ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Το μυαλό της Νίκης στον Αλμυρό

το-μυαλό-της-νίκης-στον-αλμυρό-702184

Μπορεί σήμερα η Νίκη Βόλου να ανακοινώσει το όνομα του νέου προπονητή, άλλα επειδή πέρασαν μέρες προπονητολογίας, διαπραγματεύσεων, συζητήσεων, ίσως και λανθασμένων κινήσεων, το μυαλό όλων πλέον είναι στο πρωτάθλημα στη διεκδίκηση της πρωτιάς και κυρίως στο ματς της Κυριακής με τον ΓΣΑ στον Αλμυρό…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το κυριακάτικο παιχνίδι και η νίκη στον Αλμυρό είναι πάνω απ όλα και στη Νίκη απαιτούνται ηρεμία, σοβαρότητα και αγωνιστική προσπάθεια για να παραμείνει η ομάδα σταθερά και απαρέγκλιτα στον στόχο και να μην παρασυρθεί από εξωαγωνιστικά θέματα!

Υπό τις οδηγίες του Κώστα Γρηγοριάδη έγινε και η χθεσινή προπόνηση της Νίκης στο Πανθεσσαλικό, όπου ο Φάμπιο Ταβάρες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενόχλησης στον δικέφαλο, σημείο που είχε θλάση και βρισκόταν στο στάδιο της αποθεραπείας.

Ο νέος προπονητής

Ο νέος προπονητής της Νίκης θα είναι ο 49ος τα τελευταία είκοσι χρόνια …που μόνο τρεις κατάφεραν να «βγάλουν» ολόκληρη χρονιά , ενώ τρεις ήταν που τρεις φορές, αλλά άλλες χρονιές κάθισαν στον πάγκο της Νίκης ( Κουρμπανάς, Χαραλαμπίδης, Μπίλης) και δυο φορές υπηρεσιακοί ήταν δυο πρώην τερματοφύλακες της Νίκης…με τον Κώστα Γρηγοριάδη δηλαδή να το έχει ξανακάνει (ο άλλος ήταν ο Μπακάλης).

Ο αείμνηστος Στέλιος Σκευοφύλακας, ο Ουρουγουανός Χόρχε Μπάριος και πέρσι ο Στέφανος Ξηροφώτος (μαζί με Μπούις) ήταν αυτοί που έστω και χωρίς επιτυχία έβγαλαν χρονιά, ενώ Χατζηκυριακίδης και Αμανατίδης όταν αυτοί που κέρδισαν άνοδο και συνέχισαν!

Από τους 48 προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της Νίκης τα τελευταία 20 χρόνια εκτός από Έλληνες ήταν και 2 Σέρβοι, αλλά και Κροάτης και Σκοπιανός και πιο Ευρωπαίοι Γερμανός, Βέλγος, Ολλανδός και Τσέχος, αλλά και Νοτιαμερικανοί, Βραζιλιάνος, Αργεντινός και Ουρουγουανός, ενώ πριν την 20ετία άνοδο κέρδισε ο Οράσιο Μοράλες που μετά από χρόνια είδε και τον γιο του να φορά τη φανέλα της Νίκης, ενώ η περίοδος 2010-11 ήταν αυτή με τις περισσότερες αλλαγές.

Σχετικά με τον νέο προπονητή, αφού ακουστήκαν και γραφτήκαν αρκετά ονόματα, χθες υπήρξε και η αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για προχωρημένες επαφές της Νίκης με τον πρώην τεχνικό του ΑΟΤ Ράτκο Ντόστανιτς που θα είναι σήμερα στον Βόλο! Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο γεννημένος στις 25/10/1959 Σέρβος τεχνικός στη μακροχρόνια καριέρα του έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες μεταξύ των οποίων η Όμπιλιτς, η Σλάβια Σόφιας, η Βαρντάρ, η Λέφσκι Σόφιας, ο Ερυθρός Αστέρας, η Βέροια, η Μπιζερτίν στην Τυνησία, Λεβαδειακός, Λάρισα και Τρίκαλα.

Οπως παλιά

Οπως παλιά βλέπει το ματς της Κυριακής η Νίκη καθώς πέρσι έχασε από τον ΓΣΑ και μάλιστα με γκολ παλιών της παικτών … Ο ΓΣ Αλμυρού με τη Νίκη Βόλου συναντήθηκαν στο πλαίσιο της Δ’ Εθνικής των 12 ομίλων της περιόδου 1992-1993, όταν η Νίκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με απόσταση 10 βαθμών από τη δεύτερη Λαμία. Η Νίκη ήταν νικήτρια και στα δυο ματς κόντρα στον ΓΣΑ κερδίζοντας στον Αλμυρό 1-4 (48’ Πρατής – 16’ Τσιφλόγλου, 37’ Ανδρουτσόπουλος, 42’ Διαμαντάρας, 70’ Καϊμπαλίδης), ενώ στη Νέα Ιωνία κέρδισε με 4-0 με τρία γκολ του Σπύρου Διαμαντάρα κι’ ένα του Γιάννη Τσιφλόγλου.

Πέρσι τα ματς ήταν: 26/11/17:Νίκη-Αλμυρός 0-1(74΄Κυπτίου) και 11/3/18:Αλμυρός-Νίκη 1-0 (71’ Φλίγκος).

Ο Μπεκιάρης διαιτητής

Από την ΕΠΣ Καρδίτσας είναι ο διαιτητής που θα διευθύνει την κυριακάτικη (2/12) αναμέτρηση του Γ.Σ. Αλμυρού με τη Νίκη Βόλου, η οποία θα διεξαχθεί στις 15.00 στο στάδιο «Αθ. Ραγάζος». Συγκεκριμένα «άρχοντας» του αγώνα θα είναι ο Λάμπρος Μπεκιάρης, με βοηθούς τους Γιώργο Παπαλίτσα και Πέτρο Κανιούρα, επίσης από την ΕΠΣ Καρδίτσας.

Ο Λάμπρος Μπεκιάρης είχε «σφυρίξει» και το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος που έδωσε η Νίκη με τον Θησέα στο Πανθεσσαλικό (30/9) και στο οποίο οι «κυανόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 5-0. Αυτό είναι το έκτο έβδομο φετινό ματς που διευθύνει, καθώς έχει «σφυρίξει» σε πέντε παιχνίδια Γ’ Εθνικής και σε ένα της Φούτμπολ Λιγκ.

Πέρυσι είχε διευθύνει το παιχνίδι της Νίκης με το Βελούχι στο Πανθεσσαλικό (6-0). Την περίοδο 2016-17 «σφύριξε» σε τρία παιχνίδια των «κυανολεύκων». Συγκεκριμένα, Νίκη-Εθνικός Φιλιππιάδας 2-1 (26/2/2017), Νίκη-Πιερικός 1-0 (9/4/2017) και ΑΕ Καραϊσκάκης-Νίκη 2-0 (7/5/2017).

Κάλεσμα του Γ.Σ. Αλμυρού

Κάλεσμα στους φιλάθλους έκανε η διοίκηση του Γ.Σ. Αλμυρού για το κυριακάτικο ματς: «Η επιτροπή ποδοσφαίρου του Γ.Σ. Αλμυρού ευχαριστεί τους φιλάθλους που παραβρέθηκαν στον νικηφόρο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας με τη Στυλίδα και καλεί τους φιλάθλους της επαρχίας Αλμυρού να δώσουν δυναμικό «παρών» και να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της ομάδας μας στο κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με τη Νίκη Βόλου, ώστε να σταθούν αρωγός για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, που θα τη διατηρήσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου