ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζωντανός… για τελικό

ζωντανός-για-τελικό-452711

Ζωντανός στο όνειρο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, που μπορεί χθες στο Περιστέρι να μην είχε την καλή απόδοση άλλων αγώνων, αλλά πήρε το αποτέλεσμα που του δίνει τις ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς της 16ης Μαρτίου.
Ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό με τον Ατρόμητο, αν και δεν ήταν καλύτερος, βρήκε τον τρόπο ν’ απαντήσει στα δύο γκολ των Περιστεριωτών με τον Σανκαρέ στο 79′ και να φύγει με τη «γλυκιά» ήττα 2-1 από το Περιστέρι, περιμένοντας ανατροπή με τον κόσμο να δίνει ώθηση στο γεμάτο Πανθεσσαλικό…
Πάντως ο Ολυμπιακός που χθες στο β΄ μέρος έδειξε μερικά από τα καλά του στοιχεία πήρε ότι ήθελε με τον προπονητή Μάκη Κατσαβάκη να δηλώνει αισιόδοξος για την πρόκριση στον επαναληπτικό του Πανθεσσαλικού, τονίζοντας πως το γκολ δίνει αυτής τις πολλές πιθανότητες!
Ο Μάκης Κατσαβάκης με ένα 4-2-3-1 τον Μαρτίν στην κορυφή της επίθεσης, χωρίς αλλαγές στην άμυνα, τους Άλβαρεζ – Ρόκα αμυντικά χαφ, τον Μπρέσκα αρχικά αριστερά στη συνέχεια δεξιά αλλάζοντας με τον Καπετάνο και τον Ουμπίντες είδε να μην μπορεί η ομάδα να σταθεί όπως σε άλλα ματς.
Σε αυτό συνετέλεσε και το ότι ο Ατρόμητος ήταν διαβασμένος και γρήγορος με κινητήριο μοχλό τον Καμαρά ήταν, αλλά και το γρήγορο γκολ του Σαγκανόφσκι ακριβώς με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών.
Στο πρώτο ημίχρονο ο καλύτερος Ατρόμητος πέτυχε ένα γκολ, είχε ένα δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ζήτησε το κάτι περισσότερο, αλλά η υπεροχή του έμενε έξω από την περιοχή του Γιακούποβιτς.
Ο Καμαρά έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της ομάδας του Περιστερίου, ο Νεμπεγλέρας πέτυχε το 2-0 με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν ήταν ο καλός Ολυμπιακός, αλλά κατάφερε τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι ο Ατρόμητος βρισκόταν κοντά σε μια πιο καθαρή νίκη με το γκολ του Σανκαρέ στο 79′ να διαμορφώσει το 2-1 και να μεγαλώσει τις Βολιώτικες ελπίδες για τον επαναληπτικό του Πανθεσσαλικού που και με 1-0… πάει τελικό.
Οι Βολιώτες μπήκαν δυνατά με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου και στο 50′ θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά η εξαιρετική κεφαλιά – «ψαράκι» του Μαρτίν, βρήκε στη ρίζα του αριστερού, κάθετου δοκαριού του Μιχαηλίδη.
Ο Μάκης Κατσαβάκης στην επανάληψη έκανε όλες τις κινήσεις για να πετύχει η ομάδα το γκολ, ενώ ο Ατρόμητος μετά το 2-0 θεώρησε ότι το παιχνίδι κρίθηκε και έριξε την απόδοσή του, με τον Γιώργο Δώνη να αδρανεί και να μην κάνει καμία αλλαγή ως το 88′.
Έτσι οι ερυθρόλευκοι έστω και χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο τελευταίο τέταρτο, έφτασαν στο πολύτιμο γκολ χάρη στην ικανότητα του Σανκαρέ στις στημένες φάσεις και έμειναν ζωντανοί για την πρόκριση στον τελικό.
Όλα αυτά, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι Μπρέσκα και Ούμπιντες δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα (ο Σλοβάκος, μάλιστα, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο), ενώ και ο Σανκαρέ έκανε πολύ περισσότερα λάθη από κάθε άλλο παιχνίδι και ουσιαστικά, λυτρώθηκε με το γκολ που πέτυχε.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου