ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλλαγμένη …ΑΕΚ με τον Αγιαξ

αλλαγμένη-αεκ-με-τον-αγιαξ-704879

Η ήττα από τον Παναιτωλικό στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και η κακή εικόνα που δείχνει η ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια, έφεραν την έκρηξη του Μαρίνου Ουζουνίδη, προς τους παίκτες του και ο Έλληνας τεχνικός δείχνει έτοιμος να προβεί σε αλλαγές στο σημερινό παιχνίδι με τον Άγιαξ για το Champions League (19:55 COSMOTE SPORT 2 HD).

Ο Εβρίτης τεχνικός αναμένεται να επαναφέρει τον Μάριο Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας, ο Γαλανόπουλος επιστρέφει, ενώ αρκετές πιθανότητες να βρεθούν στο αρχικό σχήμα της Ένωσης έχουν οι Γκάλο, Κλωναρίδης και Μπογέ.

«Βόμβα» Ουζουνίδη

Την απουσία βασικότατων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ από το σημερινό (19:55 Cosmotesports) ματς με τον Αγιαξ, προανήγγειλε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. «Το κλαμπ έχει πάρει κάποιες αποφάσεις. Είχαμε στο μυαλό μας να τις κάνουμε λίγο αργότερα, αλλά από τη στιγμή που μείναμε πίσω στο πρωτάθλημα, τις πήραμε πιο νωρίς. Περίμενα πολλά περισσότερα από την ομάδα. Δεν πρέπει να σταματήσουμε να δουλεύουμε ή να σκεφτόμαστε το μέλλον. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, θα υπάρχει κόστος, αλλά θα αποτυπωθούν οι αλλαγές αυτές και στον σημερινό αγώνα.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι η καλύτερη περίοδος. Αλλά το σίγουρο είναι ότι όσοι βρισκόμαστε στην ΑΕΚ θέλουμε το καλό της. Μέσα σε μία ομάδα υπάρχει διαβάθμιση ευθυνών, οι οποίες ξεκινούν από πάνω. Συνεπώς έχω κι εγώ ευθύνες. Τα παιδιά έχουν προσφέρει πολλά αυτά τα χρόνια, αλλά από τη στιγμή που δεν συμφώνησαν στις συζητήσεις, αποφασίστηκε από τον σύλλογο να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα» είπε ο 50χρονος προπονητής, χωρίς να κατονομάσει τους παίκτες.

Όσον αφορά στον βαθμό δυσκολίας του ματς, ο Ουζουνίδης χαρακτήρισε τον Αγιαξ ως «την καλύτερη ομάδα του ομίλου» κι αυτό τα λέει όλα…

«Η συγκέντρωσή μας είναι μόνο στο Champions League αυτή τη στιγμή. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Ξέραμε από την αρχή ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Είναι πολύ σημαντικό ματς και ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να μας κρατήσει ζωντανούς και ενόψει του τελευταίου παιχνιδιού. Συνεπώς, το μυαλό μας βρίσκεται ακριβώς εκεί, στο πώς θα πάρουμε αποτέλεσμα.

Τα μέχρι τώρα παιχνίδια μάς έχουν δείξει ότι ο Άγιαξ είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Ένα ολοκληρωμένο γκρουπ που δεν έχει χάσει ούτε στη Λισαβόνα, ούτε στο Μόναχο. Εμείς πρέπει να κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας. Είναι ένα ματς που δεν συγχωρούνται τα λάθη. Εχουμε ως ομάδα τα στοιχεία για να πάρουμε αποτέλεσμα. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, καθώς είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας. Εκεί χρειαζόμαστε τον κόσμο, στα δύσκολα. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους κάνουμε χαρούμενους».

Τους παίκτες της ΑΕΚ στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ο οποίος δήλωσε: «Κάθε καινούριο παιχνίδι είναι μια άλλη ιστορία. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, μόνο στο επόμενο ματς μπορείς να τα βελτιώσεις. Δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, αλλά είναι διαφορετική διοργάνωση. Μια επιτυχία μπορεί αφενός να μας επιτρέψει να ελπίζουμε στην πρόκριση, αφετέρου να μας βοηθήσει και στην Ελλάδα.

Παρουσιάζουμε βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Όμως έχουμε ένα καλό διάστημα κι ένα κακό διάστημα. Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστούμε. Πάντως δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο εναντίον των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Όμως στο Champions League, ένα λάθος μπορεί να κοστίσει ένα γκολ. Κανείς δεν εγγυάται ότι θα κερδίσουμε, αλλά ελπίζω να έχουμε πολύ καλή απόδοση σε μεγαλύτερη διάρκεια».

Προαναγγελία τέλους για Σιμόες, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο

Παραμονή ενός αγώνα, όπως ο σημερινός με τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα ήθελε να κάνει οποιαδήποτε άλλη κουβέντα, που δεν θα είναι σχετική με το ματς. Όμως οι εξελίξεις στην ΑΕΚ “τρέχουν”. Και ο Ουζουνίδης εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε πως οι τρεις παίκτες, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι (Μπακασέτας, Σιμόες, Λαμπρόπουλος), δεν θα βρίσκονται πλέον στο αγωνιστικό πλάνο.

Ο Ολιβερ σφυρίζει ΑΕΚ-Αγιαξ

Ενας από τους κορυφαίους διαιτητές της Ευρώπης, ο Μάικλ Ολιβερ, ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Αγιαξ σήμερα Τρίτη για το Champions League.

Ο 33χρονος Αγγλος ρέφερι ήταν στις 16/3/2017 στο Μπεσίκτας-Ολυμπιακός 4-1 για τους «16» του Europa League, στις 5/8/2014 στο Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης 1-2 για τα προκριματικά του Champions League και στις 12/12/2013 στο ΠΑΟΚ-Άλκμααρ 2-2 για τους ομίλους του Europa League. Τον Απρίλιο ήταν στο Ρεάλ-Γιουβέντους 1-3 για τα προημιτελικά του Champions League ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες για τον καταλογισμό του πέναλτι με το οποίο οι Μαδριλένοι προκρίθηκαν στο φινάλε.

Ο Αγιαξ χωρίς Ταλιαφίκο και Ζίγεκ

Χωρίς τον μεγάλο πρωταγωνιστή της πρεμιέρας του Champions League ήρθε στην Αθήνα η αποστολή του Αγιαξ. Ο Νίκολας Ταλιαφίκο είναι τιμωρημένος κι έτσι δεν ακολούθησε τον «Αίαντα» ενόψει αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 5η ημέρα του 5ου ομίλου. Ο Αργεντινός αριστερός φούλμπακ που είχε σκοράρει δύο φορές στο 3-0 του αντίστοιχου ματς στο Αμστερνταμ, είναι ένα από τα δύο βασικά στελέχη του Αγιαξ που θα απουσιάσουν μαζί με τον Μαροκινό Ακίμ Ζίγεκ που είναι τραυματίας.

Ο προπονητής Ερικ Τεν Χαγκ πήρε στην αποστολή 20 παίκτες, που είναι οι εξής: Αντρέ Ονάνα, Κώστας Λάμπρου, Ντόμινικ Κοτάρσκι, Ράσμους Κρίστενσεν, Ματάις Ντε Λιχτ, Μαξ Βέμπερ, Νουσάιρ Μαζράουι, Ντάλεϊ Μπλιντ, Περ Σουρς, Ντόνι Βαν Ντε Μπέικ, Ντούσαν Τάντιτς, Ζακάρια Λαμπιάντ, Λάσε Σένε, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Ντάβιντ Νέρες, Κλαας Γιαν Χούντελααρ, Κάσπερ Ντόλμπεργκ, Βάτσλαβ Τσέρνι, Ντάνι Ντε Βιτ, Μίτσελ Μπάκερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 20, οι επτά προέρχονται από τις διάσημες ακαδημίες του Αγιαξ: Μαζραουί, Ντε Λιχτ, Φρ.Ντε Γιονκ, Φαν Ντε Μπέικ, Ντε Βιτ, Τσέρνι, Μπάκερ.

Οι αγώνες που απομένουν στο Τσάμπιονς Λιγκ

5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τρίτη 27/11

5ος όμιλος

ΑΕΚ – Άγιαξ (19:55)

Μπάγερν – Μπενφίκα (22:00)

6ος όμιλος

Λιόν – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Χοφενχάιμ – Σαχτάρ (22:00)

7ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Πλζεν (19:55)

Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

8ος όμιλος

Γιουβέντους – Βαλένθια (22:00)

Μάντσεστερ Γ. – Γιουνγκ Μπόις (22:00)

Τετάρτη 28/11

1ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μονακό (19:55)

Ντόρτμουντ – Μπριζ (22:00)

2ος όμιλος

Τότεναμ – Ίντερ (22:00)

Αϊντχόφεν – Μπαρτσελόνα (22:00)

3ος όμιλος

Νάπολι – Ερυθρός Αστέρας (22:00)

Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ (22:00)

4ος όμιλος

Λοκομοτίβ Μόσχας – Γαλατασαράι (19:55)

Πόρτο – Σάλκε (22:00)

6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τρίτη 11/12

1ος όμιλος

Μονακό – Ντόρτμουντ (22:00)

Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

2ος όμιλος

Ίντερ- Αϊντχόφεν (22:00)

Μπαρτσελόνα – Τότεναμ (22:00)

3ος όμιλος

Ερυθρός Αστέρας – Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Λίβερπουλ – Νάπολι (22:00)

4ος όμιλος

Σάλκε – Λοκομοτίβ Μόσχας (19:55)

Γαλατασαράι – Πόρτο (19:55)

Τετάρτη 12/12

5ος όμιλος

Μπενφίκα – ΑΕΚ (22:00)

Άγιαξ – Μπάγερν (22:00)

6ος όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι – Χοφενχάιμ (22:00)

Σαχτάρ – Λιόν (22:00)

7ος όμιλος

Πλζεν – Ρόμα (19:55)

Ρεάλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19:55)

8ος όμιλος

Βαλένθια – Μάντσεστερ Γ. (22:00)

Γιουνγκ Μπόις – Γιουβέντους (22:00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου