ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παρέμεινε ψηλά και στην Καλαμπάκα κερδίζοντας με 2-0 η Νίκη Βόλου

παρέμεινε-ψηλά-και-στην-καλαμπάκα-κερ-686501

Δεν… έπεσε από τα Μετέωρα η Νίκη Βόλου κερδίζοντας με 2-0 την ομώνυμη ομάδα χθες για την 12η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με τους κυανόλευκους να υστερούν πλέον στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό Βόλου, μετά τα επτά τέρματα που πέτυχε χθες.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη Βόλου της οποίας οι υποχρεώσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη με το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στην Ξάνθη στις 3μ.μ. στο Πανθεσσαλικό, προηγήθηκε με τον Μακενγκό στο 15’ και πέτυχε το δεύτερο τέρμα με τον Τζιώρα στο 57’, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλοξενούμενους φιλάθλους της, ενώ υποχρέωσε τα Μετέωρα στην πρώτη φετινή της ήττα στην έδρα της.

Πώς ξεκίνησε

Η Νίκη παρατάχθηκε από τον Ράτκο Ντόστανιτς με τον Αποστολίδη στη θέση του τερματοφύλακα και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους Ρόβα, Καντούτση, Καρτσαμπά και Παπαδόπουλο. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τσεμπερίδης – Μέτσε, ο Φάμπιο ανέλαβε ρόλο οργανωτή, πίσω από την επιθετική τριπλέτα των Κέρι – Μακενγκό δεξιά και αριστερά και Τζιώρα στην κορυφή.

Ο αγώνας

Με τα Μετέωρα να θέλουν να βάλουν δύσκολα εξ’ αρχής στους κυανόλευκους απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 4ο λεπτό, όταν μετά από αντεπίθεση ο Λίτσιος τροφοδότησε τον Κιάκα, ο οποίος πατώντας περιοχή από τα αριστερά έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αποστολίδη.

Η απάντηση της Νίκης ήρθε με γκολ και συγκεκριμένα μετά από συνεργασία των Μακενγκό, Κέρι εκτός περιοχής ο τελευταίος έκανε την κάθετη πάσα στον Γάλλο ο οποίος απέναντι από τον Ζαρόπουλο δεν λάθεψε και πέτυχε το 0-1 στο 15’.

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, θέλησαν να ψάξουν την ισοφάριση και χωρίς να χρονοτριβούν στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σκόνδρας πήρε την μπάλα από το κέντρο και αφού δεν βρήκε εμπόδιο έφθασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, δοκιμάζοντας το δεξί του πόδι, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο σε άουτ.

Νέο σουτ εκτός περιοχής και στο 30’ από τον Λίτσιο κατέληξε και πάλι άουτ, με την Νίκη να ψάχνει από την άλλη ένα δεύτερο τέρμα, όταν στο 38’ ο Κέρι πάτησε από τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή και άφησε την μπάλα στον Τζιώρα και εκείνος για τον Φάμπιο, με τον Πορτογάλο όμως να μην καταφέρνει να νικήσει τον Ζαρόπουλο από θέση τετ-α-τετ για το 0-2.

Με την Νίκη να μη φθάνει σε ένα δεύτερο τέρμα τα Μετέωρα συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση και λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους είχαν δύο ευκαιρίες για να την πραγματοποιήσουν.

Αρχικά και στο 43’ από σέντρα του Γεωργάκη από τα αριστερά, ο Λίτσιος πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη, ο οποίος στις καθυστερήσεις σταμάτησε τον Μανώλη ο οποίος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, με τον πορτιέρε της Νίκης να κρατά όρθια την ομάδα του.

Το σύνολο του Γιώργου Βακουφτσή ξεκίνησε δυνατά και στο β’ μέρος και απείλησε εκ νέου στο 56’, με τον Ιωάννου να σουτάρει στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη. Από το βολέ όμως του έμπειρου τερματοφύλακα της Νίκης ξεκίνησε το δεύτερο γκολ της Νίκης, με τον Τζιώρα να δέχεται την μπάλα και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του κέρδισε τον Ζαρόπουλο με πλασέ για το 0-2 στο 57’.

Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έψαχναν πλέον να μειώσουν το σκορ και θα μπορούσαν να τα έχουν καταφέρει, με τον Μανώλη να σερβίρει από τα δεξιά για τον Λίτσιο, ο οποίος είδε την κίνηση του Κιάκου που έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Νίκης.

Με την Νίκη να έχει πλέον το πάνω χέρι και να μην «καίγεται» για κάτι περισσότερο οι γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία στο 78’, όταν ο Σκόνδρας έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά και πλάσαρε στην αντίθετη γωνία, ωστόσο η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ.

Ο νεοεισελθόντας Ιορδανίδης στο επόμενο λεπτό πάτησε την μπάλα στον Παπαδόπουλο που ανέβαινε από τα αριστερά, με τον αριστερό μπακ της Νίκης να αφήνει με τη σειρά του στον Δωματά, ο οποίος δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ λίγο μετά την είσοδο του στον αγώνα με τον Ζαρόπουλο να παραχωρεί κόρνερ.

Στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα ο Ρόβας σέντραρε από τα δεξιά στο 81’ βρίσκοντας τον Κέρι στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά το θεαματικό σουτ που έπιασε ο αρχηγός της Νίκης δεν απείλησε τον Ζαρόπουλο, με το τελικό 0-2 να πανηγυρίζεται από παίκτες και φιλάθλους που ταξίδεψαν στην Καλαμπάκα.

ΜΕΤΕΩΡΑ-ΝΙΚΗ 0-2

Σκόρερ: 15’ Μακενγκό, 57’ Τζιώρας

Διαιτητής: Καραντώνης(Ημαθίας)

Βοηθοί: Παπαδάκης, Χριστοδούλου (Ημαθίας)

ΜΕΤΕΩΡΑ: Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζήσης, Φορτούνης, Γεωργάκης, Ουζούνογλου, Λίτσιος (76’ Πολυζόπουλος), Κιάκος (68′ Συράκος), Μανώλης (63′ Μαρούδας), Σκόνδρας, Ιωάννου

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Ρόβας, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Τσεμπερίδης, Μέτσε, Ταβάρες (73′ Ιορδανίδης), Μακένγκο (46′ Δωματάς), Κέρι (82’ Ντινιωτάκης), Τζιώρας (63′ Βουκομάνοβιτς)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου