ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστροφή στις προπονήσεις και καθαρό μυαλό

επιστροφή-στις-προπονήσεις-και-καθαρ-690648

Επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω τους την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Φωκικό (1-1) και με καθαρό μυαλό να προχωρήσουν στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στο Πανθεσσαλικό την ερχόμενη Κυριακή στις 3μ.μ.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Το παιχνίδι με τον Φωκικό ήταν μια κακή παρένθεση στο νικηφόρο σερί των ερυθρόλευκων, ωστόσο η απώλεια δύο βαθμών έδωσε τη δυνατότητα στη συμπολίτισσα Νίκη Βόλου να «πιάσει» τον Ολυμπιακό στην κορυφή, όντας πια στην πρώτη θέση της κατάταξης, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι μετά το τέλος της αναμέτρησης ήταν άλλωστε τόσο ο προπονητής των Βολιωτών Περικλής Αμανατίδης, όσο και άπαντες στο τεχνικό επιτελείο, που είδαν στα τελευταία παιχνίδια μια «κοιλιά» της ομάδας, που έχει φέρει μέτριες εμφανίσεις, «προάγγελους» της απώλειας δύο πολύτιμων βαθμών στο παιχνίδι με τον Φωκικό.

Πλέον, στη σκέψη των Βολιωτών βρίσκεται το τελευταίο για το 2018 παιχνίδι με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας για τη 12η αγωνιστική, προτελευταία του Α’ γύρου, εκεί που αποκλειστικός στόχος είναι μια νίκη, συνοδευόμενη από καλή εμφάνιση, προκειμένου να πάρουν και πάλι… μπρος οι μηχανές.

Στην προετοιμασία των ερυθρόλευκων, που από σήμερα γίνεται πιο εντατική ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού στο Πανθεσσαλικό (16/12, 3μ.μ.) συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, αφού δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον Ολυμπιακό.

Μακρής: Προσηλωμένοι στον στόχο της ανόδου

Βέβαιος για την άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου εμφανίστηκε ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Θωμάς Μακρής, καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98,6», που μίλησε στην εκπομπή «Classico».

Αναφερόμενος στη μέτρια εικόνα των ερυθρόλευκων στα τελευταία παιχνίδια με Αναγέννηση και Φωκικό σημείωσε: «Στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας όλη η ομάδα έδειξε μία κακή νοοτροπία και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το παιχνίδι εκείνο μπορούσε να είχε στραβώσει και ευτυχώς που δεν το πληρώσαμε στο τέλος. Στην αναμέτρηση με τον Φωκικό οι ποδοσφαιριστές έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να κερδίσει η ομάδα. Ωστόσο, δεν μπορείς να τα βάλεις και με την τύχη. Δεν ήταν θέμα ανικανότητας, καθώς βρέθηκαν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές σε σωστή εκτέλεση, απλά ο τερματοφύλακας ήταν ο… ήρωας της αντίπαλης ομάδας.

Τα λάθη που έγιναν από πλευρά μας και έδωσαν τη δυνατότητα στον Φωκικό να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες και να πετύχει ένα γκολ ήταν ατομικά. Αυτό έχει καταγραφεί και θα το λύσουμε εσωτερικά στην ομάδα. Οι αντίπαλοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις και ό,τι προβλήματα δημιουργούνται στην άμυνά μας έχουν να κάνουν με μία στιγμιαία λανθασμένη εκτίμηση ποδοσφαιριστή μας. Το γεγονός αυτό θα το ελαχιστοποιήσουμε και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη. Αν αναλύσουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει, από τα φιλικά προετοιμασίας μέχρι σήμερα, θα δούμε ότι δύσκολα η αντίπαλη ομάδα φτάνει στην περιοχή μας.

Ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Φωκικό ήταν κυρίαρχος, προσπάθησε για τη νίκη, δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Συνεχίζουμε, δεν μπορούμε να σταθούμε σ’ αυτό το παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Στο τέλος να είστε σίγουροι πως εμείς θα είμαστε αυτοί που θα κόψουμε πρώτοι το νήμα».

Ο Θωμάς Μακρής σημείωσε ότι το κλίμα στην ομάδα είναι το καλύτερο δυνατό. Για το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια: «Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πώς είναι τα αποδυτήρια της ομάδας. Τολμώ να πω, πως αυτή τη στιγμή το κλίμα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού Βόλου είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να υπάρξει. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα και όλος ο οργανισμός απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν. Όλοι είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο, που είναι η άνοδος της ομάδας στη μεγαλύτερη κατηγορία».

Αναφορικά με την παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο, στο παιχνίδι με το Φωκικό, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού σημείωσε: «Οι φίλαθλοί μας για μία ακόμα φορά την περασμένη Κυριακή έδωσαν βροντερό «παρών» σ’ ένα γήπεδο, το οποίο είναι μακριά από τον Βόλο και στο τέλος χειροκρότησαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών, γιατί αναγνώρισαν το πάθος που έδειξαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Είδαν και αυτοί, ότι η μπάλα – δυστυχώς – δεν έμπαινε με τίποτα στο τέρμα».

Για το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα σημείωσε: «Η ομάδα έχει αυτό που λέμε βάθος στο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, με παραστάσεις από υψηλότερες κατηγορίες. Διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και γίνεται μία σωστή διαχείριση όλων αυτών των ποδοσφαιριστών από την τεχνική ηγεσία. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως παράπονο από οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή. Μία – δύο μέτριες εμφανίσεις απ’ όλη την ομάδα – στη μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος – είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Καθημερινά οι ποδοσφαιριστές δείχνουν πόσο επαγγελματίες είναι και δουλεύουν πολύ σκληρά στις προπονήσεις. Υπάρχει κοινή θέληση όλων για την επίτευξη του στόχου».

Παράλληλα, όσον αφορά στα μεταγραφικά που θα απασχολήσουν τον επόμενο μήνα την ομάδα υποστήριξε: «Όλες οι ομάδες χρειάζονται ενίσχυση. Ακόμη και εκείνες που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ ένα πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει, πως αν μία ομάδα κινηθεί στις μεταγραφές, κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί εμείς από την πλευρά μας να θέλουμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ και περισσότερες λύσεις. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι απ’ όλους, κυριολεκτικά, τους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, θα κινηθούμε για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα».

Ο Θωμάς Μακρής τόνισε ότι δεν αποκλείεται να υπάρχουν και αποχωρήσεις από την ομάδα: «Αν φτάσουμε σε ένα σημείο, που θα είμαστε υπερπλήρεις σε μία θέση και αναγκαστικά κάποιος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να αποχωρήσει, θα αποχωρήσει. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί από το περασμένο καλοκαίρι είναι σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία, με περγαμηνές και θητεία στις ψηλότερες κατηγορίες και τους θέλουμε στην ομάδα και την επόμενη χρονιά. Επιδίωξή μας είναι την προσεχή αγωνιστική περίοδο, ο Ολυμπιακός να ενισχυθεί με τρεις – τέσσερις προσθήκες, κρατώντας όλον τον βασικό κορμό», ενώ πρόσθεσε: «Μιλάμε αυτή τη στιγμή με δύο – τρεις ποδοσφαιριστές και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, όσον αφορά στα μεταγραφικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου