ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ξέσπασε» στον Αχιλλέα ο Ολυμπιακός, πιάνοντας με 7-0 και πάλι την κορυφή

ξέσπασε-στον-αχιλλέα-ο-ολυμπιακός-π-686520

Γκολ και θέαμα χάρηκαν όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού σταδίου, με τον Ολυμπιακό να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, σκορπώντας τον με 7-0, για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο… «ξεμπούκωσαν» πετυχαίνοντας άλλα πέντε, στο φινάλε των υποχρεώσεων τους στο πρωτάθλημα, για το 2018.

Μπροστά σε περίπου 1.500 φιλάθλους που υποστήριξαν την ομάδα του Βόλου, ο Ολυμπιακός έδειξε όχι μόνο να συνέρχεται από το στραβοπάτημα απέναντι στον Φωκικό στην Αμφισσα την περασμένη αγωνιστική, αλλά να πετά φωτιές, κυρίως επιθετικά, έχοντας άλλωστε πλουραλισμό στους σκόρερ, ενώ δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Ο Σερτζίνιο με πέναλτι στο 8’ άνοιξε τον χορό των τερμάτων για τους ερυθρόλευκους, ενώ το 2-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου πέτυχε ο Ναζίμ στο 43’.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, άρχισε το ερυθρόλευκο πάρτι, με τον Φλίγκο να σκοράρει στο 68’ και στο 84’, ενώ τρία τέρματα σημειώθηκαν στο 87’ με τον Σαχινίδη, στο 90’ με τον Μπουτζίκο και στο 92’ με τον Καμπλιώνη. Πέρα των επτά τερμάτων, οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ, καθώς αναπτύσσονταν είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Πώς παρατάχθηκε

Σε σχήμα 4-3-3 παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον Γιακουμή να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν από δεξιά στ’ αριστερά οι Σκοπελίτης, Πίντο, Οικονομόπουλος και Μπουτζίκος. Σε ρόλο αμυντικών μέσων αγωνίστηκαν οι Ναζίμ και Κόλα, ενώ μπροστά τους τοποθετήθηκε ο Λώττας. Στα δεξιά της επίθεσης κινούνταν ο Ζγκούρη, στ’ αριστερά ο Σερτζίνιο και στην κορυφή της επίθεσης, ως βασικός επέστρεψε ο Σαχινίδης, που είχε παίξει ως αλλαγή στην Αμφισσα.

Το α’ μέρος

Με απειλητικές διαθέσεις μπήκε από το πρώτο δευτερόλεπτο ο Ολυμπιακός Βόλου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ, ώστε από την αρχή να ηγηθεί της αναμέτρησης.

Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Μπουτζίκος έκανε κούρσα από τ’ αριστερά, βρήκε τον Σερτζίνιο, το σουτ του οποίου όμως κατέληξε σε κόρνερ, με παρέμβαση του τερματοφύλακα Βασιλειάδη. Την εκτέλεσή του κόρνερ ανέλαβε ο Λώττας, με τον Σερτζίνιο να γίνεται ξανά αποδέκτης της μπάλας, το νέο σουτ που επιχείρησε όμως μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να ξεσπάσουν μετά το στραβοπάτημα απέναντι στο Φωκικό και ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ. Συγκεκριμένα, στο 6’ ο Σαχινίδης δέχθηκε τράβηγμα από τον Τσιμπούκα, με τον διαιτητή Μπουμαρσόπουλο να υποδεικνύει την άσπρη βούλα, σε μια φάση όπου οι παίκτες του Αχιλλέα διαμαρτυρήθηκαν έντονα, μιας και ο δεύτερος βοηθός Νάκας είχε σηκώσει το σημαιάκι για οφσάιντ.

Ο ρέφερι του αγώνα πήρε πάνω του τη φάση, υποδεικνύοντας το πέναλτι. Ο Σερτζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, όντας εύστοχος για το 1-0 στο 8’, γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα και από τους φιλάθλους στην εξέδρα.

Σουτ του Σερτζίνιο στο 12’ μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Βασιλειάδης, διώχνοντας νέο σουτ του Σαχινίδη στο 18’ σε κόρνερ και μπλοκάροντας ένα τρίτο σουτ του Ζγκούρη στο επόμενο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι έφταναν με αξιώσεις αρκετά συχνά στα καρέ του Αχιλλέα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο τέταρτο, χωρίς πάντως να ανησυχήσει ο Γιακουμής. Ο γκολκίπερ των Βολιωτών στην πρώτη μπλόκαρε εύκολα την μπάλα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ενώ στη δεύτερη είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ σε κεφαλιά του Δερμίση.

Νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δερμίση δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Γιακουμή στο 22’, κι ενώ ο ρυθμός είχε πέσει ο Ολυμπιακός κατέγραψε σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 29’.

Συγκεκριμένα, ο Μπουτζίκος έκανε μια κούρσα από τ’ αριστερά, σέντραρε για να βρει τον Σαχινίδη που σούταρε στην κίνηση, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από δεξί κάθετο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζγκούρη έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο αμυντικό, πριν καταλήξει κόρνερ.

Σουτ του Λυκούργου στο 38’ δε βρήκε στόχο, καταλήγοντας απελπιστικά άουτ. Στο 41’ οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε ανατροπή του Ζγκούρη από τον Βασιλειάδη, ωστόσο ο διαιτητής δε καταλόγισε κάποια παράβαση, δείχνοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του, με σκόρερ τον Ναζίμ. Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Λώττας, με το Ναζίμ να προωθεί την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-0, έπειτα από λανθασμένη έξοδο του τερματοφύλακα Βασιλειάδη.

Το ημίχρονο έκλεισε με το σουτ του Σαχινίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 45’, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Το β’ μέρος

Ορεξάτος ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός και κατέγραψε την πρώτη φάση στο 47’ με τον Σερτζίνιο να «σπάει» όμορφα στον Λώττα, ο οποίος με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα δίπλα από τα αριστερό δοκάρι του Βασιλειάδη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σερτζίνιο σούταρε, με τον Βασιλειάδη να πέφτει στην αριστερή του γωνία αποκρούοντας σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος παίκτης έκανε σουτ, με την μπάλα να προσκρούει σε σώματα.

Σουτ του Ζγκούρη στο 60’ δυσκόλεψε τον Βασιλειάδη, που έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ναζίμ έχασε σπουδαία ευκαιρία σε φάση διαρκείας, επιχειρώντας κοντινή κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων, πριν απομακρυνθεί από αντίπαλους αμυντικούς.

Νέα φάση διαρκείας στο 68’ επέτρεψε στον Φλίγκο, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, να χριστεί σκόρερ, γράφοντας με κοντινό πλασέ το 3-0.

Σουτ του Σαχινίδη μέσα από την περιοχή στο 71’ σταμάτησε πάνω στη γραμμή, με τον Δ. Ιτσιο να απομακρύνει σωτήρια, ενώ ο Φλίγκος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 84’ για το 4-0.

Με την ομάδα του Αχιλλέα να έχει… παραδώσει πνεύμα, ο Σαχινίδης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 5-0 με κοντινό πλασέ στο 87’, ενώ ο Μπουτζίκος με μακρινό σουτ στο 90’ έκανε το 6-0. Το τελικό 7-0 διαμόρφωσε στο 92’ ο Καμπλιώνης με κοντινό σουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ 7-0

Γ’ Εθνική – 4ος Ομιλος, 11η αγωνιστική

Σκόρερ: (8’ Σερτζίνιο, 43’ Ναζίμ, 68’, 84’ Φλίγκος, 87’ Σαχινίδης, 90’ Μπουτζίκος, 92’ Καμπλιώνης)
Κίτρινες: (4’ Λεάντρο – 7’ Τσιμπούκας, 76’ Καταχιώτης)
Διαιτητής: Μπουμαρσόπουλος (Λάρισας).
Βοηθοί
: Καραγιάννης, Νάκας (Λάρισας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Αμανατίδης) : Γιακουμής, Σκοπελίτης, Λεάντρο, Οικονομόπουλος (81’ Νόνης), Μπουτζίκος, Ναζίμ, Κόλα, Ζγκούρι (66’ Καμπλιώνης), Λώττας (66’ Φλίγκος), Σερτζίνιο (81’ Ευθυμιάδης), Σαχινίδης.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (Παπαδόπουλος): Βασιλειάδης, Χαλκίδης, Δερμίσης, Δ. Ίτσιος (78’ Καραφέργιας), Τσιμπούκας, Λυκούργος (54’ Αποστολίδης), Μτσεντλισβίλι (67’ Καταχιώτης), Παγωνίδης, Κατσαμάγκας, Παπαδόπουλος, Ι. Ίτσιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου