ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η καλύτερη επίθεση με την καλύτερη άμυνα

η-καλύτερη-επίθεση-με-την-καλύτερη-άμυ-696029

Ενα σημαντικό ματς στην προσπάθεια να είναι στην κορυφή δίνει την Κυριακή η ΠΑΕ Βόλος που στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Football League θα υποδεχτεί στη Νεάπολη τον αήττητο Πλατανιά με στόχο τη συνέχεια των επιτυχιών.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η ΠΑΕ Βόλος προερχόμενη από δυο διπλά, ένα στα Τρίκαλα κι ένα στη Σπάρτη, την Κυριακή υποδέχεται τον Πλατανιά που είναι αήττητος και με την καλύτερη άμυνα, σε ένα ματς που η ομάδα του Χουάν Φεράντο η οποία έχει την καλύτερη επίθεση θέλει να κερδίσει δείχνοντας ότι στόχος είναι η άνοδος.

Το κυριακάτικο ματς θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα (στις 14.00 αντί στις 15.00 για συγκοινωνιακούς λόγους) και στην ενημέρωση της βολιώτικης ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής: «Την ερχόμενη Κυριακή 9/12 στις 2.00 μ.μ. (και όχι στις 3.00 μ.μ.) στο γήπεδο της Νεάπολης θα διεξαχθεί ο αγώνας του Βόλου με αντίπαλο τον Πλατανιά για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League. O αγώνας της Κυριακής μετατέθηκε κατά μία ώρα νωρίτερα, έπειτα από αίτημα του Πλατανιά, το οποίο και αποδέχθηκε η ΠΑΕ Βόλος».

Ενώ στην 8η αγωνιστική την Κυριακή η ΠΑΕ Βόλος έχει ένα σημαντικό ματς στη Νεάπολη με τον αήττητο τον Πλατανιά, για την 9η αγωνιστική Σάββατο 15/12 θα αγωνιστεί στην Κρήτη με τον Ηρόδοτο, την Πέμπτη 20/12 (15:00) θα παίξει για το Κύπελλο Ελλάδος στη Νεάπολη με την ΑΕΚ και στην 10η αγωνιστική της Football League την Κυριακή 23/12 πάλι στη Νεάπολη θα υποδεχτεί την Κέρκυρα.

Παρών με Πλατανιά ο Κότο

Βλέποντας τα ματς ένα ένα τώρα η ΠΑΕ Βόλος θέλει τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά στο κυριακάτικο (9/12) εντός έδρας παιχνίδι ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά κορυφής.

Παρών κόντρα στους Χανιώτες θα είναι ο Κάρλες Κότο, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό που έχει συμμετοχή σε όλα τα ματς …να έχει κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο τις τελευταίες ημέρες, όμως δεν είναι ικανές να του στερήσουν τη συμμετοχή από ένα καθοριστικό ματς.

Δεδομένος απών είναι ο τιμωρημένος Αργεντινός Μαρσέλο Πέντα, ενώ επιστρέφει ο Καμερουνέζος Ενγκουέμ που εξέτισε την ποινή του.

Η καλύτερη επίθεση

Την καλύτερη επίθεση (17 γκολ) έχει ώς τώρα η ΠΑΕ Βόλος καθώς δεν υπάρχει αγώνας που η ομάδα του Χουάν Φεράντο δεν έχει σκοράρει ενώ ο Βασίλης Μάντζης (5 γκολ) είναι πρώτος στον πίνακα των γκολτζήδων της Football League.

Από 2 γκολ έχουν πετύχει οι Ηλιόπουλος, Λόπες Γκαρθία, Πίτου Γκαρσία, Πίσπας και από ένα οι Δημόπουλος, Φράγκος και Καμπαγέρο, ενώ στο ματς με την Καλαμαριά το αυτογκόλ χρεώθηκε στον γκολκίπερ Θεοδωρόπουλο.

Τα αποτελέσματα ώς τώρα ήταν:

27/10/18: ΠΑΕ Βόλος – ΑΕ Καραϊσκάκης 7-0

4/11/18:Δόξα Δράμας – ΠΑΕ Βόλος 2-1

10/11/18: ΠΑΕ Βόλος – Απόλλων Καλαμαριάς 2-0

17/11/18:Κισσαμικός – ΠΑΕ Βόλος 1-2

21/11/18: ΠΑΕ Βόλος – Εργοτέλης:1-1

25/11/18:Τρίκαλα – ΠΑΕ Βόλος 0-1

2/12/18:Σπάρτη – ΠΑΕ Βόλος 1-3

Η άμυνα έχει ψηλά τον Πλατανιά

Η κυριακάτικη αντίπαλος ομάδα του Πλατανιά διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα (μαζί με την Κέρκυρα) καθώς σε 7 ματς έχει δεχθεί μόλις 3 τέρματα, ενώ επιθετικά δεν μπορεί να πει κανείς ότι πετάει φωτιές καθώς έχει σημειώσει 8 γκολ μέχρι στιγμής. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δύο από τα τρία γκολ ο Πλατανιάς τα έχει δεχθεί στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη που όμως ήρθε ισόπαλος 2-2 και στο ματς της πρεμιέρας με τον Αήττητο Σπάτων που νίκησε με 2-1. Σε όλα τα άλλα παιχνίδια η κρητική ομάδα κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Πλατανιά στις πρώτες επτά αγωνιστικές της Football League:

Πλατανιάς- Αήττητος Σπάτων 2-1

Α.Ε Καραϊσκάκης- Πλατανιάς 0-1

Πλατανιάς- Δόξα Δράμας 0-0

Απόλλων Πόντου- Πλατανιάς 0-1

Πλατανιάς- Α.Ο.Χ Κισσαμικός 0-0

Εργοτέλης- Πλατανιάς 2-2

Πλατανιάς- Τρίκαλα 2-0

Ο Τσέτσιλας διαιτητής

Στον κυριακάτικο αγώνα (14.00) στη Νεάπολη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών) ορίστηκε να σφυρίξει στην αναμέτρηση της ΠΑΕ Βόλος με τον Πλατανιά, στο 2ο φετινό του παιχνίδι στη Β΄ Εθνική. Ο Τσέτσιλας είχε σφυρίξει πέρσι το ματς του ΝΠΣ Βόλος (0-3) στα Φάρσαλα, έχει 6 διαιτησίες στη Β΄ και 51 στη Γ΄ Εθνική, ενώ φέτος ξανάρθε στον Βόλο για το ματς κυπέλλου Νίκη-Δόξα 1-0.

3η αγωνιστική των Νέων

Με τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται η δράση στο πρωτάθλημα Νέων της Β’ Εθνικής.

Οι αναμετρήσεις σε 1ο και 2ο όμιλο θα γίνουν σε… πολλές δόσεις, από Παρασκευή (7/12) και Σάββατο (8/12), αλλά και στις 22 και 23 του μήνα, με τη διοργανώτρια να γνωστοποιεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά στον όμιλο της ΠΑΕ Βόλος:

Σάββατο (8/12)

11:00 Απόλλων Λάρισας – ΠΑΕ Βόλος (Γήπεδο Συκουρίου Δήμου Τεμπών)

15:00 Αιγινιακός – Δόξα Δράμας («Γ. Παραλυκίδης»)

Σάββατο (22/12)

14:00 Απόλλων Πόντου – Α.Ε. Καραϊσκάκης (Δημοτικό Γήπεδο Καλαμαριάς)

Κυριακή (23/12)

11:30 Ηρακλής – Κέρκυρα (Εθνικό Στάδιο Μίκρας Εγκαταστάσεις ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλή)

Στον άλλο όμιλο σήμερα Παρασκευή (7/12) γίνεται το ματς ΑΟΧ-Κισσαμικός – Τρίκαλα (Γήπεδο Elpisniki Αθλητικό Κέντρο – Χανιά).

Χωρίς Πολύζο με Βόλο

Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Στέφανος Πολύζος στον Αιγινιακό και είναι υποχρεωμένος να απουσιάσει σε ένα από τα τέσσερα επόμενα ματς. Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε ο Μιρσάντ Γιονούζ, ο 23χρονος μέσος θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με την ΠΑΕ Βόλος, για την 11η αγωνιστική. Ο προπονητής του Αιγινιακού, αντίθετα, θα έχει διαθέσιμο τον παίκτη στις αναμετρήσεις με ΑΟΧ-Κισσαμικό, Εργοτέλη και Τρίκαλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου