ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν λύγισε στην πίεση ο Θησέας, κερδίζοντας τα Σέλλανα με 1-0

δεν-λύγισε-στην-πίεση-ο-θησέας-κερδίζο-686448

Σ΄ ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αγωνιώδες ως το τελευταίο δευτερόλεπτο παιχνίδι, ο Θησέας επικράτησε στην Αγριά του ΑΟ Σελλάνων, με 1-0 για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη που έκανε μια από τις καλύτερές τις φετινές εμφανίσεις έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 68’ λόγω αποβολής του Κοτζαθανάση, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του ίδιου παίκτη στο 43’, έπειτα από χέρι του Αρχοντή.

Η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη των γηπεδούχων αφιερώθηκε στον Αργύρη Κουτσιρίμπα, που τραυματίστηκε στον αστράγαλο, σε διεκδίκηση μπάλας με αντίπαλο παίκτη, γλιτώνοντας με διάστρεμμα όπως αποδείχθηκε από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αργότερα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το παιχνίδι

Καλύτερος ήταν ο Θησέας στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού και πιο κινητικό καταγράφοντας ευκαιρίες με τον Βλάχο στο 15΄το σουτ του οποίου πέρασε άουτ αλλά και τον Κοτζαθανάση στο 29’, που τροφοδοτήθηκε από τον Οικονόμου, συνέκλινε στον άξονα κι επιχείρησε ένα δεξί σουτ, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

Στο 29’ από θαυμάσια αλλαγή παιχνιδιού του Οικονόμου από τα δεξιά στην απέναντι πλευρά για τον Κοτζαθανάση, ο τελευταίος συνέκλινε προς τον άξονα κι έκανε ένα δεξί σουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η ομάδα των Σελλάνων, σε εκείνο το σημείο… πήρε μπρος κάνοντας τις πρώτες ευκαιρίες. Στο 33’ ο Τζανής σέντραρε από τ’ αριστερά, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι σε τράβηγμα του Τζέκου από τον Γιαουπλάρι. Ο διαιτητής θα υποδείκνυε την παράβαση, αν δεν σήκωνε ο β’ βοηθός Κουτσικανίδης το σημαιάκι του, υποδεικνύοντας τον επιθετικό των Σελλάνων σε θέση οφσάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα, προσπάθεια του Κοντού έξω από τη μικρή περιοχή σταμάτησε σε αμυνόμενους του Θησέα, ενώ και ο Πατσαρούχας στο 36’ προσπάθησε να γίνει απειλητικός, χωρίς επιτυχία.

Κι ενώ τα Σέλλανα είχαν βρει ρυθμό, ο Θησέας ήταν εκείνος που ευτύχησε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, στο 43’ ο Βλάχος πάσαρε σε συμπαίκτη του με το κεφάλι, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Αρχοντή, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Κοτζαθανάσης ανέλαβε την εκτέλεση, όντας εύστοχος και γράφοντας το 1-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Σπουδαία επέμβαση έκανε ο Κουτσιρίμπας στο 50’ διώχνοντας την μπάλα σε επικίνδυνο σουτ του Τσιρογιάννη, ενώ έπειτα οι Αγριώτες κατέγραψαν καλές στιγμές με τον Βλάχο στο 65’ που απείλησε με κεφαλιά τον Παπαδόπουλο και στο 67΄με σουτ του Τσιουρή από το ύψος του πέναλτι που μπλόκαρε ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Ενα λεπτό αργότερα, στο 68’ ο Κοτζαθανάσης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, όταν ο διαιτητής Μέγας θεώρησε ότι παρεμπόδισε αντίπαλο του από εκτέλεση κόρνερ.

Το ένα στραβό για το Θησέα διαδέχθηκε το άλλο, με τον Κουτσιρίμπα να τραυματίζεται σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Τζέκο στο 72’, με τον παίκτη να αποχωρεί υποβασταζόμενος και με δεμένο τον αστράγαλο, με τον Κεφαλά να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ο Θησέας, παρά τις ατυχίες με την κόκκινη και τον τραυματισμό του βασικού γκολκίπερ κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του σκορ, με τους ποδοσφαιριστές του να παλεύουν για τη νίκη ως το τέλος. Σουτ του Τσιρογιάννη στο 81’ απέκρουσε ο Κεφαλάς, μπλοκάροντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας του, ενώ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Τζέκου από τον Γιαουπλάρι.

Δύο σουτ των Πέτση και Δημητριάδη στο 83’ και το 88’ δεν βρήκαν στόχο για τους Αγριώτες, που ηρωικά πήραν τους τρεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι που έληξε στο 99’, για να αγκαλιάσουν τον Αργύρη Κουτσιρίμπα μετά το τέλος της αναμέτρησης, αφιερώνοντας του την νίκη.

ΘΗΣΕΑΣ-ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ 1-0

Γήπεδο Αγριάς

Σκόρερ: (43’ πεν. Κοτζαθανάσης)

Διαιτητής: Αλέξανδρος Μέγας (Πιερίας)

Βοηθοί: Μηνούδης, Κουτσικανίδης (Πιερίας)

ΘΗΣΕΑΣ (Μπακάλης): Κουτσιρίμπας (76’ λ. τρ. Κεφαλάς), Καψιώτης, Μπόρας, Γιαουπλάρι, Βαν ντε Γουΐχε, Δημητριάδης, Οικονόμου (94’ Ζάχος), Κοτζαθανάσης, Πέτσης, Αγιασιώτης (96’ Γαλανόπουλος), Βλάχος (64’ Τσιουρής).

Α.Ο. ΣΕΛΛΑΝΩΝ (Σταματίου): Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζάνης (62’ Δημολιός), Αρχοντής (90’ Παπαδημητρίου), Μπούσδρας (76’ Κόκκινος), Χάδιαρης, Τσιρογιάννης, Μπιτέλης, Τζέκος, Κοντός (55’ Μπακρατσάς), Πατσαρούχας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου