ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στην πρεμιέρα του Ράτκο Ντόστανιτς η Νίκη Βόλου… πέρασε στην πρώτη θέση

στην-πρεμιέρα-του-ράτκο-ντόστανιτς-η-ν-693337

Κερδίζοντας με 4-0 τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, η Νίκη Βόλου προσπέρασε τον Ολυμπιακό Βόλου στη βαθμολογία της Γ’ Εθνικής μετά το πέρας της 11ης αγωνιστικής, στην πρεμιέρα του Ράτκο Ντόστανιτς στον κυανόλευκο πάγκο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι εκμεταλλεύθηκαν την εκτός έδρας ισοπαλία του Ολυμπιακού Βόλου με τον Φωκικό και έτσι από χθες βρίσκονται και πάλι στην πρώτη θέση, με τον Ράτκο Ντόστανιτς στον πάγκο τους, να δίνει άλλον αέρα.

Ο Καντούτσης, πέτυχε το 1-0 πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και στο 41’, ο Κέρι σημείωσε δύο τέρματα στη συνέχεια στο 77’ και στο 83’ με πέναλτι, για να φθάσουμε στο τελικό 4-0 από τον Τζιώρα στο 90’, υποχρεώνοντας τον Οικονόμο στην πρώτη του ήττα μακριά από την Τσαριτσάνη.

Μέτρια στο α’ μέρος αλλά προηγήθηκε

Χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας στο πρώτο ημίχρονο, η Νίκη Βόλου κατάφερε παρά τη μέτρια απόδοση της να προηγηθεί με τέρμα του Καντούτση στο 41’. Οι κυανόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και τις τελικές προσπάθειες προκειμένου να προηγηθούν στο σκορ.

Η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 14’, όταν ο Δωματάς επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας Αναστασίου, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία κατάφερε και μπλόκαρε. Οκτώ λεπτά αργότερα και αφού η μπάλα στρώθηκε στον Βουκομάνοβιτς, το σουτ του Σέρβου επιθετικού δεν βρήκε στόχο.

Η πίεση που ασκούσε ψηλά ο Οικονόμος δύσκολα έδιναν την ευκαιρία στην Νίκη Βόλου προκειμένου να δημιουργήσει παιχνίδι και έτσι οι κυανόλευκοι περίμεναν μέχρι και το 40’ προκειμένου να φθάσουν κοντά στην πηγή. Από εκτέλεση κόρνερ του Δωματά και από τα αριστερά ο Κέρι πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με τους φιλοξενούμενους να απομακρύνουν σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του Δωματά, προήλθε το 1-0, με την άμυνα να απομακρύνει και τον Καρτσαμπά να παίρνει την πρώτη κεφαλιά, γυρίζοντας την μπάλα προς το πρώτο δοκάρι, εκεί όπου καιροφυλακτούσε ο Καντούτσης, για να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αναστασίου.

Πέταγε φωτιές στο β’ μέρος

Με τους Μακενγκό και Φάμπιο να αντικαθιστούν τους Δωματά και Ιορδανίδη, ο Ράκτο Ντόστανιτς θέλησε να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Τζιώρα αντί του Βουκομάνοβιτς στο 64’.

Νωρίτερα και στο 59’ ο Μακενγκό πήρε την κάθετη πάσα από τον Κέρι και βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Αναστασίου, τον οποίο θέλησε να περάσει, αλλά ο τερματοφύλακας τον σταμάτησε με τα πόδια, πριν ο Γάλλος, καταφέρει να σκοράρει σε κενή εστία.

Με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν ένα γκολ προκειμένου να κάνουν τη ζημιά στη Νίκη, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το 2-0, με τον Κέρι να τροφοδοτεί τον Μετούσι, ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά και στην προσπάθεια του Τσακάλι να απομακρύνει, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Οικονόμου, σε κόρνερ στο 73’, με τον Οικονόμο να γλιτώνει από ένα πιθανό αυτογκόλ.

Το 2-0 όμως δεν άργησε να έρθει και σημειώθηκε στο 77’ με τους Τζιώρα και Κέρι να συνεργάζονται άψογα, και τον τελευταίο να σημειώνει με δυνατό πλασέ με το αριστερό από το ημικύκλιο το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, με την μπάλα να αναπαύεται στην αριστερή γωνία του Αναστασίου.

Με την κατάκτηση των τριών βαθμών να μοιάζει πλέον εξασφαλισμένη, η Νίκη πέτυχε ακόμη δύο τέρματα στη συνέχεια, ούσα απαλλαγμένη από το άγχος. Αρχικά και στο 81’ απώλεσε μεγάλη και μάλιστα διπλή ευκαιρία για το 3-0, με τον Αναστασίου να λέει «όχι» στον Κέρι, εκτινασσόμενος στο δεξί του παραθυράκι έπειτα από σουτ, ενώ σταμάτησε και τον Τζιώρα στη συνέχεια, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Το 3-0 ήρθε λίγο αργότερα και αφού ο Μακενγκό κέρδισε πέναλτι, με τον Κέρι να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και να μην αστοχεί, πετυχαίνοντας το 2ο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση στο 83’ και 13 συνολικά στο πρωτάθλημα, παραμένοντας με διαφορά στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα.

Ο Κέρι «εκτέλεσε» τον Αναστασίου, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του πορτιέρε του Οικονόμου, ο οποίος ξάπλωσε στη δεξιά.

Το σκορ πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο 90’ με τον Τζιώρα να σημειώνει το τελικό 4-0, με τον Φάμπιο να κάνει την προβολή την οποία απέκρουσε ο Αναστασίου, αλλά ο Τζιώρας βρισκόμενος στη σωστή θέση δεν είχε πρόβλημα να γράψει και το δικό του όνομα στο μάτριξ του Πανθεσσαλικού με προβολή σε κενή εστία.

ΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ 4-0

Σκόρερ: 41’ Καντούτσης, 77’, 83’ πεν. Κέρι, 90’ Τζιώρας

Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Παρασίου, Γιάντσης (Ημαθίας)

Κίτρινες: 85’ Παπαδόπουλος, 89’ Περτζιόνι

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Τσεμπερίδης (70’ Ρόβας), Μέτσε, Κέρι, Ιορδανίδης (46’ Φάμπιο), Δωματάς (46’ Μακένγκο), Βουκομάνοβιτς (64’ Τζιώρας)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ: Αναστασίου, Περτζιόνι, Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Καλφούντζος (63’ Τόλιος), Χάμος (87’ Μιφτάρι), Καραλούλης, Μουλτσιάς (63’ Κατσαμάγκας), Γκαμπέτας, Μπουμπουνάρας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου