ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Διπλό πανελλήνιο ρεκόρ από την τρομερή Ιωαννίδη

διπλό-πανελλήνιο-ρεκόρ-από-την-τρομερ-693381

Τη δυναμική τους έδειξαν οι Βολιώτες κολυμβητές και στο Gran Prix Χριστουγέννων, που ολοκληρώθηκε στην 25άρα πισίνα του Καρπενησίου, με πλήθος καλών -για την εποχή- επιδόσεων.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Μεγάλη πρωταγωνίστρια για τη Νίκη Βόλου ήταν και πάλι η Ευτυχία Ιωαννίδη, με τη 13χρονη αθλήτρια να καταρρίπτει δύο ακόμη πανελλήνιες επιδόσεις, κάθε μία από τις μέρες της διοργάνωσης.

Η Ιωαννίδη, την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης (το Σάββατο) σημείωσε το τρίτο της πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των Παγκορασίδων Β’ για τη φετινή σεζόν, στα 200μ ύπτιο. Η ταλαντούχα κολυμβήτρια, που τον περασμένο μήνα κατέρριψε δύο φορές πανελλήνιες επιδόσεις, στον τελικό των 200μ ύπτιου έκανε νέο ρεκόρ με επίδοση 2.17.13, τερματίζοντας άλλωστε 2η (ασημένιο μετάλλιο) πίσω από την Ολγα Ντάλλα του Παλαιού Φαλήρου.

Χθες, δεύτερη μέρα των αγώνων, η Ιωαννίδη όχι μόνο δεν κουράστηκε… αλλά κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ και στα 100μ ύπτιο, με επίδοση 1:04.17, ρεκόρ που κρατούσε 12 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2006 και τη Στεφανία Πολυχρονιάδη, που είχε κάνει 1:05.14. Η Ιωαννίδη κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό, ωστόσο το 4ο της πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε λίγους μήνες πανηγυρίστηκε από το τεχνικό επιτελείο, με την 13χρονη κολυμβήτρια να καταχειροκροτείται.

Η κολυμβήτρια της Νίκης, την πρώτη ημέρα των αγώνων, εκτός από το ρεκόρ και το ασημένιο στα 200μ ύπτιο κατέκτησε ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο στα 200μ μικτή ατομική, ενώ άλλα τρία μετάλλια πρόσθεσαν στη συλλογή τους οι Μαρία Χατζηεφραιμίδου (ένα ασημένιο στα 100μ πεταλούδα και ένα χάλκινο στα 200μ μικτή ατομική) και Δημήτρης Αναστασάκης (χάλκινο στα 400μ μικτή ατομική).

Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, η Μαρία Χατζηεφραιμίδου κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στα 200μ πεταλούδα, όντας 5η στα 100μ μικτή ατομική και 8η στα 50μ ελεύθερο. Παράλληλα, ο Δημήτρης Αναστασάκης ήταν 3ος στα 200μ ύπτιο ανδρών, κατακτώντας την 3η θέση.

Η Ευτυχία Ιωαννίδη δήλωσε για τα δύο ρεκόρ της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Η διοργάνωση ήταν άψογη και οι αγώνες μου άρεσαν πολύ. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τον χρόνο μου. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να τον κατεβάσω κι άλλο. Στην προπόνηση δουλεύω πολύ καλά με τον κ. Μανταλούφα και άμα δουλέψω ακόμα πιο σκληρά είμαι σίγουρη ότι θα πετύχω ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Ο στόχος μου φέτος είναι να μετάσχω στο Ευρωπαϊκό».

Ο αρχιπροπονητής της Νίκης Βόλου, Μάρκος Μανταλούφας σχολιάζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ το διπλό πανελλήνιο ρεκόρ της Ιωαννίδη αλλά και τη συνολική παρουσία των κολυμβητών της Νίκης σημείωσε: «Η Ευτυχία Ιωαννίδη είναι ένα υπάκουο και έξυπνο παιδί, που παίρνει πολύ σοβαρά υπόψιν της ό,τι συμβαίνει στην προπόνηση και δουλεύει σκληρά. Εκεί οφείλονται τα πανελλήνια ρεκόρ, τα οποία καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο. Το μυστικό της είναι ότι δεν έχει καθόλου άγχος και πάντα προσπαθεί για το καλύτερο. Βάσει των επιδόσεών της, θα κυνηγήσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων του Καζάν, ώστε να πάρει εμπειρίες. Συνολικά είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την παρουσία των παιδιών στη διοργάνωση, ωστόσο κρατάμε χαμηλό προφίλ».

Οσον αφορά τους υπόλοιπους Βολιώτες κολυμβητές, χθες, δεύτερη και τελευταία ημέρα των αγώνων, η Αναστασία Μεντεκίδη που ανήκει στον Αρη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ ελεύθερο, εκεί όπου η Στελλίνα Απλαντή του ΟΣΦΠ ήταν 6η. Παράλληλα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σταυρούλα Καραντάκου του Εθνικού στα 100μ ελεύθερο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου