ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι «Δικεφάλων»

ντέρμπι-δικεφάλων-452900

Το ντέρμπι των «Δικεφάλων» μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί στις 21:00 στο «ΟΑΚΑ», στο δεύτερο κατά σειρά ματς της πρώτης σειράς των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος. Οι δυο ομάδες θα παίξουν με ίσες πιθανότητες για να πάρουν αποτέλεσμα πρόκρισης. Η ΑΕΚ θέλει να καθαρίσει το εισιτήριο του τελικού αν γίνεται από σήμερα, ώστε να μην αναγκαστεί να παλέψει για ανατροπή στην Τούμπα, ενώ ο ΠΑΟΚ βολεύεται ακόμα και με την ισοπαλία, ώστε να μεταφέρει το σημαντικό παιχνίδι πρόκρισης στην έδρα του!
  
ΑΕΚ: «Ευκαιρία για τίτλο μετά από χρόνια»
Εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι που μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ προβάδισμα για τον τελικό και την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο μετά από πολλά χρόνια, χαρακτήρισε το πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ, ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός αναγνώρισε τις δυσκολίες των δύο αναμετρήσεων, ενώ ζήτησε την στήριξη του κόσμου της Ένωσης.«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Για μένα είναι και ο πρώτος ημιτελικός στην Ελλάδα. Ένας πάρα πολύ σημαντικός αγώνας που θα μας δώσει τη δυνατότητα αν περάσουμε να κυνηγήσουμε έναν τίτλο. Έχουμε μια πολύ δύσκολη πρόκληση μπροστά μας. Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε και να αποκλείσουμε μια ακόμα μεγάλη ομάδα».
Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ. Οι Σάνελ Γιάχιτς και Σάββας Γκέντσογλου ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και -όπως αναμενόταν- έμειναν εκτός αποστολής. Το ίδιο συνέβη και με τους Αραμπατζή, Λεονάρντο, Έντερ και Νταντόμο, ώστε να μπουν οι Νικόλτσης και Κλωναρίδης και Μοσχονάς.

Οι ποδοσφαιριστές που πήρε στην 20μελή αποστολή της ΑΕΚ είναι οι: Σάχα, Μοσχονάς, Καφές, Νασούτι, Δέλλας, Ματέος, Γκερέιρο, Μίετσελ, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς, Νικόλτσης, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπαχά, Κλωναρίδης.


 

ΠΑΟΚ: «Φέρε μας το κύπελλο»
Υπό τις επευφημίες οπαδών της ομάδας, που είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αναχώρησε η αποστολή του ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» ζήτησαν από τους παίκτες της κατάκτηση του τροπαίου. Ο Πάμπλο Κοντρέρας φαίνεται πως ήταν αυτός που… έπιασε το μήνυμα, αφού έκανε με τα δάχτυλά του το σήμα της νίκης, για να γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο.
Πλήγμα για τον ΠΑΟΚ Επίσης δεν προπονήθηκαν οι Φιλομένο και Σταφυλλίδης, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης γυμνάστηκε κανονικά. Στην αποστολή για τον αγώνα κυπέλλου δεν μετέχουν και άλλοι παίκτες. Πρόκειται για τους Μαλεζά, Ετο, σε μία επιλογή του προπονητή, ενώ έξω έμειναν και οι Χαλκιάς, Φωτάκης, Βιτόλο που κρίθηκαν τελικά ανέτοιμοι. είναι ότι θα αγωνιστεί χωρίς τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού μετά το τέλος του αγώνα με την Καβάλα, ο οποίος αποδείχτηκε σοβαρός μετά τις νέες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός αντιμετωπίζει θλάση α’ βαθμού και θα χρειαστεί κάποιο διάστημα μέχρι να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό.
Οι πιθανότεροι έντεκα για να ξεκινήσουν βασική είναι οι Κρέσιτς στο τέρμα, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας στην άμυνα, Γκαρσία και Τσουκαλάς στα χαφ, ενώ την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μουσλίμοβιτς θα παραταχθούν οι Σαλπιγγίδης, Ελ Ζαρ και Ίβιτς.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μάκης Χάβος ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους: Κρέσιτς, Γιακουμή, Αθανασιάδη, Κουτσιανικούλη, Μπαλάφα, Μωυσιάδη, Σαλπιγγίδη, Τσουκαλά, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι και Σνάουτσνερ.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας 2010-2011:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2 Μαρτίου)

18.00 Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου

21.00 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16 Μαρτίου)

18.00 Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος

21.00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου