ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κρατάει την τύχη στα… πόδια της

κρατάει-την-τύχη-στα-πόδια-της-435604

Παρά τις τόσες απογοητεύσεις, παρά τα τόσα στραβοπατήματα, η Νίκη δεν έχει βγει εκτός στόχων. Συνεχίζει να παλεύει και μετά το δικό της «τρίποντο» στο Παντελής Μαγουλάς επί της Κοζάνης και τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής της Football League 2, κρατάει την τύχη στα… πόδια της. Το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής στην Επανωμή είναι το ματς της χρονιάς για τον Βέλικο Ντόβενταν και τους ποδοσφαιριστές του. Με διπλό κάνουν την υπέρβαση και βρίσκονται ένα βήμα πριν τις προνομιούχες θέσεις. «Με το ίδιο πάθος στην Επανωμή» δηλώνει ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με την Κοζάνη, Περικλής Μπουσινάκης.

Η Νίκη είναι καλύτερη ομάδα από την Επανωμή κι αν αυτό το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο, τότε μπαίνει ξανά γερά στο «κόλπο». Η διαφορά από την πρώτη θέση που βρίσκεται η επόμενη αντίπαλος της είναι στους έξι βαθμούς και πέντε πλέον από την δεύτερη και την τρίτη. Στις τάξεις του κυανόλευκου συγκροτήματος επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ η νίκη και η εμφάνιση με την Κοζάνη, που ήρθαν παρά τις πολλές απουσίες και τα προβλήματα, έχουν ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Εν τω μεταξύ επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση οι Μαϊστρέλλης, Κυπτίου και Μακράκης που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ με άδεια θα ακολουθήσει την αποστολή ο στρατευμένος Πετράς. Από κει και πέρα ο Γιάννης Τσάγγαρης υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία στη μέση αλλά δεν ξεκαθάρισε το μέγεθος του τραυματισμού του. Χθες το βράδυ θα επισκέπτονταν τον γιατρό της ομάδας για να βγάλει διάγνωση και θεωρείται αμφίβολος.

Αυτή η εβδομάδα κρίνεται ιδιαίτερα καθοριστική και σήμερα οι κυανόλευκοι μετά το χθεσινό ρεπό, επιστρέφουν στις προπονήσεις. Ο Βέλικο Ντόβενταν προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του αποκλειστικά συγκεντρωμένους στα αγωνιστικά τους καθήκοντα και χαμηλά τους τόνους.

Στην Επανωμή αναμένεται να ταξιδέψουν και πολλοί φίλαθλοι που και σε αυτό το ματς δεν θα αφήσουν μόνη της την ομάδα και διοργανώνουν εκδρομές.

Μπουσινάκης: «Με το ίδιο πάθος»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με την Κοζάνη, ο Περικλής Μπουσινάκης, που πέτυχε δυο γκολ και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην κυανόλευκη ομάδα μίλησε στην Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και τόνισε ότι το κλειδί για το ματς στην Επανωμή θα είναι το πάθος. «Πρέπει να παραταχθούμε με το ίδιο πάθος που παίξαμε με την Κοζάνη. Εκεί θα κριθεί το ματς. Στο ποια ομάδα θα δείξει ότι το χρειάζεται περισσότερο. Θεωρώ ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι το πιο σημαντικό όλης της χρονιάς. Δεν θα μας φτάνει η ισοπαλία και ούτε την σκεφτόμαστε. Θέλουμε το διπλό. Γι’ αυτό θα παίξουμε. Με λίγη τύχη θα τα καταφέρουμε. Μέχρι τώρα δεν μας έχει βοηθήσει αλλά σε αυτό το ματς πιστεύουμε να την έχουμε στο πλευρό μας».

Για το παιχνίδι με την Κοζάνη και την δική του προσωπική απόδοση και τα δυο γκολ που πέτυχε: «Δείξαμε ότι θέλαμε το ματς και το πήραμε. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι. Παρά τις απουσίες παίξαμε με πάθος. Το πρώτο γκολ το είδα μετά στην τηλεόραση και δεν πίστευα ότι ήταν από τόσο μακριά. Κάθε Παρασκευή κάνουμε στημένα και έχω ιδιαίτερη ευστοχία. Την περασμένη Παρασκευή είχα οκτώ στα δέκα και ήθελα να μου τύχει ένα τέτοιο στημένο για να δοκιμάσω το πόδι μου. Δεν ήταν τυχαίο το γκολ. Ηταν δουλεμένο στην προπόνηση. Για ψυχολογικούς λόγους ήθελα να σκοράρω. Ομως δεν έχει τόσο σημασία ότι πέτυχα εγώ τα τέρματα. Σημασία έχει που πήρε η ομάδα τους τρεις βαθμούς».

Παρελθόν πριν γίνει παρόν

Δεν έμελλε τελικά να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βραζιλιάνου Πεντρίνιο στη Νίκη Βόλου. Η μπλε κάρτα του ποδοσφαιριστή δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί και η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε από τους κυανόλευκους. Ετσι το ρόστερ της ομάδας μένει ως έχει, με τον Αργεντίνο Ολιβερ πάντως που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, να δείχνει αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι με την Κοζάνη και ότι μπορεί να αποτελέσει μια λύση στην επίθεση.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου