ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τριάρα επί του Πλατανιά πλησίασε κορυφή η ΠΑΕ Βόλος

με-τριάρα-επί-του-πλατανιά-πλησίασε-κο-693346

Στη 2η θέση χωρίς συγκάτοικο και με μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με τη Δόξα Δράμας, βρέθηκε η ΠΑΕ Βόλος η οποία αρκέστηκε σε ένα ημίχρονο χθες, προκειμένου να κερδίσει με 3-1 τον Πλατανιά, στο γήπεδο της Νεάπολης.

Στην 8η στροφή του πρωταθλήματος της Football League ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ΠΑΕ Βόλος, η οποία «καθάρισε» με τα τρία γκολ τον Πλατανιά, ο οποίος το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει στο δεύτερο ημίχρονο. Στα αξιοσημείωτα συμπεριλαμβάνεται το ότι σκόραραν και τα δύο… κανόνια των δύο παραπάνω ομάδων, Μαντζής και Μπιανκόνι.

Ο αγώνας

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης, ήταν και εκείνη του πρώτου γκολ για τους κυανέρυθρους, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Πίτου Γκαρσία στο 12’, ο Γκαλίτσιος νίκησε τους πάντες στον αέρα και τον τερματοφύλακα Γκοτ για το 1-0. Επειτα από περίπου δέκα λεπτά, η προσπάθεια του Καραγκούνη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 26’ και έπειτα από παράλληλη του Κότο, ο… «συνήθης ύποπτος» και πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, Βασίλης Μαντζής δεν πρόλαβε στο ελάχιστο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οτι δεν κατάφερε τότε ο φορ των κυανέρυθρων, το έκανε στο 33’, και μετά από κόρνερ του Λούκας Γκαρσία έστειλε με πλασέ την μπάλα στο βάθος της εστίας του Πλατανιά για το 2-0.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ηλιόπουλος βγήκε απέναντι από τον Γκοτ, ωστόσο δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά, χάνοντας την ευκαιρία για το 3-0, το οποίο ήρθε στο 44’, από τον Λούκας Γκαρσία ο οποίος σκόραρε με όμορφο σουτ κι άνοιξε κι’ άλλο την ψαλίδα του σκορ.

Οι ποδοσφαιριστές του Χουάν Φεράντο ήταν εξίσου καλοί και στις αρχές του δεύτερου μέρους και στο 54’, έχασαν ακόμη μια ευκαιρία με τον Ηλιόπουλο, ενώ ένα λεπτό αργότερα είχαν δοκάρι με τον Κότο. Στο 56’ οι Χανιώτες μείωσαν με τον Μπιανκόνι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του γκολκίπερ Καραγκιολίδη. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να μειώσουν κι’ άλλο το σκορ, χωρίς να καταφέρουν κάτι το ιδιαίτερο, με το παιχνίδι να λήγει με σκορ 3-1 υπέρ των κυανέρυθρων.

ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-1

Σκόρερ: 12’ Γκαλίτσιος, 33΄ Μαντζής, 44’ Λούκας Γκαρσία / 56’ Μπιανκόνι

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Βοηθοί: Στεφούλης (Γρεβενών), Μωυσιάδης (Γρεβενών)

Κοκκινη: 72’ Νίλι

ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Ουνγιαλίδης, Καμπαγέρο, Πίτου Γκαρσία, Λούκας Γκαρσία, Κότο (71’ Δόρης), Ηλιόπουλος (78’ Πίσπας), Μάντζης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Καραγκούνης, Τσαμούρης, Κόρτσταμ, Ουές, Ρουσσάκης, Σινγκ, Μποσέτι (67’ Λάζιτς), Νίλι, Παπανικολάου, Μπιανκόνι.

Νέο μπλόκο για Ηρακλή

Είχε τις ευκαιρίες, αλλά όχι και τα γκολ ο Ηρακλής που ηττήθηκε 1-0 από τον Καραϊσκάκη στη Θεσσαλονίκη. Ο «γηραιός» επέστρεψε στις ήττες, αυτή τη φορά από τον Καραϊσκάκη με 1-0, μετά από δύο ματς που είχε πάρει τα πάνω του.

Μάλιστα, ηττήθηκε παρότι είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά και τις ευκαιρίες. Η ομάδα της Αρτας, από την άλλη, άνοιξε το σκορ στο 38’ με κεφαλιά του Αλέξιτς, από σέντρα του Παπανίκου και άντεξε μέχρι το φινάλε στην πίεση των γηπεδούχων. Με αυτό το τρίποντο, ο Καραϊσκάκης σκαρφάλωσε στη δέκατη θέση της βαθμολογίας με δέκα βαθμούς, όσους έχει και ο Ηρακλής.

Σε ισοπαλία χωρίς τέρματα υποχρέωσε τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λάρισας η Δόξα Δράμας, σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες. Οι Λαρισαίοι ήταν πιο δραστήριοι μπροστά στην εστία των Δραμινών, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μένκα. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, ο Απόλλων απείλησε με σουτ του Λούκας Ράμος, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Τον βαθμό έσωσε η Παναχαϊκή κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου, ισοφαρίζοντας σε 1-1 λίγο πριν το φινάλε. Ο σύλλογος της Πάτρας είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες, όμως το σύνολο του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, κόντρα στη ροή του ματς, άνοιξε το σκορ στο 61’, με διαγώνιο σουτ του Σουντουρά. Τη λύση για την Παναχαϊκή έδωσε ο Λουμπαρδέας, ισοφαρίζοντας στο 85’ για το τελικό 1-1.

Λευκή ισοπαλία μοιράστηκαν και η Σπάρτη με τον Αήττητο στα Σπάτα, με τις δύο ομάδες να μένουν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, την ώρα που τα Τρίκαλα πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, επιστρέφοντας στις νίκες με το 2-0 επί του Ηροδότου.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου, μεγάλο διπλό πήρε η Κέρκυρα επί του Εργοτέλη με 2-1, αφού οι Φαίακες αντιστάθηκαν στην πίεση που άσκησαν οι κιτρινόμαυροι στα τελευταία λεπτά του ματς. Ο Εργοτέλης, από την άλλη, έχει ξεχάσει την εντυπωσιακή αρχή που έκανε στο πρωτάθλημα και έμεινε για τέταρτη σερί αγωνιστική μακριά από τις νίκες, μετρώντας τη δεύτερη φετινή ήττα του. Κορυφαίος παίκτης του ματς ήταν ο Λινάρδος, ο οποίος άνοιξε το σκορ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, μετά από ασίστ του Κούρου. Ο Εφορντ ισοφάρισε για τους κιτρινόμαυρους στο 59’, όμως ξανά ο Λινάρδος βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα με προβολή μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 71’, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Αποτελέσματα (8η)

Σάββατο 8/12

Εργοτέλης-Κέρκυρα 1-2

(59’ Εφορντ – 51’, 71’ Λινάρδος)

Κυριακή 9/12

ΠΑΕ Βόλος-Πλατανιάς 3-1

(12’ Γκαλίτσιος, 33’ Μάντζης, 44’ Γκαρσία-56’ Μπιανκόνι)

AOX Κισσαμικός-Αιγινιακός 2-3

(17’ πεν. Αρναρέλης-26’ πεν. Μαρκόφσκι, 45+1’ Παπαδόπουλος, 75’ Πέριτς)

Ηρακλής-Καραϊσκάκης 0-1

(38’ Αλέκσιτς)

Τρίκαλα-Ηρόδοτος 2-0

(11’ πεν. Σιμελίδης, 35’ πεν. Σταματάκος)

Παναχαϊκή-Απόλλων Πόντου 1-1

(86’ Λουμπαρδέας-61’ Σουντούρα)

Απόλλων Λάρισας-Δόξα Δράμας 0-0

Αήττητος Σπάτων-Σπάρτη 0-0

Επόμενη (9η)

Σάββατο 15/12 – 3μ.μ.

Δόξα Δράμας-Ηρακλής (ΕΡΤ3)

Ηρόδοτος-ΠΑΕ Βόλος

Κέρκυρα-Τρίκαλα

Αιγινιακός-Εργοτέλης

Κυριακή 16/12 – 3μ.μ.

Σπάρτη-Πλατανιάς (ΕΡΤ3)

Καραϊσκάκης-Αήττητος Σπάτων

Απόλλων Πόντου-Απόλλων Λάρισας

ΑΟΧ Κισσαμικός-Παναχαϊκή.

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Απόλλων Λάρισας 15:4 20

2. ΠΑΕ Βόλος 20:6 19

3. Κέρκυρα 9:4 16

4. Πλατανιάς 9:6 15

5. Εργοτέλης 13:7 14

6. Δόξα Δράμας 11:11 12

7. Ηρόδοτος 7:8 12

8. Παναχαϊκή 7:6 11

9. Ηρακλής 1908 11:8 10

10. Καραϊσκάκης 6:11 10

11. Απόλλων Πόντου 5:10 8

12. Τρίκαλα 6:12 6

13. Σπάρτη 5:11 6

14. Αήττητος Σπάτων 4:10 6

15. Αιγινιακός 10:20 6

16. ΑΟΧ Κισσαμικός 7:11 5

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου