ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε με 3-2 τον ΑΟ Σελλάνων

ασταμάτητος-ο-ολυμπιακός-βόλου-κέρδι-705594

Την 8η νίκη του σε 9 παιχνίδια πέτυχε ο Ολυμπιακός, περνώντας και από το Προάστιο Καρδίτσας, όπου επικράτησε του ΑΟ Σελλάνων, με 3-2 στο πλαίσιο του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι, που συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης έφτασαν πλέον τους 25 βαθμούς, πετυχαίνοντας το στόχο που είχαν θέσει, τις ισάριθμες νίκες στα δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος μετά και από εκείνο στην Ιτέα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Βολιώτες αιφνιδιάστηκαν στο 2ο λεπτό, με το γκολ του Τσιρογιάννη για το 1-0, ωστόσο κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, αρχικά με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σερτζίνιο στο 31’ και έπειτα με το γκολ του Ζγκούρι στο 43’, για το 1-2. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και 3ο γκολ με κεφαλιά του Ναζίμ στο 83’ ενώ το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Καρδίτσας ήταν να μειώσει στο τελικό 2-3 με τον Πατσαρούχα.

Το α’ μέρος

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό γνώρισε ο Ολυμπιακός, που μόλις στο 2’ δέχθηκε το γκολ, στην πρώτη αντεπίθεση των γηπεδούχων. «Δράστης» και σκόρερ για την ομάδα των Σελλάνων, ήταν ο Τσιρογιάννης, που με διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση αριστερά, έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.

Μετά την επίτευξη του τέρματος, οι φιλοξενούμενοι πήραν στα… πόδια τους τόσο τα ηνία, όσο και την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Οι ερυθρόλευκοι κατέγραψαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 9’, όταν έπειτα από την όμορφη συνεργασία Φλίγκου και Ζγκούρι… με το κεφάλι μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο δεύτερος επιχείρησε γυριστό σουτ, πάνω ωστόσο στον Ράντο, που μπλόκαρε εύκολα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Λώττας εκτέλεσε ένα κόρνερ από τ’ αριστερά, ο Ναζίμ όμως δεν μπόρεσε να βρει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με μια ακόμα επικίνδυνη φάση μπροστά απ’ τα καρέ των γηπεδούχων, οι οποίοι μετά το τέρμα που πέτυχαν οπισθοχώρησαν, προσέχοντας περισσότερο τα νώτα τους.

Κι ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε τα επόμενα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να μη βρίσκει τους κατάλληλους χώρους για να αναπτυχθεί σωστά, οι φιλοξενούμενοι που πίεζαν προκειμένου δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του ΑΟ Σελλάνων, απείλησαν και πάλι στο 27’ με τον Φλίγκο, που γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο Ράντος έδιωξε με γροθιές.

Οι Βολιώτες κατέγραψαν νέα διπλή ευκαιρία στο 31’ με τα σουτ των Ζγκούρι και Σερτζίνιο να αποκρούονται και το δεύτερο να καταλήγει κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Λώττας, με τον Ζγκούρι να κάνει την κεφαλιά «ψαράκι» και την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Παπαγεωργίου.

Ετσι ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, με τον Σερτζίνιο να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Μετά την επίτευξη της ισοφάρισης, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, έχοντας νέα ευκαιρία για γκολ στο 39’. Η φάση ξεκίνησε με τον Σερτζίνιο να σεντράρει από τα δεξιά και τον Φλίγκο να «πιάνει» μια κεφαλιά, που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ράντου.

Η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε και πάλι δύο λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου, με τους ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν την ολική ανατροπή και το 1-2. Η αντεπίθεση των Βολιωτών ξεκίνησε με τον Φλίγκο να βρίσκει τον Ζγκούρι με κάθετη μπαλιά και τον τελευταίο, που έκανε ωραία κούρσα από δεξιά, να πλασάρει εύστοχα τον τερματοφύλακα του ΑΟ Σελλάνων, στο 43’. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και τους ερυθρόλευκους να προηγούνται, με 1-2 έχοντας ανατρέψει το εις βάρος τους 1-0 από το 2ο λεπτό.

Το β’ μέρος

Με ελαφρά… πίεση από τους Καρδιτσιώτες, που προσπαθούσαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να επιβληθεί στο χώρο του κέντρου.

Στο 48’ φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι πέρασε ανεκμετάλλευτο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να διώχνουν με το κεφάλι, ενώ τίποτα ιδιαίτερο δε σημειώθηκε στα επόμενα λεπτά, με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν εκ νέου, έχοντας ανεβάσει την απόδοσή τους. Μάλιστα, οι Βολιώτες κατέγραψαν ευκαιρία στο 65’, με τον Ζγκούρι να επωφελείται από κάθετη μπαλιά, μην καταφέρνοντας ωστόσο να κοντρολάρει την μπάλα, που πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 66’ με τον Πατσαρούχα να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ στο ύψος της μεγάλης περιοχής απέναντι από τον Παλιούρα, που πρόλαβε να μπλοκάρει.

Κι ενώ στα τελευταία λεπτά, υπήρξε ντόμινο ευκαιριών, η σημαντικότερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 67’, με πρωταγωνιστή τον Φλίγκο. Ο επιθετικός των ερυθρόλευκων έγινε αποδέκτης της μπάλας, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, κινούμενος από τ’ αριστερά.

Ο Φλίγκος προσπάθησε να πλασάρει, με τον Ράντο να κάνει την έξοδο και να καλύπτει τη γωνία του, με την μπάλα να περνά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 70’ ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ, με τους γηπεδούχους να διώχνουν εύκολα.

Κι ενώ ο ρυθμός είχε πέσει και πάλι, οι ερυθρόλευκοι «κλείδωσαν» τη νίκη στο 81’, πετυχαίνοντας και 3ο γκολ, με κεφαλιά του Ναζίμ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα. Ο χαφ των ερυθρόλευκων πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλα, βάζοντας και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, για το 1-3.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 2-3, πετυχαίνοντας στις καθυστερήσεις το γκολ με τον Πατσαρούχα, που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα.

Ετσι ο Ολυμπιακός πήρε μια ακόμα σημαντική νίκη, με τους ποδοσφαιριστές να πηγαίνουν μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην εξέδρα, όπου καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο των Βολιωτών, που έδωσε βροντερό παρών στις εξέδρες του γηπέδου του Προαστίου.

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-3

Γήπεδο Προαστίου

Σκόρερ: 2’ Τσιρογιάννης – 31’ πεν. Σερτζίνιο, 43’ Ζγκούρι, 81’ Ναζίμ

Διαιτητής: Πολυχρόνης (ΕΠΣ Πιερίας)

Βοηθοί: Βρούζος (ΕΠΣ Πιερίας), Νίκζας (ΕΠΣ Λάρισας)

Κίτρινες: Αρχοντής- Παπουτσογιαννόπουλος

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Ράντος, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Αρχοντης, Κουρκούλης, Χάδιαρης, Τσιρογιάννης (72’ Δημολιός), Μπιτέλης, Τζέκος (58’ Πατσαρούχας), Υφαντής, Κόκκινος (58’ Μπακρατσάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Λέαντρο, Οικονομόπουλος Κόλα, Ναζίμ, Σερτζίνιο, Ζγκούρη (86’ Ευθυμιάδης), Λώττας (73’ Σκοπελίτης), Φλίγκος (76’ Ρόκας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου