ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις

να-επανέλθει-στις-καλές-εμφανίσεις-697703

Απόλυτα συγκεντρωμένος εμφανίζεται ο Ολυμπιακός Βόλου σε όσα παιχνίδια έχει δώσει έως τώρα για το πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, όντας άλλωστε αήττητος και πρωτοπόρος στην κατάταξη, μετά από 10 αγωνιστικές.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ωστόσο, η καλή βαθμολογική συγκομιδή και τα απανωτά «τρίποντα» φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει χαλαρότητα στους ερυθρόλευκους, που τις τελευταίες αγωνιστικές δεν δείχνουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο, παίρνοντας ουσιαστικά… στα τσακ τα παιχνίδια. Αποκορύφωμα το παιχνίδι του Σαββάτου απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας στο Πανθεσσαλικό, που οι Βολιώτες «ίδρωσαν» να κερδίσουν την ουραγό και πιο αδύναμη ομάδα του Ομίλου.

Τα «κακώς κείμενα» στο αγωνιστικό κομμάτι έχουν γίνει ήδη αντιληπτά από τον τεχνικό Περικλή Αμανατίδη και το επιτελείο του, που προσπαθούν μέσα από τις προπονήσεις και τις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές να δημιουργήσουν και πάλι κλίμα σιγουριάς στο βολιώτικο σωματείο και νοοτροπία νικητή, χωρίς βέβαια να υποτιμάται κανένας αντίπαλος.

Αλλωστε, οι δηλώσεις του Περικλή Αμανατίδη ότι ο Ολυμπιακός το περασμένο Σάββατο ήταν «σα να μην κέρδισε» δείχνουν τον προβληματισμό που υπάρχει, αλλά και τη βεβαιότητα ότι η κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια είναι προσωρινή και ότι οι ερυθρόλευκοι θα βρουν και πάλι τον καλό τους εαυτό.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου γύρου, ο Ολυμπιακός καλείται να παρουσιαστεί σοβαρός σε όλα τα παιχνίδια, που κρύβουν παγίδες, όπως φάνηκε τόσο στο ματς με την Αναγέννηση, όσο και σε εκείνο με τον Α.Ο. Σελλάνων, εκεί που οι Βολιώτες έκαναν τα εύκολα… δύσκολα, δεχόμενοι άλλωστε για πρώτη φορά δύο τέρματα σε αναμέτρηση πρωταθλήματος.

Τρία παιχνίδια απομένουν για την ολοκλήρωση του α’ γύρου, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα μόνο παιχνίδι έδρας, με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, και δύο δύσκολες εξόδους, σε Αμφισσα και Αλμυρό.

Το ενδιαφέρον τεχνικού επιτελείου και ποδοσφαιριστών στρέφεται πάντως στην κυριακάτικη αναμέτρηση της 8ης Δεκεμβρίου (3μ.μ.) με τον Φωκικό στην Αμφισσα για την 11η αγωνιστική, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι και με δεδομένη τη στήριξη των οπαδών τους, καλούνται να προσθέσουν τρεις ακόμα βαθμούς στο σακούλι τους.

Η ομάδα από την Αμφισσα μπορεί να μην τρομάζει ως όνομα, ωστόσο κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έχουν μόλις 8 βαθμούς σε 10 παιχνίδια και ήδη έχουν μπει στον δρόμο και στο κυνήγι της σωτηρίας τους.

Αλλαγές με Φωκικό

Τη Δευτέρα οι ερυθρόλευκοι είχαν ρεπό και χθες επέστρεψαν και πάλι στις προπονήσεις, με το τεχνικό επιτελείο να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να βλέπει τόσο τον τερματοφύλακα Αστέριο Γιακουμή, όσο και τον Βασίλη Σαχινίδη να ανεβάζουν ρυθμούς και δεν αποκλείεται αμφότεροι να βρίσκονται στην αποστολή για το παιχνίδι της Αμφισσας, μετά από καιρό. Στο ερχόμενο παιχνίδι δεν αποκλείεται από τον Περικλή Αμανατίδη να επιστρέψουν και πάλι στο αρχικό σήμερα τόσο ο Φελίπε Σερτζίνιο, όσο και ο Ντέιβιντ Ναζίμ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου