ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Σήκωσε μανίκια ο Ντόστανιτς

σήκωσε-μανίκια-ο-ντόστανιτς-697711

Υπό τις οδηγίες του νέου τους προπονητή ξεκίνησαν την προετοιμασία για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης οι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, με τον Ράτκο Ντόστανιτς να σηκώνει… μανίκια.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Σέρβος τεχνικός βρίσκεται στον Βόλο από το βράδυ της Δευτέρας, επιστρέφοντας από την ιδιαίτερη πατρίδα του και χθες το απόγευμα βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και πάλι, μετά τη σύναψη συμφωνίας με τους κυανόλευκους, πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση στο βοηθητικό.

Πέραν από τον πρωταθλητισμό στη φετινή περίοδο, στόχος του 59χρονου τεχνικού είναι να βάλει τις βάσεις στη Νίκη Βόλου και για τη συνέχεια και στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές επεσήμανε αρκετές φορές τη λέξη «ομάδα», λέγοντας πως για να επιτευχθεί ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος πρέπει όλοι να λειτουργούν για το καλό της.

Τον νέο προπονητή παρουσίασε στους ποδοσφαιριστές ο ισχυρός άνδρας του τμήματος, Νίκος Ιμεράι, ζητώντας από εκείνους για ακόμη μία φορά να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Λόγω της άφιξης του Ντόστανιτς το βράδυ της Δευτέρας, οι ποδοσφαιριστές χθες έκαναν αποθεραπεία, τουλάχιστον όσοι αγωνίστηκαν στον Αλμυρό και οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά, με εξαίρεση τον Φάμπιο Ταβάρες, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Η Νίκη Βόλου είναι ο πέμπτος εν Ελλάδι σταθμός για τον Ράτκο Ντόστανιτς, ο οποίος για πρώτη φορά θα εργαστεί στη Γ’ Εθνική, έχοντας διατελέσει παλαιότερα προπονητής σε Διαγόρα Ρόδου, Βέροια, ΑΕΛ, Λεβαδειακό και ΑΟ Τρίκαλα είτε στη Football league, είτε στη Super League.

Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει καθίσει στο πάγκο σε συνολικά 89 παιχνίδια σε Super League, Football League και στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ράτκο Ντόστανιτς κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο ως τεχνικός την 1η Αυγούστου 2009 με τη Λέφκσι Σόφιας, κερδίζοντας το βουλγαρικό Σούπερ Καπ, (1-0 τη Λίτεξ Λόβετς), ενώ με τον Ερυθρό Αστέρα το 2010 είχε κατακτήσει και το Κύπελλο Σερβίας.

Στη Νίκη Βόλου θα έχει ως άμεσο βοηθό τον Θεόδωρο Σκύφτα (απόφοιτο ΤΕΦΑΑ), ενώ σε ρόλο προπονητή τερματοφυλάκων παραμένει ο Κώστας Γρηγοριάδης και σε ρόλο γυμναστή ο Γιώργος Κυριάκου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου