ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κέρδισε με μπλαζέ εμφάνιση χωρίς να το… πληρώσει ο Ολυμπιακός

κέρδισε-με-μπλαζέ-εμφάνιση-χωρίς-να-το-700311

Την ευκαιρία να μετατρέψει την αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής σε έναν υγιεινό περίπατο σπατάλησε ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στην ουραγό Αναγέννηση Καρδίτσας το απόγευμα του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να κέρδισαν με 2-1 και να παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στο +2 από τη συμπολίτισσα Νίκη, αλλά απογοήτευσαν με την εμφάνιση τους, με τον προπονητή τους Περικλή Αμανατίδη να θέλει να…ταράξει τα νερά και να αναφέρει πως η εμφάνιση της ομάδας του ισοδυναμούσε με ήττα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γκολ στην αναμέτρηση προηγούμενος με τον Οικονομόπουλο από το 5ο κι’ όλας λεπτό και πέτυχαν και δεύτερο τέρμα σχετικά νωρίς με τον Λεάντρο να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 27’ για το 2-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι Βολιώτες θέλησαν να πετύχουν κι ένα ακόμη τέρμα αλλά δεν τα κατάφεραν με τον Ευθυμιάδη αρχικά και με τον Λώττα λίγο αργότερα, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν το 2-1 με τον Λουκά στο 72’ και μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν άλλο ένα και έτσι στα τελευταία λεπτά έπαιζαν με τη φωτιά, αλλά χωρίς να «καούν».

Αμανατίδης: «Σαν να μην κερδίσαμε»

Η εικόνα που παρουσίασαν οι ερυθρόλευκοι προβλημάτισε τον προπονητή τους Περικλή Αμανατίδη, ο οποίος θέλησε να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου πριν να είναι αργά στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου λέγοντας πως οι παίκτες του δεν αξίζουν τα συγχαρητήρια παρά την νίκη τους. Αναλυτικότερα ο Μακεδόνας τεχνικός επεσήμανε:

«Μέχρι τώρα έχουμε δώσει στους παίκτες μας πάρα πολλά συγχαρητήρια, όσον αφορά την προσπάθεια και τα αποτελέσματα που έφεραν. Η ομάδα μας δεν ήταν άξια συγχαρητηρίων. Και δεν κρύβω ότι έδειξε έναν κακό εαυτό. Οχι όσον αφορά την ικανότητα των παικτών και της ομάδας, αλλά στο κομμάτι της νοοτροπίας. Πράγμα που είναι θεμελιώδες, αν θέλεις να κατακτήσεις στόχους, όπως είναι για τον Ολυμπιακό Βόλου η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αυτό η ομάδα πρέπει να μην το ξαναεμφανίσει ποτέ. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να το αποδεχθεί και να το λύσει. Αλλιώς δεν υπάρχει δεύτερη μέρα, ούτε θα μπούμε ξανά σε μία τέτοια διαδικασία.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο η ομάδα μας έδειξε πράγματα που μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Δημιούργησε φάσεις, πέτυχε γκολ, σημείωσε δεύτερο τέρμα από στατική φάση. Στη συνέχεια παρασύρθηκε από μία κακή νοοτροπία, την οποία μέχρι τώρα δεν την έδειχνε κανείς. Νομίζω, ότι δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Γι’ αυτό θεωρώ, πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σαν να μην κέρδισε.

Δεν ξέρω αν αυτό ακούγεται βαρύ, αλλά ούτε προσπαθώ τεχνηέντως να δημιουργήσω μία κατάσταση συναγερμού στην ομάδα. Είναι μία πραγματικότητα, η οποία στο μόνο που δεν αποτυπώνεται στην ομάδα, είναι στους τρεις πόντους που πήρε.

Μέσα σε δύο-τρεις ώρες οι παίκτες θα πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ καλά και δεν έχει καμία θέση στην ομάδα του Ολυμπιακού ο κακός εαυτός μας. Ξεκινώντας από εμένα και καταλήγοντας μέχρι το φροντιστή. Αυτή είναι η απαίτηση της ομάδας απέναντι σε όλους εμάς. Το αποδεχόμαστε και αν δεν το αποβάλλουμε δεν έχουμε καμία θέση σε αυτήν ομάδα. Οταν σ’ ένα παιχνίδι έχεις δημιουργήσει προσδοκίες για ένα εύκολο απόγευμα, η συνέχεια είναι αυτή. Βουτηγμένοι στο άγχος, στις δεύτερες σκέψεις, μπορείς να πας μέχρι την κόλαση».

Μπάμποβιτς: «Ο Ολυμπιακός αξίζει την άνοδο»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ήταν ο τεχνικός της Αναγέννησης, Ζόραν Μπάμποβιτς, ο οποίος μετά το φινάλε του παιχνιδιού σχολίασε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για τη νίκη που σημείωσε, καθώς και για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που έχει πετύχει. Είναι μία έμπειρη και καλή ομάδα, που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Συγχαρητήρια και στον φίλο μου τον Περικλή (σ.σ. Αμανατίδη) και νομίζω πως αυτή η ομάδα με τη μεγάλη ιστορία αξίζει να ανέβει κατηγορία.

Εμείς δουλεύουμε σύντομο χρονικό διάστημα με τα μικρής ηλικίας παιδιά της Αναγέννησης. Προσπαθούμε σιγά-σιγά να συνέλθουμε και να φτιάξουμε μία ομάδα, η οποία στο δεύτερο γύρο θα μπορεί να ανταγωνιστεί κάποιες ομάδες. Θέλω να δώσω, επίσης, συγχαρητήρια στους παίκτες της Αναγέννησης για την προσπάθεια που έκαναν απέναντι στον Ολυμπιακό και έδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν περισσότερα πράγματα, απ’ ότι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα.

Ο κόσμος της Καρδίτσας, κάποιοι παράγοντες και όσοι είναι κοντά στην ομάδα, πρέπει να βοηθήσουν την Αναγέννηση. Γιατί με δυο-τρεις καλές προσθήκες τον Ιανουάριο, αυτή η ομάδα θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερη. Δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει η Αναγέννηση, τουλάχιστον να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο και να ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια.

Και στα άλλα παιχνίδια που χάσαμε, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, εξαιτίας των παιδικών λαθών των νεαρών μας ποδοσφαιριστών, δεχόμασταν γκολ. Οπως συνέβη στο δεύτερο τέρμα του Ολυμπιακού από στατική φάση. Αυτό προσπαθούμε σιγά-σιγά να το διορθώσουμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών και πιστεύω ότι με την προσθήκη, τουλάχιστον ενός στόπερ, γιατί και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί που έπαιξαν δεν είναι στόπερ, πιστεύω ότι θα τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια».

Ρόκας: «Πρώτη και τελευταία φορά»

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του στάθηκε και ο αρχηγός των ερυθρόλευκων Στάθης Ρόκας, για να αναφέρει:«Στο παιχνίδι με την Αναγέννηση απλά πήραμε τρεις πόντους, αλλά είναι σαν να έχουμε χάσει. Για να κερδίσουμε τον τελικό μας στόχο, που είναι το πρωτάθλημα, δεν θα πρέπει να έχουμε ξανά τέτοια νοοτροπία. Και έχει να κάνει με όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, με όλους όσους είμαστε μέσα στα αποδυτήρια.

Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο για την εμφάνιση που είχαμε, η οποία δεν είναι αντάξια της ιστορίας του Ολυμπιακού, όπως δεν είναι αντάξια και των ποδοσφαιριστών που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι η εμφάνιση αυτή μας φέρνει πίσω σε πάρα πολλά πράγματα. Νομίζω, όμως, ότι θα το λύσουμε, γιατί μέσα στα αποδυτήρια έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ καλά και μιλάμε μέσα στα αποδυτήρια τη γλώσσα της αλήθειας. Αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που εμφανίζεται ο Ολυμπιακός Βόλου μ’ αυτή τη νοοτροπία.

Χωρίς να θέλω να μειώσω την ομάδα της Αναγέννησης, η οποία είναι μία ιστορική ομάδα, όλα αυτά τα παιχνίδια που παίζεις με ομάδες οι οποίες είναι χαμηλά στη βαθμολογία, θεωρείς ότι είναι εύκολα. Αλλά αν θέλεις να πάρεις το πρωτάθλημα, το παίρνεις από αυτά τα παιχνίδια και όχι από τα ντέρμπι. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε πρώτα από όλους εμείς οι ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι όλοι έχουμε παίξει τέτοια παιχνίδια. Η χαλαρότητα έχει να κάνει από το γεγονός ότι παίζαμε με μία ομάδα, η οποία δεν είχε βαθμολογική συγκομιδή».

Για την ομάδα της Αναγέννησης ο σκόρερ της Θοδωρής Λουκάς επεσήμανε: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, που έχει όλες τις προδιαγραφές για να ανέβει στη Football League. Μπορεί να μην πήραμε το αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση μας, μας δίνει κίνητρο προκειμένου να πάρουμε κάποιους βαθμούς στα τρία παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου. Πιστεύω, ότι η παρουσία μας στο παιχνίδι ήταν πολύ καλή και συνεχίζουμε δυνατά στην πορεία του πρωταθλήματος».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 2-1

Σκόρερ: (5’ Οικονομόπουλος, 27’ Λεάντρο-72’ Λουκάς)

Διαιτητής: Μπουρουτζίκας (Λάρισας)

Κίτρινες: 36’ Ρόκας-38’ Καραμπίνας, 39’ Τζέλλος, 49’ Δ. Αλεξίου.

Βοηθοί: Πατέτσος, Μπουρονίκος (Λάρισας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος, Οικονομόπουλος, Λεάντρο, Μπουτζίκος, Κόλα, Ρόκας (66’ Σκοπελίτης), Καμπλιώνης (66’ Φλίγκος), Λώττας (45’ Νόνης), Ευθυμιάδης (85’ Ναζίμ), Ζγκούρι.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Κούτσικος, Ξανθόπουλος, Καραμπίνας, Δ. Αλεξίου, Γκούρλας (87′ E. Αλεξίου), Τζέλλος, Γόρδιος, Αναγνωστόπουλος, Τσιατάς (68’ Πρίφτι), Καρβούνης, Λουκάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου