ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γλίτωσε την ήττα ο Ολυμπιακός αλλά όχι και την απώλεια βαθμών

γλίτωσε-την-ήττα-ο-ολυμπιακός-αλλά-όχι-693327

Χρειάστηκε να περάσουν… 95 λεπτά για να γλιτώσει το έμφραγμα και την πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Βόλου, απέναντι στον Φωκικό, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες (1-1) στο γήπεδο της Αμφισσας, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή και τους 29 βαθμούς, τη συμπολίτισσα Νίκη Βόλου και παρά το γεγονός ότι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Φωκικού δεν κατάφερναν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Εν τέλει, μετά και το σοκ της επίτευξης τέρματος στο 80’ από τους γηπεδούχους και τον Χατζηστάμο, οι Βολιώτες κέρδισαν πέναλτι στην εκπνοή των καθυστερήσεων, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λώττας στο 96’, χαρίζοντας στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το α’ μέρος

Με σκοπό να πάρει από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, καταγράφοντας την πρώτη ευκαιρία στο 7’ με τον Σερτζίνιο να τροφοδοτείται από τον Ζγκούρι από τα δεξιά και να επιχειρεί το σουτ από το ύψος της περιοχής. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Μεγάλο να βρίσκει τον Κολοβό με κάθετη μπαλιά και τον τελευταίο να βγαίνει σε τετ-α-τετ απέναντι από τον Παλιούρα, που έσωσε την εστία των ερυθρόλευκων στο σουτ που δέχθηκε. Η φάση δεν τελείωσε, καθώς στην εξέλιξή της ο Χατζηστάμος σούταρε, με τον Παλιούρα να σώζει ξανά την εστία του, μπλοκάροντας σταθερά.

Κεφαλιά του Φλίγκου έπειτα από σέντρα του Λώττα στο 11’ δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο καθώς κατέληξε εκτός εστίας, ενώ νέα κεφαλιά του Ζγκουρι στο 13’ σε σέντρα του Λώττα είχε την ίδια κατάληξη. Κι ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού για παραπάνω από είκοσι λεπτά έπεσε, χωρίς αξιόλογες φάσεις, οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Αμφισσσας… ξύπνησαν από ένα πλασέ του Φλίγκου έπειτα από κάθετη μπαλιά του Λώττα, με τον Παπαδόπουλο να λέει και πάλι «όχι».

Σημαντική ευκαιρία κατέγραψαν οι ερυθρόλευκοι στο 42’, με το σουτ του Λώττα εκτός περιοχής να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου, με την εξέλιξη της φάσης να περιλαμβάνει νέο σουτ από τον Μπουτζίκο και τον πανταχού παρών Παπαδόπουλο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Με τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μπουτζίκος έκανε νέο σουτ, όμως ο τερματοφύλακας του Φωκικού απέκρουσε και πάλι σε κόρνερ. Ετσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, ισόπαλες, χωρίς τέρματα.

Το β’ μέρος

Οπως και στο πρώτο, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν γκολ και στο δεύτερο, καταγράφοντας την πρώτη φάση στο 51’ με κοντινό σουτ του Φλίγκου, που κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με το σουτ του Μεγάλου, που απέκρουσε αρχικά ο Παλιούρας στο 55’, ενώ ο ίδιος παίκτης στην εξέλιξη της φάσης επιχείρησε νέο σουτ, που έφυγε άουτ.

Οτι δεν κατάφερε ο παίκτης του Φωκικού στο 55’, το έκανε στο 80’, με τον Χατζηστάμο να δίνει με κοντινό σουτ το προβάδισμα στην ομάδα του για το 1-0, σ’ ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο του παιχνιδιού.

Οι ερυθρόλευκοι παρά το σοκ της επίτευξης τέρματος και με ορατό τον κίνδυνο της ήττας προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η κεφαλιά του Οικονομόπουλου από κοντά στο 85’ βρήκε εμπόδιο και πάλι στον Παπαδόπουλο, που έδιωξε σε κόρνερ. Στο 91’ προσπάθεια του Φλίγκου με το κεφάλι δεν ήταν επιτυχημένη, καθώς ο τερματοφύλακας του Φωκικού έσωσε και πάλι την ομάδα του, όπως και στη φάση με το σουτ του Μπουτζίκου στο 94’.

Η «λύτρωση» για τους ερυθρόλευκους ήρθε στο 95’, με τον Κυριακόπουλο να ανατρέπει τον Μπουτζίκο μέσα στην περιοχή και τον διαιτητή Γκάμαρη να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Λώττας, δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στον Ολυμπιακό, που απέφυγε την ήττα, ωστόσο προβλημάτισε με την αφλογιστία του.

ΦΩΚΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1
Σκόρερ
: 80’ Χατζηστάμος-95’ πεν. Λώττας
Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)
Βοηθοί
: Δόσης, Κοκαρίδας (Αθηνών)
Κίτρινες: 33’ Αμπραχαμιάν – 28’ Μπουτζίκος, 66’ Κόλα, 92’ Λώττας
ΦΩΚΙΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Αμπραχαμιάν (65’ Αμπραχαμιάν), Πιέτρι, Μπαντούνας, Κουρελής, Μιράντοβ, Κυριακόπουλος, Σταθόπουλος, Κολοβός (84’ Χρυσαφόπουλος), Μεγάλος, Χατζηστάμος (90’ Πελτέκης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος (49’ Σκοπελίτης, 83’ Σαχινίδης), Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Μπουτζίκος, Ρόκας (58’ Κόλα), Ναζίμ, Ζγκούρι, Λώττας, Σερτζίνιο (83’ Καμπλιώνης), Φλίγκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου