ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διακρίθηκαν στη Βουδαπέστη

διακρίθηκαν-στη-βουδαπέστη-703571

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της ακαδημίας Shinkyokushinkai καράτε Βόλου (Υπέρτατη – Αλήθεια – Συνεργασία) στο 27ο διεθνές τουρνουά καράτε Tatami Cup στη Βουδαπέστη στην Ουγγαρία το περασμένο Σάββατο, που διοργανώθηκε από την Ουγγρική Ομοσπονδία Καράτε με την έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF) και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου:

«Η ακαδημία κατέκτησε δύο μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, μια 5η και μια 7η θέση. Συγκεκριμένα, 2η θέση αργυρό μετάλλιο στα -70 κιλά εφήβων κατέκτησε ο αθλητής Ανδρέας Μυτιλιός ο οποίος μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες έχασε στον τελικό από τον Γάλλο αντίπαλό του χάνοντας το χρυσό μετάλλιο με σκορ 2-1.Την 3η θέση – χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής Κωνσταντίνος Μυτιλιός στα -47 κιλά παίδων 12-13 ετών, ο οποίος μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες έχασε στον τελικό του τατάμι του με σκορ 2-1 και στη συνέχεια κέρδισε τον αγώνα του τελικού ρεπασάζ.

Επίσης ο αθλητής Βίκτωρας Σιούρας, παρά την ελλιπή προετοιμασία λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων, κατάφερε να αγωνιστεί στον μικρό τελικό της κατηγορίας του -68 κιλά U21, αλλά μια άτυχη στιγμή τού στέρησε το χάλκινο μετάλλιο και παρέμεινε στην 5η θέση. Ο αθλητής Γιώργος Τσιάνος έφτασε στα ρεπασάζ, αλλά έχασε σε 2 αγώνες πριν το μετάλλιο και κατέκτησε την 7η θέση στην κατηγορία -35 κιλά 8-9 ετών. Πολύ καλή και η εμφάνιση της αθλήτριας Αργυρούς Βερούση.

Όλοι οι αθλητές του Συλλόγου αγωνίστηκαν δυνατά δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό με υψηλό τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο αποδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον σύλλογο. Η ακαδημία είναι από τους μοναδικούς συλλόγους στη Μαγνησία που συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες ολυμπιακού καράτε με σκοπό την απόκτηση εμπειριών ανεβάζοντας το αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών της.

Στο διεθνές τουρνουά ευρωπαϊκού βεληνεκούς συμμετείχαν 15 χώρες με 660 αθλητές και αθλήτριες. Την καθοδήγηση των αθλητών ανέλαβε η πρωταθλήτρια Ευρώπης και εκπαιδεύτρια του συλλόγου Βίκυ Κοσμίδου, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία με πάνω από 100 διεθνείς συμμετοχές σε αγώνες, με τη βοήθεια του Senpai Τζάλλα Μιχάλη.

Πολύτιμη και η βοήθεια του προπονητή του συλλόγου Αγριάς «Ο Μαχητής» Γιάννη Κρίσιλα. Την ομάδα της ακαδημίας συνόδευσαν και ο διευθύνων προπονητής Γιώργος Κοσμίδης, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Κουφογεώργος και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Εύα Σγαρδώνη.

Παράλληλα με το διεθνές τουρνουά καράτε διοργανώθηκε και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Shinkyokushinkai εφήβων νέων και οpen ανδρών – γυναικών της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Shinkyokushinkai, που συμμετείχε ο αρχηγός εκπρόσωπος του Ελληνικού Shinkyokushinkai Γιώργος Κοσμίδης και πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως κεντρικός διαιτητής και τις 2 ημέρες των αγώνων.

Η αποστολή διοργανώθηκε από τους συλλόγους της ακαδημίας και της Αγριάς «Ο Μαχητής», ενώ συμμετείχαν και αθλητές των συλλόγων Budokan Κατερίνης, Μακεδανός Θεσσαλονίκης, Γ.Α.Σ.Μακεδονία Σίνδου και Μερμυγκούσης Χίου.

Το ΔΣ του συλλόγου, ο διευθύνων προπονητής Γιώργος Κοσμίδης και η εκπαιδεύτρια Βίκυ Κοσμίδου συγχαίρουν θερμά τους αθλητές της ακαδημίας, τους αθλητές του συλλόγου Αγριάς «Ο Μαχητής», αλλά και των άλλων συλλόγων για τη συμμετοχή τους και τις διακρίσεις τους. Επιπλέον, ευχαριστούν τους γονείς των αθλητών για την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη προς τον σύλλογο. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Βόλου για την οικονομική ενίσχυση της συμμετοχής του συλλόγου αθλητών στη διοργάνωση και τον χορηγό Be pro-σχολή ομορφιάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου