ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αντίο» Ευρώπη από ΠΑΟΚ

αντίο-ευρώπη-από-παοκ-454315

Παρά τη συγκλονιστική προσπάθεια στη Μόσχα και το γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο 67′, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με την ΤΣΣΚΑ με το γκολ του Ιγκνάσεβιτς στο 80′ και αποχαιρέτησε το ευρωπαϊκό όνειρο. Ο ΠΑΟΚ έκανε τα πάντα στη Μόσχα, είχε κλασικές ευκαιρίες, δοκάρι, αλλά ένα παιχνίδι της μπάλας, επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να ισοφαρίσει σε 1-1 και σε συνδυασμό με το 0-1 της Τούμπας, έτσι άδοξα το ταξίδι του «Δικέφαλου του Βορρά» στο Europa League τελείωσε…

Μόνο η τύχη έλειπε από τον ΠΑΟΚ. Αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα, με πετυχημένο πλάνο σε άμυνα και επίθεση έδειξε πόσο… αδίκησε τον εαυτό του στην Τούμπα. Έκανε τους Ρώσους ακόμη και αν δεν έπαιζαν πλήρεις να μοιάζουν δυο κλάσεις πιο πάνω, για να έρθουν με τη χθεσινή εμφάνισή του να αυτοδιαψευστεί!

Αυτή τη φορά «μπλόκαρε» τους Τόσιτς, Νέσιντ, που του έκαναν τη ζημιά στη Θεσσαλονίκη και τον Λοβ και με αρκετό ρίσκο είναι η αλήθεια έψαξε επίμονα το γκολ. Με διαδοχικές ευκαιρίες, έκανε τον Ακινφέεφ να ανησυχήσει αρκετές φορές, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, ούτε στον κεραυνό του Μουσλίμοβιτς που σταμάτησε στο δοκάρι!

Ανάλογα φορτσάτος μπήκε και στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ, με τον Βόσνιο να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία με το… καλημέρα. Η επιμονή των παικτών του «Δικεφάλου» για ένα γκολ απέδωσε τελικά καρπούς στο 67’, με τον Μουσλίμοβιτς να εκμεταλλεύεται τραγική ασυνεννοησία στην άμυνα των Μοσχοβιτών και να στέλνει τη μπάλα στην κενή εστία για να φέρει τις δύο ομάδες στο ίδιο σημείο εκκίνησης… O Σαλπιγγίδης τραυμάτισε άθελά του τον Ακινφέεφ και ο Τσεπτσούγκοφ που τον αντικατέστησε, δέχθηκε ένα γκολ που δεν μπαίνε ούτε σε τοπικά πρωταθλήματα! Μετά από κακή συνεννόηση με τον Μπερεζούτσκι, πήγε να διώξει με βολέ αλλά ο Μουσλίμοβιτς εμφανίστηκε σαν φάντης μπαστούνι μπροστά του, η μπάλα κόντραρε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Σαλπιγγίδης όμως «πέταξε στα σκουπίδια» τεράστια ευκαιρία να κάνει το 0-2 στο 75′ και να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του, με τους Ρώσους να καταφέρνουν να κάνουν το 1-1 στο 80’ με τον Ιγκνάσεβιτς και να παίρνουν αυτοί το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «16» του Europa League. Μια κακή εκτίμηση του Κρέσιτς που έκανε πέναλτι στον Τόσιτς, τα έφερε όλα ανάποδα… Παρόλο, λοιπόν, που ο Λοβ δεν ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα και απέκρουσε ο Κρέσιτς με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να παίρνει περίεργη τροχιά, η αργή αντίδραση των αμυντικών του και ο Ιγκνάσεβιτς (που σκόραρε από κοντά) του στέρησαν το δικαίωμα να πάει έστω στην παράταση.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ (64’ Τσεπτσούγκοφ), Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Μαμάεφ, Σεμπέρας, Τόσιτς, Κάουνα (61’ Αλντονίν), Νέσιντ, Λοβ (90’+5’ Α. Μπερεζούτσκι).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Iβιτς (87’ Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου