάσταση» και δεν μπορώ να την κάνω αυτή τη στιγμή. Θέλω να αλλάξω κάποια πράγματα μακροπρόθεσμα, προσπάθησα να αλλάξω κάποια άλλα μικρότερα θέματα, συζητήσαμε με τους παίκτες και στην πορεία έχουμε όλο τον χρόνο να «περάσω» αυτά που θέλω.

Για μένα μία μεγάλη ομάδα πρέπει να παίζει γρήγορα, πρέπει να κάνουμε pressing όσο περισσότερο γίνεται. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Εμείς, πάντως, που δουλεύουμε στην Ελλάδα, ως προπονητές, ξέρουμε πως δεν έχουμε 12 μήνες να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Δεν μπορείς να χάνεις παιχνίδια, γιατί θα έχεις πρόβλημα, αλλά εγώ δεν αλλάζω «κεφάλι», είμαι τέτοιος προπονητής που δεν μπορώ να περιμένω πίσω και να παίζω στην «κόντρα». Βέβαια, μερικές φορές πρέπει να κλείσουμε τους χώρους, για να κρατάμε το αποτέλεσμα, αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί θέλουμε τους βαθμούς, για να βγούμε πρώτοι και να πάρουμε την άνοδο. Μετά θα έχουμε χρόνο να κάνουμε κι άλλα πράγματα. Με την Ξάνθη, ας πούμε, δεν κλειστήκαμε πίσω, κάναμε το γκολ και θέλαμε να βάλουμε δεύτερο. Είχαμε ευκαιρίες, θέλουμε να κερδίζουμε κι αυτό πρέπει να καταλάβουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου