ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση για Αστέρα, Πανιώνιο, Παναθηναϊκό

πρόκριση-για-αστέρα-πανιώνιο-παναθην-684444

Ένας… χειμερινός περίπατος ήταν για τον Αστέρα Τρίπολης ο αγώνας με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου στο γήπεδο των Σερρών, για την 3η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους Αρκάδες να συνθλίβουν τον αντίπαλό τους με 4-0, σημειώνοντας τρεις νίκες σε τρεις αγώνες. Επί ημερών Γιώργου Παράσχου στον πάγκο τους, σκόραραν με τους Τσιλιανίδη στο 7’, Μπαστιάνο στο 42’, Δουβίκα στο 51’ και Βαλιέντε στο 58’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν επίσης δύο δοκάρια, σε σουτ των Δουβίκα στο 8ο και Τσιλιανίδη στο 20ό λεπτό.

Την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, πριν δώσει το τελευταίο του ματς στην φάση των ομίλων με τον Κισσαμικό (σήμερα 19/12), που και αυτός θα συνεχίσει στη διοργάνωση. Το 0-0 ανάμεσα στον ΟΦ Ιεράπετρας και στον Παναιτωλικό δεν «βόλεψε» καμία από τις δύο ομάδες, με συνέπεια το ματς που θα ακολουθήσει σήμερα, μεταξύ του ΑΟΧ Κισσαμικού και του Παναθηναϊκού στα Χανιά να κρίνει ποιος θα πάρει την πρωτιά του γκρουπ ενόψει της φάσης των «16». Οι «πράσινοι» και οι Κρήτες έχουν από 4 βαθμούς, με τον Κισσαμικό να έχει 2-0 γκολ, ενώ το «τριφύλλι» 3-2. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και με ισοπαλία στο σημερινό ματς οι Χανιώτες θα τερματίσουν πρώτοι στον όμιλο και θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός, που θέλει μόνο νίκη για να πάρει την πρώτη θέση.

Με τρεις νίκες ολοκλήρωσε ο Πανιώνιος τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι κυανέρυθροι επιβλήθηκαν 2-1 του Ηρόδοτου στη Νέα Αλικαρνασσό οι μεν Νεοσμυρνιώτες είχαν ήδη προκριθεί στους «16», οι δε Κρήτες είχαν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Τα τέρματα του Πανιωνίου σημείωσαν οι Τσιλούλης (37’) και Ντουρμισάι (78’, πέναλτι), ενώ ο Ηρόδοτος μείωσε με τον Δαμιανάκη στο 82’.

Ο νέος προπονητής του Ηρακλή, Μάνουελ Ρόκα, παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση του «Γηραιού» με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο. Ο 42χρονος κόουτς ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ χθες το απόγευμα και διαδέχεται τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Με υπηρεσιακό τον Τάσο Κατσαμπή ο Ηρακλής επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ κι άγγιξε τη μεγάλη ανατροπή που θα του έδινε την πρόκριση. Πλέον, ο «Γηραιός» ελπίζει σε σημερινό στραβοπάτημα του Ατρομήτου κόντρα στην Θύελλα Καμαρίου για να πάρει το εισιτήριο. Κάτι τέτοιο, βεβαία, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο διότι η αντίπαλος των Περιστεριωτών έχει δεχθεί οκτώ τέρματα στη διοργάνωση και δεν έχει πετύχει κανένα.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Ηρακλής στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός, στο β’ μέρος όμως, όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά ήταν καλύτερος από το σύνολο του Γιάννη Πετράκη. Ο Ρόβας με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 στο 58’ και ο πολύπειρος Κλέιτον στο 76’ το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Σήμερα Τετάρτη

15.00: Κέρκυρα-ΟΦΗ

15.00: Νίκη Βόλου-Ξάνθη

15.00: Άρης Αβάτου-Ολυμπιακός

15.30: ΑΟΧ/Κισσαμικός-Παναθηναϊκός

17.15: Θύελλα Καμαρίου-Ατρόμητος

19.30: Απόλλων Πόντου-ΑΕΛ

Αύριο, Πέμπτη (20/12)

15.00: Απόλλων Λάρισας-Λαμία

15.00: ΠΑΕ Βόλος-ΑΕΚ

15.00: Τρίκαλα-Απόλλων Σμύρνης

17.15: Εργοτέλης-Άρης

17.15: Αήττητος-ΠΑΟΚ

19.30: Παναχαϊκή-Λεβαδειακός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου