ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-453874

Photo Story …
Το κοινό του Ολυμπιακού του σήμερα με αυτόν της φωτογραφίας από το 1985 είναι ότι στη φανέλα υπάρχει ο ίδιος χορηγοί έστω και με άλλες τιμές!
Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί από τους τότε παίκτες βρέθηκαν και εξέλεξαν πρόεδρο των παλαιμάχων τον Θανάση Βήτα αρχηγό εκείνης της ομάδας (όρθιος αριστερά), ενώ οι υπόλοιποι που διακρίνονται είναι οι Τσιφόπουλος, Μάνδαλος, Μητσογιάννης, Βαινάς, Μποϊκογλου πάνω και κάτω οι Καπουράνης, Δαδάκος, Τσουκαλάς, Μπουρνάκας, Χανταμπάκης.
 
 
 
 
 

Φοβούνται επεισόδια ακόμα και στο πόλο
 

«Η Β’ προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο Νέων ανδρών για ηλικίες από το 1993 και μετά ξεκινά σήμερα στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» και ανάμεσα στις ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακό Πειραιώς. Είναι προγραμματισμένο οι δύο ομάδες να συναντηθούν το απόγευμα του Σαββάτου ωστόσο υπό τον φόβο επεισοδίων η αναμέτρηση θα διεξαχθεί «ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ»
 
Του ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ
 
Μπορεί να φαντάζει για ανέκδοτο ωστόσο δεν είναι. Ακόμη και σε αγώνα πόλο έφηβων ανδρών υπάρχει πλέον φόβος για επεισόδια ανάμεσα στις ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Τι και αν η αναμέτρηση θα διεξαχθεί 320 περίπου χιλιόμετρα μακριά από το Λεκανοπέδιο της Αττικής, υπάρχει πάντα ο φόβος. Ετσι για τον λόγο αυτό και τον «φόβο των Ιουδαίων» η αυριανή αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» θα διεξαχθεί δίχως την παρουσία θεατών.

Μπορεί να φαντάζουν πλέον εθιμοτυπικά ωστόσο τα γεγονότα που ακολούθησαν του ντέρμπι της Super League μόνο φυσιολογικά δεν είναι. Επίθεση από την μία στα γραφεία της Super League, επίθεση στα γραφεία της ΕΠΟ αλλά και σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα επίθεση και στον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και νυν νομικό σύμβουλο των ερυθρόλευκων Βασίλη Γκαγκάτση ο οποίος βρίσκονταν σε εκδήλωση σε γήπεδο mini – soccer το απόγευμα της Τετάρτης.

Μέσα σε όλα αυτά συγκαταλέγεται το «πέσιμο» στον επόπτη Τρύφωνα στην γενέτειρα του την Κέρκυρα αλλά και η «επίσκεψη» αγνώστων στην πολυκατοικία του Βασίλη Τοροσίδη ο οποίος τις τελευταίες ημέρες φυγαδεύτηκε στην πατρίδα του τη Ξάνθη, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.

Μάλιστα ο ίδιος ο διεθνής ποδοσφαιριστής που χθες τιμωρήθηκε με πέντε αγωνιστικές λόγω της κίνησης να κουτουλήσει το Λέτο φέρεται να θέλει να την «κάνει» από το λιμάνι και να πάει στο εξωτερικό. Τουλάχιστον εκεί χαίρονται το ποδόσφαιρο. Χαίρονται τον αθλητισμό και όλα τα παράγωγα του.

Προχθές σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο και ακατάλληλο για καρδιακούς η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Ιντερ στο Μιλάνο με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό. Ακόμη και τότε, φίλος των Βαυαρών αφού πανηγύρισε με την καρδιά του το γκολ γύρισε να συλλυπηθεί τον Ιταλό φίλαθλο που περίλυπος κοιτούσε την μπάλα στα δίχτυα και τα πανηγύρια του Ρόμπεν και της παρέας του να συνεχίζουν. Έχετε την εντύπωση πως κάτι τέτοιο θα γίνονταν και στην Ελλάδα; Δυστυχώς πολύ αμφιβάλλω πως τέτοιες σκηνές θα ζήσουμε και στα δικά μας αλώνια. Μέσα σε όλα αυτά η ερυθρόλευκη ΠΑΕ του Ολυμπιακού Πειραιώς ζήτησε να μην τιμωρηθεί η έδρα αλλά να υπάρξει μονάχα χρηματική ποινή ώστε να πληρώσει έτσι τα γεγονότα που ακολούθησαν στο φαληρικό γήπεδο.

Βέβαια το θέμα είναι όχι πως μπορεί να ξεπληρώσει μια ΠΑΕ αλλά πως πληρώνει ο κάθε αγνός φίλαθλος την αγάπη του για τον αθλητισμό και πως γίνεται κάθε φορά που ανεγκέφαλοι και θερμόαιμοι συμπεριφέρονται λες και είναι σε αρένα να απομακρύνουν τους πολλούς και καλούς από τα γήπεδα ακόμη και όταν αυτά φιλοξενούν παιδιά όπως αύριο στην Νέα Ιωνία.

 

 
 

 
 
 
 
 
Συνεργάτης
Ο Κώστας Παπαδόπουλος με τον οποίο ήταν μαζί σε Ηρακλή και Απόλλωνα Καλαμαριάς θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Μάκη Κατσαβάκη, στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακό Βόλου. Ο Παπαδόπουλος είχε και πέρασμα από τον Θερμαϊκό, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη μία προσθήκη στο τεχνικό επιτελείο.
 
Έχει στόχο
Υπάρχουν και επώνυμοι που κάνουν δηλώσεις, αφού τους ψάχνουν τα κανάλια και γνωρίζουν πολύ καλά τι λένε…Όπως ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ που ρωτήθηκε να κρίνει την απομάκρυνση Τσιώλη. Αξιοπρεπής άνθρωπος, άξιος προπονητής με ήθος και αξιοπρέπεια ο Τσιώλης, είπε ο κ. Μπατζιάκας, αλλά τόνισε πως αυτά συμβαίνουν και υπογράμμισε ότι η ομάδα έχει πρόεδρο, έχει διοίκηση και έχει και στόχους. Η ομάδα είναι σε φάση που γράφει ιστορία… πρέπει να μείνει προσηλωμένη στην μεγάλη πρόκληση του κυπέλλου και όλοι να βοηθήσουν να πετύχει το στόχο, ανέφερε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο κ. Μπατζιάκας.
 
 
Νοερά
Ο Σάκης Τσιώλης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις χθες ανέφερε πως υπάρχουν 4 προτάσεις, που του δίνουν αυτοπεποίθηση αλλά θα είναι με τον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι την τελευταία αγωνιστική. «Δέθηκα και ταυτίστηκα. Νοερά θα τελειώσω τη σεζόν με τον Ολυμπιακό», είπε.
 
 
Ρεκόρ διά… τηλεφώνου
 Χωρισμένη στα τέσσερα, αλλά απόλυτα συγκεντρωμένη σε έναν στόχο όσον αφορά τον αθλητισμό είναι η 19χρονη βολιώτισσα Αναστασία Καρακατσάνη που την περασμένη Κυριακή έκανε πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων στα 3.000 μ. με 9.33.32 κι έσπασε το ρεκόρ της Γεωργίας Τσάφου, το οποίο κρατούσε μια εικοσαετία.
Αν ρωτήσει κάποιος την Καρακατσάνη «πού μένεις;» η απάντηση που θα πάρει ίσως να τον μπερδέψει. Μάλλον η κατάλληλη απάντηση θα ήταν «σε όλη τη Θεσσαλία και τηλεφωνικά στην Αθήνα». Η 19χρονη είναι μοιρασμένη ανάμεσα στον Βόλο (όπου ζουν οι γονείς της), τα Τρίκαλα (όπου νοικιάζει σπίτι αφού είναι αθλήτρια της ΓΕΑ Τρικάλων), την Καρδίτσα (όπου σπουδάζει διατροφολογία) και την Αθήνα. Βέβαια οι επισκέψεις της στην πρωτεύουσα δεν είναι τόσο πυκνές, αλλά από εκεί ο Παπαχρήστος την κατευθύνει -τηλεφωνικά- στις προπονήσεις της.
 
«Βρείτε λύσεις…»
«Ελέγξτε τους οπαδούς σας, ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ομαλά», απαίτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης από τους προέδρους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Γόντικα, τους οποίους συνάντησε διαδοχικά. «Φέρτε μου σχέδιο, αλλιώς θα παρέμβει η Πολιτεία», πρόσθεσε ο υφυπουργός, που είδε έναν Μαρινάκη μετανιωμένο και έναν Γόντικα αποφασισμένο για ρήξεις!
 
 
Στη Μερσίνη
Η Μερσίνη της Τουρκίας είναι τελικά η πόλη που θα διοργανώσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, τους αγώνες δηλαδή που αφαιρέθηκαν από το Βόλο και τη Λάρισα.
Η απόφαση ελήφθη κατόπιν ψηφοφορίας και μάλιστα δεν χρειάστηκε καν δεύτερος γύρος στη διαδικασία, καθώς η τουρκική υποψηφιότητα πήρε το 50%+1% των ψήφων από τον πρώτο γύρο.
Εδώ μας έμειναν τα σημαιάκια και οι αφίσες !!!
 
Quiz
Έγινε η ομάδα υποβρύχιο και προσελήφθη μάγειρας;
 
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου