ΤΟΠΙΚΟ

Κορυφή μόνο για τη Δήμητρα μετά την γκέλα του Σαρακηνού

κορυφή-μόνο-για-τη-δήμητρα-μετά-την-γκέ-693286

Η Δήμητρα Ευξεινούπολης επικράτησε άνετα με 5-1 της Σκιάθου στο νησί των Σποράδων χθες, εκμεταλλευόμενη την γκέλα του Σαρακηνού, ο οποίος το Σάββατο άφησε δύο βαθμούς στην Αγχίαλο, φεύγοντας με την ισοπαλία μετά το τελικό 1-1. Σημαντικές νίκες πανηγύρισαν Ρήγας Φεραίος και Διαγόρας, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο την κορυφή. Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ για την 10η αγωνιστική.

Δεύτερη νίκη οι Μυρμηδόνες

Επιβλητική ήταν η ομάδα των Μυρμηδόνων, που επικράτησε με 3-0 της Αγίας Αννας και ξέφυγε από τον πάτο της βαθμολογίας. Οι παίχτες του Παναγιώτη Βούλγαρη ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, απέναντι σε μια Αγία Αννα που έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα γνωρίζοντας ήττα για 4η φορά σε 10 αγωνιστικές. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 28’ ο Κατσαβριάς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γούναρη. Το 2-0 ήρθε με διαγώνιο σουτ του Αράπη στο 50’ ενώ ο ίδιος παίχτης 5 λεπτά αργότερα με παρόμοιο τρόπο έκανε το 3-0 που ήταν και το τελικό.

Μυρμηδόνες-Αγία Αννα 3-0

Σκόρερ: (28’ Κατσαβριάς, 50’, 55’ Αράπης)

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Κοντογεωργάκης, Κοντοβάς, Κωτούλας, Κατσιαβριάς, Κουφάκης (48’ Μάτζαρης), Γούναρης, Ν. Μπίνας (65’ Πιπινής), Αράπης, Ναούμ, Μακρής, Μπούρχας.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Αϊντίνι, Θ. Ζάγκας, Στεργιόπουλος, Πετσιμέρης, Καραλόπουλος, Δερβένης (45’ Αλεξανδρίδης), Κ. Τσιουρέλης (60’ Πασχάλης), Σ. Τσιουρέλης (53’ Κανδήλας), Χατζητρακόσιας, Ματθαίου (72’ Ζαφειρίου), Ζαρίφης.

Στραβοπάτημα για Σαρακηνό

Ισοπαλία που του στοίχισε την πρώτη θέση έφερε ο Σαρακηνός απέναντι στον Πύρασο που πήρε την πρώτη του ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Ο Κάρρος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με τακουνάκι στο 26’ ενώ στην αρχή του παιχνιδιού ο ίδιος παίχτης έχασε σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του αφού η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 37’ ο Γράντας απέτρεψε το 2-0 σε τετ-α-τετ του Γιοβάνη, ενώ ο Σιώμος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον Σαρακηνό στο 40’ έχοντας δοκάρι. Στο 65’ οι φιλοξενούμενοι που ήταν καλύτεροι στο 2ο μέρος έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ντούρο στο 65’, ενώ είχαν και άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Ρουκά και Σιώμο για να πάρουν την νίκη.

Πύρασος-Σαρακηνός 1-1

Σκόρερ: (26’ Κάρρος – 65’ Ντούρο)

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Στεργίου, Τσάκαλος (84’ Σταντσούρης), Μπαρμπούτας, Τσορμπατζής, (51’ Σιαμέτης), Τσάμης, Μπασδάνης, Κάρρος, Νούσιας, Ζαχαράκης, Γιοβάνης.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ρουκάς, Ντούρος, Ηλ. Ρακής, Μοράλες, Καλαμάτας, Ασλάνογλου, Σιγαλάκος, Σιώμος, Μόσιος, Β. Ρακής (46’ Γιαμαλής).

Ασταμάτητος ο Διαγόρας

Δεν σταματάει πουθενά ο Διαγόρας που πέρασε και από την έδρα του Μαγνησιακού. Οι φιλοξενούμενοι ήταν η ομάδα που κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση παρόλο που η νίκη κλείδωσε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Κυριάκος άνοιξε το σκορ στο 25’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Γουτούλης από τον Γκέρτσο. Το τελικό σκορ για την ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα διαμόρφωσε ο Κουβελάς με γυριστή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κυριάκου στο 85’. Ο Μαγνησιακός ήταν ανταγωνιστικός και προσπάθησε να βρει ένα γκολ στην αναμέτρηση όμως υστέρησε στα τελειώματα.

Μαγνησιακός-Διαγόρας 0-2

Σκόρερ: (25’ πεν. Κυριάκος, 85’ Κουβελάς)

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Στούκας, Κρανιάς, Γκέρτσος, Βασιλείου, Μαγιόγλου, Κατσίφας (80’ Γκαμαλέτσος, Μυλωνάς (70΄ Χριστοδούλου), Τσένα, Δανηλόπουλος, Ζενούνι, Θεοδωρόπουλος (60’ Νταφόπουλος).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βουραζέρης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Πρασσάς, Ιωάννου, Σπ. Καραπλιάγκος, Ντάφος (15’ Κουβελάς), Γουτούλης, Βαλωτής, Κυριάκος, Καραμανλής (80’ Κ. Καραπλιάγκος).

Εξάσφαιρος ο Ρήγας

Ο Ρήγας Φεραίος φιλοδώρησε με έξι γκολ (6-0) τη νεανική Αγία Παρασκευή στο Βελεστίνο, σημειώνοντας την τρίτη του σερί νίκη και συνεχίζοντας έτσι την αντεπίθεση για την κατάληψη της κορυφής. Το σκορ άνοιξε στο 19’ όταν ο Αλεξίου έπαιξε ωραία το «1-2» με τον Πάσχο στο ημικύκλιο και πλασάρε στη γωνία του Ζήγρα, με την μπάλα να κοντράρει και σε αμυντικό για το 1-0. Στο 49’ ο Γάρος μπήκε από τα αριστερά και σούταρε με το αριστερό

για το 2-0. Το 3-0 ήρθε στο 75’ με τον Πάσχο να βγάζει κάθετη πάσα στον Γάρο, που δεν αστόχησε απέναντι από τον Ζήγρα. Τρία λεπτά μετά ο Νασιακόπουλος σκόραρε με σουτ εκτός περιοχής για το 4-0. Το 5-0 ήρθε από τον Αραμπατζή με όμορφο «τσίμπημα» της μπάλας, για να φθάσουμε στο τελικό 6-0 στο 90’, έπειτα από ωραίο γύρισμα του Νασιακόπουλου από αριστερά και πλασέ του Πάσχου.

Ρήγας Φεραίος-Αγία Παρασκευή 6-0

Σκόρερ: (19’ Αλεξίου, 49’, 75’ Γάρος, 78’ Νασιακόπουλος, 79’ Αραμπατζής, 90’ Πάσχος)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος (80’ Γεωργατζής), Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Τσιαντής (83’ Σουγκάρης), Αραμπατζής (85’ Τανός), Νασιακόπουλος, Γάρος (79’ Ζηρδέλης), Πάσχος.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ζήγρας, Χρόνης (79’ Τσιγκλιφής), Κουρτέλης, Λούμπαρδος, Κουσκουρίδας, Ιωακειμίδης, Πάσα (57’ Χολέβας), Τσίλογλου, Αλαμάνης (82’ Τζιανής), Σιόβας, Ρουσσάς (65’ Αναστασιάδης).

Συνεχίζει η Δήμητρα

Αλλη μια νίκη πρόσθεσε η Δήμητρα που επικράτησε στην Σκιάθο επί της τοπικής ομάδας με 1-5. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τον σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Μπαράκου με τους γηπεδούχους να απαντάνε στο 10’ με τον Χισάι. Πέντε λεπτά αργότερα η Δήμητρα πήρε και πάλι προβάδισμα με τον Παπαδόπουλο ο οποίος σκόραρε ακόμα δύο φορές στο 25’ και στο 36’. Οι παίχτες του Μιχάλη Ανδρωνά κατέβασαν ταχύτητα στο 2ο μέρος έχοντας ήδη εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς, πετυχαίνοντας ακόμα ένα γκολ στο 88’ με τον Κρανά που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Σκιάθος-Δήμητρα 1-5

Σκόρερ: (10’ Χυσάι- 3’ Μπαράκου, 15’, 25’, 36’ Παπαδόπουλς, 88’ Κρανάς)

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπαράς, Α. Τζελάι, Τσικούνας (70’ Χ. Τζελάι), Νασιάκος, Τουρναβίτης, Σταμέλος, Μανωλιός, Γ. Γκιαουράκης (46’ Δ. Γκιαουράκης), Χισάι, Ν. Πρίφτι, Μπάμπα (46’ Αλικά).

ΔΗΜΗΤΡΑ: Μπράνος, Χονδρογιάννης (74’ Ζαντιώτης), Μπαράκου, Κυριάκος, Στεφανής, Τσιάτσιος (70’ Νικηφοράκης), Κρανάς, Θωμαΐδης, Θ. Παπαδόπουλος, Βούλγαρης (67’ Ξηροκώστας), Αραπίτσας (67’ Φούκης).

5 γκολ σε 45’ ο Αίαντας

Παρόλο που το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα ο Αίαντας με 5 γκολ στο 2ο μέρος και 4 σε ένα δεκάλεπτο πήρε την νίκη απέναντι στον Ηρακλή. Ο Αραπίτσας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 60’ με κεφαλιά ενώ στο 63’ ο Χειλάς έκανε το 2-0. Στο 66’ και στο 69’ ο Αραπίτσας ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, κάνοντας παράλληλα και χατ-τρικ. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 82’ ο Θ. Κατσιαβριάς.

Αίας-Ηρακλής 5-0

Σκόρερ: (60’, 66’, 69’, Αραπίτσας, 63’ Χειλάς, 82’ Θ. Κατσιαβριάς)

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Σιαμουρδάνης, Παπανικολόπουλος, Πλαβός, Μιχόπουλος, Τσιάτσιος (62’ Τσόγκας), Μπιρτσάι, Χριστέλλος, Θ. Κατσιαβριάς, Αραπίτσας (74’ Κ. Κατσιαβριάς), Χειλάς.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Μπατσικώστας, Αντζούρης, Μούσα, Α. Γκίκας, Π. Γκίκας (65’ Μάρκος), Γκάγκας, Ευαγγέλου, Κεμάλλι, Ιμπρα, Πετρόπουλος (70’ Δεληγιάννης).

Ισοπαλία στον Πτελεό

Ισόπαλη έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Πρωτεσίλαο και Ακρόπολη με σκορ 1-1 με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη από την 5η αγωνιστική, δίνοντας συνέχεια στην καθοδική πορεία τους. Ο Πρωτεσίλαος από την μεριά του βρίσκεται ακόμα στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Απόστολος Λάμπος με όμορφο σουτ στο 75’ για να έρθει 10 λεπτά αργότερα η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάνου.

Σκόρερ: (75’ Απ. Λάμπος – 85’ πεν. Χάνος)

Πρωτεσίλαος: Μάνος, Ακριβούσης, Σιαμανίκος, Λεμονής, Χσιώτης, Κ. Κόρκος, Σούδης, Θ. Κόρκος, Εράλντο, Α. Λάμπος, Παναγιώτου (87’ Τσαβαλιάς)

Ακρόπολη: Στάμος, Γκατζούνας, Σφονδυλιάς (65’ Αξιώτης), Τσούτσας (50’ Χ. Αντωνίου), Τ. Κολημήτρας, Κ. Κολημήτρας, Χάνος, Μαυρίδης (79’ Κουτλούμπασης), Παγώνης, Ν. Αντωνίου, Μερμίγγης.

Βαθμολογία

Α’ Κατηγορία

1. Δήμητρα 24

2. Διαγόρας 23

3. Αίας Σούρπης 22

4. Σαρακηνός 22

5. Ρήγας Φεραίος 19

6. Αγία Παρασκευή 15

7. Αγία Αννα 14

8. Σκιάθος 13

9. Ακρόπολη 13

10. Πύρασος 13

11. Μυρμηδόνες 7

12. Ηρακλής 6

13. Πρωτεσίλαος 5

14. Μαγνησιακός 4

Σκιάθος και Ρήγας Φεραίος ένα παιχνίδι λιγότερο

Επόμενη (11η)

Α’ Κατηγορία

Δήμητρα-Σαρακηνός

Ακρόπολη-Σκιάθος

Αγία Αννα-Πύρασος

Αγία Παρασκευή-Πρωτεσίλαος

Διαγόρας-Μυρμιδόνες

Ηρακλής-Ρήγας

Μαγνησιακός-Αίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου