ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη ήττα στη Νεάπολη για την ΠΑΕ Βόλος

πρώτη-ήττα-στη-νεάπολη-για-την-παε-βόλο-682315

Την πρώτη ήττα στη Νεάπολη γνώρισε χθες ο ΝΠΣ ΠΑΕ Βόλος, όχι βέβαια για το πρωτάθλημα, άλλα για το Κύπελλο Ελλάδος και μάλιστα έχασε από την περσινή πρωταθλήτρια της Σουπερλίγκα ΑΕΚ!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η ΠΑΕ Βόλος έχασε 1-3 από την ΑΕΚ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος κι ενώ στη σύντομη ιστορία της έχει μόνο τρεις ήττες συνολικά και η μια ήταν πέρσι σε άλλο θεσμό Κυπέλλου. Στο περσινό πρωτάθλημα ο ΝΠΣ Βόλος έχοντας συνολικά 20 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα εκτός (από τη Νίκη), στη Νεάπολη είχε 10-2-0 (είχε και ήττα στο Καυτανζόγλειο στα πλέι οφ), ενώ στη φετινή Β΄ Εθνική έχει 3 νίκες και μια ισοπαλία!

Έτσι χθες η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε στη Νεάπολη και να «υπογράφει» την πρωτιά στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου, ενώ ο ΝΠΣ ΠΑΕ Βόλος, που ήταν ανταγωνιστικός απέναντι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, έμεινε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου, λόγω «αδυναμίας» του Απόλλωνα Λάρισας να σταματήσει τη Λαμία (τον κέρδισε 0-7)!

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου που η πρόκριση κρίθηκε στα γκολ:

1. ΑΕΚ (9-2) 9

2. Λαμία (9-3) 4

3. ΝΠΣ ΠΑΕ Βόλος (7-5) 4

4. Απόλλων Λάρισας (1-16) 0

Στο χθεσινό ματς η ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές (σε σχέση με το τελευταίο νικηφόρο ματς μόνο 4 παίκτες ήταν και στην χθεσινή 11άδα) κατάφερε να σταθεί καλά, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ρίχνοντας πλέον το βάρος στο πρωτάθλημα της Football League που είναι στην κορυφή με +5 από τον δεύτερο και καθώς την Κυριακή παίζει με την Κέρκυρα πάλι στη Νεάπολη στο τελευταίο παιχνίδι του 2018.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Μοράν μόλις στο 4’, για να έρθει η απάντηση της ομάδας του Φεράντο δύο λεπτά μετά με τον Πίσπα. Στην επανάληψη οι αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη βελτίωσαν την εικόνα της ΑΕΚ και μετά ανέλαβε… δράση ο Λιβάγια που σκόραρε στο 59’ και το 71’, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (1-3)!

Η «Ένωση» είχε και δύο δοκάρια, με το νεαρό Μπότο, που άφησε καλές εντυπώσεις όσο αγωνίστηκε, στη φάση πριν το 0-1, καθώς επίσης και με τον Γιαννιώτα στο 83ο λεπτό. Ο ΝΠΣ ΠΑΕ Βόλος έδειξε ότι δίκαια είναι ο πρωτοπόρος της Football League κι ας είχε ελλείψεις. Ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά το αποτέλεσμα στο άλλο ματς του ομίλου τού πρόσθεσε άγχος και, σε συνδυασμό με τη διαφορά ποιότητας… λύγισε.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν αρκετά καλός, ειδικότερα στο ξεκίνημα, με τον Βόλο να έχει μπει για να παίξει ποδόσφαιρο κι όχι να… καταστρέψει.

Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς, μόλις στο 4’ με το ξερό σουτ του Μοράν, έχοντας και δοκάρι στην ίδια φάση με τον Μπότο. Για να έρθει η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων, δύο λεπτά μετά, όταν ο Πίσπας με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά αιφνιδίασε τον Τσιντώτα και έφερε το ματς στα ίσα!

Ο Ρούσος πήρε την… μπουκιά από το στόμα του Μπότου, διώχνοντας σε κόρνερ στο 24’, ενώ ο Ενγκουέμ πήρε λάθος απόφαση στο 39’ και αντί να πασάρει σε συμπαίκτη του σούταρε αδύναμα πάνω στον Τσιντώτα.

Συζήτηση σήκωσαν και οι αποφάσεις του βοηθού Νατσιόπουλου, με την υπόδειξη οφσάιντ στον Πίσπα στο 25ο λεπτό να είναι λανθασμένη, ενώ η αντίστοιχη στον Φράγκο, στο 44’ αμφισβητήθηκε επίσης έντονα από παίκτες και κόσμο της ΠΑΕ Βόλος…

Στην επανάληψη, ήταν η ομάδα του Χουάν Φεράντο μπήκε δυνατά και μάλιστα είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Με τον Κορέλα να μην σουτάρει όπως θα ήθελε στο 47’, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Τσιντώτα και τον Φράγκο να είναι άστοχος, στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Ο Ουζουνίδης έριξε στο παιχνίδι τους Μπογέ και Κλωναρίδη στο 55ο λεπτό και κάπου εκεί… άλλαξε το τσιπάκι. Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, έγινε πιο επικίνδυνη επιθετικά και στο 59’ ο Λιβάγια με προσωπική ενέργεια και γκολ, έκανε το 2-1 για την ομάδα του!

Ο Κροάτης άσος ήταν εκείνος που πέτυχε και το τρίτο τέρμα της πρωταθλήτριας Ελλάδας, στο 71ο λεπτό, με προβολή μετά από ασίστ του Κλωναρίδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα έχασε την ευκαιρία να κάνει χατ τρικ, με το τακουνάκι του να περνάει ελάχιστα άουτ.

Ο ΝΠΣ Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει, γνωρίζοντας ότι η Λαμία κέρδιζε με… πολλά στο ίδιο διάστημα και περνούσε εκείνη στη θέση του, άλλαξε το σύστημά του από 3-5-2 σε 4-4-2, αλλά δεν κατάφερε να βάλει κάποιο από τα δύο τέρματα που χρειαζόταν…

Με την τελευταία αξιόλογη φάση στην αναμέτρηση να καταγράφεται στο 83’, όταν το σουτ του Γιαννιώτα μέσα από την περιοχή… τράνταξε το δοκάρι του Μπουργάνη.

ΝΠΣ ΠΑΕ Βόλος: Μπουργάνης, Καρρίκι (62’ Πίτου Γκαρσία), Ρούσσος, Δημόπουλος (46’ Γκαλίτσιος), Ενγκουέμ, Δόρης, Λούκας Γκαρσία (46’ Κορέλας), Δεμηρτζόγλου, Ηλιόπουλος, Φράγκος, Πίσπας.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τσόσιτς, Μοράν (76’ Μπάμπης), Γιαννιώτας, Μπότος (55’ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (55’ Μπογέ), Λιβάγια.

Μετά το Κύπελλο….τώρα στο πλαίσιο της 10ηςαγωνιστικής της Football League την Κυριακή στις 15:00 υπάρχει το ντέρμπι ΠΑΕ Βόλος-Κέρκυρα που είναι και τηλεοπτικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου