ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αγχώθηκε αλλά δεν το πλήρωσε η Νίκη

αγχώθηκε-αλλά-δεν-το-πλήρωσε-η-νίκη-705584

Χωρίς να θέλξει ποδοσφαιρικά όπως στο περασμένο παιχνίδι απέναντι στον Φωκικό όταν και σκόραρε πέντε φορές, η Νίκη Βόλου πήρε δύσκολα το τρίποντο χθες απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας για την 9η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής στο Πανθεσσαλικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Βουκομάνοβιτς στο 42’ με κεφαλιά, με τον Τζιώρα που τον αντικατέστησε να χάνει πέναλτι στο φινάλε του αγώνα. Πλέον την ερχόμενη Κυριακή η Νίκη θα βρεθεί στην έδρα του ΓΣ Αλμυρού.

Πώς ξεκίνησε

Σε σχήμα 4-3-3 παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αποστολίδη και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μετούσι-Παπαδήμα-Καντούντση-Παπαδόπουλο. Στη μεσαία γραμμή οι Τσεμπερίδης και Μέτσε ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Ιορδανίδη να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Κέρι από τα δεξιά της επίθεσης και ο Δωματάς από τα αριστερά συνέκλιναν προς το κέντρο με τον Βουκομάνοβιτς να αποτελεί την αιχμή του δόρατος.

Κακό ξεκίνημα

Μουδιασμένα ξεκίνησε το παιχνίδι η Νίκη έχοντας την υπεροχή στο παιχνίδι και την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι και τη μεγάλη ευκαιρία. Την ίδια ώρα ο Αχιλλέας που κοιτούσε να παίξει στην κόντρα πιέζοντας ψηλά και να εκμεταλλευθεί τις στημένες φάσεις σε ένα παιχνίδι που «μπλόκαρε» τους κυανόλευκους και τα ατού τους.

Η πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 4’ με τον Κ. Αποστολίδη να σουτάρει από μακρινή απόσταση αλλά ο Μ. Αποστολίδης μπλόκαρε χωρίς δυσκολία. Για την Νίκη η πρώτη τελική ήρθε έξι λεπτά αργότερα και μετά από συνεργασία του Μετούσι με τον Δωματά, με τον πρώτο να σεντράρει και τον δεύτερο να παίρνει την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στον τερματοφύλακα Βασιλειάδη.

Με την Νίκη να προσπαθεί μάταια να βρει το ρυθμό της ο Δωματάς σέντραρε από τα αριστερά στο 24’ με τον Κέρι να βρίσκεται μέσα στην περιοχή, απ’ όπου και προσπάθησε με περίτεχνο τρόπο να σουτάρει και με βολ-πλανέ να σκοράρει, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Αχιλλέας έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σ. Παπαδόπουλο να μπαίνει από τα αριστερά, έχοντας μπροστά του τον Αποστολίδη, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει με την μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Κέρι από τα δεξιά προσπάθησε να πιάσει το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ιτσιο, κάνοντας πιο εύκολο το έργο του Βασιλειάδη να μπλοκάρει στο 33’.

Δευτερόλεπτα αργότερα η Νίκη πάτησε περιοχή με τον Ιορδανίδη να μη βρίσκει ελεύθερο πεδίο αλλά σούταρε με το αριστερό με την μπάλα να κοντράρει και πάλι και να σταματά στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη ο Αχιλλέας έχασε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί στο 36’ με τον Κ. Αποστολίδη να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά για την περιοχή της Νίκης, με τον έτερο αμυντικό Τσιμπούκα να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και ενώ η εστία ήταν κενή από την έξοδο του Μ. Αποστολίδη, ο κεντρικός αμυντικός του Αχιλλέα πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά μόλις δίπλα από το αριστερό «γάμα» των κυανόλευκων. Στο 38’ απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέρι από τα 35 μέτρα έδιωξε με τις γροθιές ο Βασιλειάδης με την Νίκη να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην βρίσκει τους ανοιχτούς διαδρόμους.

Οτι δεν κατάφερε μέχρι το 42’ η Νίκη από οργανωμένη προσπάθεια το πέτυχε μετά από στημένη μπάλα, με τον Ιορδανίδη να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Καντούτση να βρίσκεται στη μικρή περιοχή και να παίρνει την κεφαλιά προς το δεύτερο δοκάρι, όπου πετάχτηκε ο Βουκομάνοβιτς και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Νίκη θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον Βουκομάνοβιτς να βγαίνει απέναντι στον Βασιλειάδη μετά από κλέψιμο λίγο κάτω από τη σέντρα και αφού πέρασε στο σπριντ τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε με το αριστερό με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 45’.

Θέλησε να «καθαρίσει» αλλά αγχώθηκε

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Δωματάς κινήθηκε από τα αριστερά και αφού πάτησε περιοχή πλάσαρε τον Βασιλειάδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα κατάφερε να μπλοκάρει, στερώντας ένα δεύτερο τέρμα από την ομάδα του Γιώργου Κούτση.

Στο τρίλεπτο 53’ – 56’ ο Ιορδανίδης θα μπορούσε να έχει κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του, όταν αρχικά από πάσα του Κέρι και μετά από φάση διαρκείας βρέθηκε σε θέση βολής και μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής έπιασε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Ναρίνογλου καταλήγοντας σε κόρνερ.

Τρία λεπτά μετά ο Κέρι έκανε την κάθετη πάσα στον Ιορδανίδη με τον βραχύσωμο μέσο να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ και να κάνει έξυπνα το σουτ με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού με την μπάλα όμως να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Δύο λεπτά (68’) μετά την είσοδο του Τζιώρα στο παιχνίδι αντί του Βουκομάνοβιτς, ο έμπειρος φορ λίγο έλειψε να σκοράρει, πιάνοντας την κεφαλιά μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου από τα αριστερά αλλά με το ένα χέρι απομάκρυνε ο Βασιλειάδης.

Στο 72’ ο Τζιώρας ξεκίνησε από τα δεξιά κούρσα και μόλις έφτασε στο ύψος της περιοχής γύρισε την μπάλα στα αριστερά εκεί όπου βρίσκονταν ο Κέρι, που έπιασε το σουτ με το δεξί με τον Βασιλειάδη να μπλοκάρει εύκολα.

Από πάσα του Τζιώρα στο 81’ στο ύψος της περιοχής για τον Μέτσε ο τελευταίος «πάτησε» για τον Κέρι ο οποίος πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, απ’ όπου έκανε το πλασέ από τη γραμμή του άουτ, με τον Βασιλειάδη να μπλοκάρει και τους κυανόλευκους πλέον να οπισθοχωρούν για να διαφυλάξουν το 1-0, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση, αλλά χωρίς να έχουν την τελική φάση.

Μάλιστα στο 89’ και αφού κέρδισαν κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Αποστολίδη, αλλά κανείς δεν κατάφερε να κάνει την προβολή, που θα έκανε δύσκολο το έργο της Νίκης.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Νίκη μετά από αντεπίθεση κέρδισε πέναλτι με τον Μέτσε να αφήνει την μπάλα για τον Ντινιωτάκη, ο οποίος ανατράπηκε από τον Βασιλειάδη με το διαιτητή Λαθύρη να καταλογίζει την παράβαση. Ο Τζιώρας έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα αλλά η εκτέλεση του δεν ήταν καλή με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και τον ρέφερι από τη Φθιώτιδα να σφυρίζει λίγο μετά τη λήξη με το αγχωτικό 1-0 να καταγράφεται στο μάτριξ του Πανθεσσαλικού.

ΝΙΚΗ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ 1-0

Σκόρερ: (42’ Βουκομάνοβιτς)

Διαιτητής: Λαθύρης (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καλύβας, Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: 38’ Τσιμπούκας, 83’ Καντούτσης, 89’ Αλεξανδρίδης, 90’ Μετούσι, 93’ Βασιλειάδης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Παπαδόπουλος, Παπαδήμας, Καντούτσης, Μέτσε, Τσεμπερίδης, Ιορδανίδης (91’ Καρτσαμπάς), Κέρι (87’ Ντινιωτάκης), Δωματάς (75’ Φάμπιο), Βουκομάνοβιτς (65’ Τζιώρας).

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Βασιλειάδης, Χαλκίδης (60’ Τζήκας), Καταραχιώτης, Κ. Αποστολίδης, Τσιμπούκας, Ίτσιος (65’ Καραθάνος), Ναρίνογλου (83’ Αλεξανδρίδης), Παγωνίδης, Κατσαμάγκας, Σ. Παπαδόπουλος, Νίκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου