ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Προέχει η ηρεμία της ομάδας»

προέχει-η-ηρεμία-της-ομάδας-426462

Για τα θέματα που απασχολούν την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε χθες ο πρόεδρος Αχιλλέας Μπέος σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Ο ισχυρός άνδρας αναφέρθηκε κυρίως στο περιεχόμενο αλλά και στην κίνηση μερικών να πετάξουν το πρωί της Δευτέρας φέιγ βολάν σύμφωνα με τα οποία του ζητείται να αποχωρήσει.

Ο ίδιος τόνισε πως αν βρεθούν επώνυμες ομολογίες πάνω σε αυτά, τότε μόνο θα αποχωρήσει. Παράλληλα τοποθετήθηκε και στα ζητήματα που ταρακούνησαν τελευταία την ερυθρόλευκη οικογένεια με την λύση συνεργασίας του Σάκη Τσιώλη αλλά και την «χειροδικία» Μόνχε.

Αρχικά συνέστησε ηρεμία στον φίλαθλο κόσμο και στην οικογένεια του Ολυμπιακού μιας και είναι αυτό που προέχει την συγκεκριμένη στιγμή. «Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, για ένα οικοδόμημα που έχει ξεκινήσει εδώ και δυόμιση χρόνια, να το προστατεύσω και είμαι υποχρεωμένος να δώσω αυτή την έκτακτη συνέντευξη τύπου. Δυστυχώς στην πόλη στην οποία γεννήθηκα υπάρχει μιζέρια και άρχισαν ήδη να κάνουν σενάρια, τα οποία ξεκινούν να έρθουν από το Hollywood παραγωγοί να τα γυρίσουνε σε έργο. Ο κάθε πικραμένος λέει ένα δικό του σενάριο. Σε αυτή τη χρονική στιγμή θεωρώ υποχρέωση μου να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και να πω, ότι προέχει η ηρεμία της ομάδας. Είμαι από τους παράγοντες με τεράστια εμπειρία και αναγνώριση από εχθρούς και φίλους για τα θετικά και τα αρνητικά. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά σε αυτές τις στιγμές τι πρέπει να γίνει. Καλώ τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι φίλαθλοι που πραγματικά αγαπάνε την ομάδα δεν στέκονται σε πρόσωπα. Είτε αυτό λέγεται Μπέος είτε λέγεται Τσιώλης. Οραμα και ιδέα είναι ο Ολυμπιακός και να σταθούν εκεί. Αν είναι οπαδοί του Τσιώλη ή του Μπέου ας ακολουθήσουν αυτούς. Ο Ολυμπιακός θέλει φιλάθλους που αγαπάνε την ομάδα και την ιδέα και αυτό είναι πάνω από όλα. Εμείς υπάρχουμε σήμερα, αύριο πεθαίνουμε και φεύγουμε. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να υπάρχει. Είναι μία ιδέα με μεγάλη ιστορία και με πολλά χρόνια ζωής που θα συνεχίσει να υπάρχει. Γνωρίζω ότι την χρονική στιγμή που έγινε η απομάκρυνσή του, ότι σίγουρα κάποιοι θα περιμένουν το πρώτο στραβοπάτημα να βγάλουν χολή. Εγώ ξέρετε είμαι συνηθισμένος μόνο για τα δύσκολα. Εχω πει στην ζωή μου ότι οι επιτυχίες αφορούν τους συνεργάτες μου και τις αποτυχίες τις χρεώνομαι εγώ. Εχω μάθει να παίρνω διαλυμένες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου και να τις οδηγώ πολύ ψηλά».

Σχετικά με τα φέιγ βολάν είπε: «Δηλώνω ότι η Θύρα 1 ή όπως αλλιώς ονομάζεται στο φέιγ βολάν, μέχρι την Κυριακή το βράδυ που πετάχτηκαν αυτά, μου ήταν άγνωστη. Δεν ξέρω αν υφίσταται αυτή η οργάνωση-σύνδεσμος. Αν είναι γνωστό σε εσάς τους δημοσιογράφους ή τους φιλάθλους να το μάθω και εγώ. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να τοποθετηθώ και να πω πως βγήκανε σήμερα και χθες το βράδυ κάποιες ανακοινώσεις από τους τρεις συνδέσμους που αναγνωρίζω ότι υπάρχουν στον Βόλο και με καλύπτουν ηθικά. Δεν γνωρίζω καμία ύπαρξη κανενός άλλου φορέα. Το τι πιστεύω εγώ το κρατάω για μένα. Οι ανακοινώσεις που βγήκαν από τους οργανωμένους και καταδικάζουν αυτό το γεγονός θεωρώ ότι καλύπτει όλο το φάσμα και δεν τίθεται αμφιβολία ότι αυτά τα φειγ βολάν δεν ανήκουν ούτε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου αλλά ούτε πιστεύω στους απλούς πολίτες της πόλης. Θέτω όμως αυτή τη στιγμή ένα ερώτημα στο κόσμο. Αν υπάρχει μια μικρή μερίδα που μπορεί να κρίνει επώνυμα και να αιτιολογήσουν τον λόγο ύπαρξης αυτών των φέιγ βολάν και είναι Βολιώτες, αν πράγματι θεωρούν ότι εγώ έχω αποτύχει, αν θεωρούν πως αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μαγαζί οποιασδήποτε ομάδας, ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι υπάλληλος οποιουδήποτε παράγοντα ή επιχειρηματία, δηλώνω αυτή τη στιγμή ότι το καλοκαίρι ο Αχιλλέας Μπέος θα φύγει από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ελάτε να πάρετε μία ομάδα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, με περιουσιακά στοιχεία που δεν μπορείτε να σκεφτείτε ούτε στο όνειρό σας και να συνεχίσετε εσείς το έργο αυτό. Να σταλούν πέντε επιστολές, δέκα ή εφτά επώνυμων όμως. Ας το καταγγείλουν επώνυμα και εγώ παραδίδω την ομάδα και φεύγω από αυτή την πόλη γιατί το έργο που έχω κάνει δεν τους αρέσει. Μπορεί να είναι από τον Γιδόπουλο από την Νίκη Βόλου, από τους Παναθηναϊκούς από τους Λαρισαίους και σίγουρα δεν είναι από τους Βολιώτες. Εγώ το δέχομαι αυτό αλλά αφήνω ένα κενό και λέω πως εάν υπάρχει οποιοσδήποτε επώνυμα, εγώ δεν δέχομαι να παραμείνω σε αυτή την ομάδα.

Για την περίπτωση του Μόνχε τόνισε: «Δεν είμαστε σε τσίρκο να χειροκροτούμε και να χαιρετάμε. Εγώ οδηγώ την ομάδα με τις επιλογές μου, τους συνεργάτες μου και τις αποφάσεις που παίρνουμε. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι το θέμα του Μόνχε διοχετεύθηκε τεχνηέντως σε μερίδα του τύπου για να καλύψουν τα ακάλυπτα».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου