ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τώρα αρχίζουν τα «δύσκολα»!

τώρα-αρχίζουν-τα-δύσκολα-692015

Την πρώτη του εκτός προγράμματος ουσιαστική απώλεια είχε προχθές στην Αμφισσα ο Ολυμπιακός Βόλου που «σώθηκε» από τα χειρότερα ισοφαρίζοντας έστω και στο 95’ τον Φωκικό και αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1, αποκτώντας πλέουν συγκάτοικο στην κορυφή τη Νίκη μετά από 9 αγωνιστικές.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Και τώρα βέβαια για τον Ολυμπιακό ξεκινούν τα «δύσκολα» κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας αφού η ομάδα έχει δείξει ότι έχει τη δυνατότητα να μπορεί να κερδίζει όλα τα ματς. Η απρόσμενη ισοπαλία (1-1) με τον Φωκικό οφείλεται στο ότι ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε νωρίς να πετύχει γκολ πέφτοντας πάνω σε έναν καλό αντίπαλο γκολκίπερ και τη στιγμή που ο ερυθρόλευκος Παλιούρας έδινε λύσεις στα λάθη!

Ετσι ο Ολυμπιακός Βόλου που είχε χαμένες ευκαιρίες έφτασε να περιμένει μέχρι το 95’ για να σκοράρει και να σώσει τον βαθμό απέναντι στον Φωκικό και αυτό το άτυχο αποτέλεσμα ήρθε μετά από μια κακή εμφάνιση στο προηγούμενο ματς το οποίο όμως ήταν νικηφόρο.

Και έτυχε και άλλη φορά φέτος ο Ολυμπιακός να μην είναι καλός αλλά να κερδίζει κι αυτό είναι ίσως καλύτερο από μια βαθμολογική απώλεια με πολλές ευκαιρίες, ενώ πλέον ζητούμενο θα είναι νίκες ώς το τέλος.

Ακόμη κι ο προπονητής της ομάδας Περικλής Αμανατίδης, μετά το τέλος του αγώνα με τον Φωκικό, είχε δικαιολογίες για την απώλεια παρά το γεγονός ότι πιο παλιά έλεγε ότι δεν θα ψάξει ποτέ για δικαιολογίες αφού η ομάδα έχει φτιαχτεί μόνο για να κερδίζει…

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πάντως τόνισε πως η ομάδα του αγωνίστηκε με πάθος για τη νίκη, αλλά έπεσε πάνω σ’ έναν πολύ καλό τερματοφύλακα: «Έγινε ένα παιχνίδι σε έναν πάρα πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα μας προσπάθησε πάρα πολύ και έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Πέσαμε πάνω σε έναν καταπληκτικό τερματοφύλακα, που έκανε τρομερή εμφάνιση. Πάνω από πέντε φορές έβγαλε την μπάλα πάνω από τη γραμμή. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι οι παίκτες μας προσπάθησαν για το καλύτερο. Τους έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Τέτοια παιχνίδια μπορούν να γίνουν και νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλύτεροι από το προηγούμενο παιχνίδι. Πάλεψαν σε όλο το ματς, είχαν πολλά ψυχικά αποθέματα και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να φύγουν χαμένοι από αυτό το παιχνίδι. Δικαιούμασταν πολλά περισσότερα, βάσει της εικόνας της ομάδας.

Δεν χάσαμε την πρώτη θέση και θα επενδύσουμε, με μεγαλύτερη ηρεμία, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μερικές φορές πρέπει να βρίσκουμε την ψυχραιμία, ως το αντίδοτο, σε τέτοιες καταστάσεις. Όταν δεν θα είναι τίποτα μαζί σου. Ούτε ο αγωνιστικός χώρος, ούτε ο αντίπαλος, ούτε η τύχη.

Δεν μπορούμε να σταθούμε σ’ αυτό το παιχνίδι. Οφείλουμε να προχωρήσουμε και είμαστε μία ομάδα που έχει μέταλλο πρωταθλητή και το δείξαμε στο τέλος, καθώς δεν θέλαμε με τίποτα να χάσουμε. Από κει και πέρα, θα δούμε στη συνέχεια κάποια θέματα εσωτερικά, τα οποία και θα διορθώσουμε».

Τώρα πάντως στον Ολυμπιακό η σκέψη όλων είναι στη συνέχεια και στο φρεσκάρισμα… Ως το τέλος του 2018 απομένει μόνο ένα ματς για την 12η αγωνιστική (16/12-15.00) όταν ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ενώ ώς το τέλος του α’ γύρου θα υπάρξει ένα ακόμη ματς για τη 13η αγωνιστική (6/1/2019-15.00): ΓΣ Αλμυρού – Ολυμπιακός…

Πάντως ο φετινός Ολυμπιακός που «φτιάχτηκε» για να κερδίζει σε κάθε αγώνα και να μη δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλο ούτε καν να σκεφτεί πως μπορεί να πάρει κάτι από ένα ματς με τους ερυθρόλευκους θέλει να είναι ώς το τέλος στην κορυφή και αυτό απαιτεί συνεχή προσπάθεια αλλά και «φρεσκάρισμα» και έτσι οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν αρχίσει να κάνουν και σκέψεις ενίσχυσης τον Γενάρη ώστε να υπάρχει περαιτέρω πληρότητα στο ρόστερ και να μην παρουσιαστούν προβλήματα από τυχόν τραυματισμούς ή τιμωρίες…

Παρά το γεγονός ότι από την αρχή της περιόδου ο Ολυμπιακός «έγινε» με εναλλακτικές λύσεις για κάθε θέση, τώρα οι σκέψεις ενίσχυσης θα γίνουν με το σκεπτικό ότι μια ομάδα μπορεί από καλή μπορεί να γίνει και καλύτερη… ενώ ένα άλλο σκεπτικό είναι πως οι παίκτες που θα έρθουν τώρα δεν θα είναι για ένα γύρο αλλά και για τη μεγαλύτερη κατηγορία.

Εκδήλωση για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Διαγωνισμό FIFA 19 με πλούσια δώρα, αφιερωμένη στην «Κιβωτό του Κόσμου» διοργανώνει ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Γίνε εσύ ο πρωταθλητής στον διαγωνισμό FIFA 19 που διοργανώνει ο Ολυμπιακός Βόλου σε συνεργασία με την εταιρεία Public. Γίνε εσύ ένας από τους τυχερούς που θα παίξουν μαζί με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και διεκδίκησε την 1η θέση στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Public Βόλου, Ογλ 28, αύριο Τετάρτη 12/12/18 στις 17:00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν όλες τις πληροφορίες του διαγωνισμού στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού Βόλου στο www.olympiakosvolou.com.

Οι τρεις φιναλίστ θα κερδίσουν από έναν τίτλο FIFA19 ενώ ο πρωταθλητής θα κερδίσει και μία επίσημη εμφάνιση του Ολυμπιακού Βόλου με τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών.

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στην Κιβωτό του Κόσμου, έναν εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού. Έως και την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει ειδικό κουτί στο κατάστημα Public, Ογλ 28, όπου ο καθένας μας θα μπορεί να συνδράμει οικονομικά, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του σπουδαίου έργου του οργανισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου