ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανθεσσαλικό για… Μουντιάλ

πανθεσσαλικό-για-μουντιάλ-710698

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στις γηπεδικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας ενόψει της διεκδίκησης του Μουντιάλ 2030 και ανάμεσα σε αυτά που θα προστεθούν στον φάκελο υποψηφιότητας βρίσκεται και το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη φημολογία για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ 2030 από τις χώρες των Βαλκανίων. Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος θα ταξιδέψει την Παρασκευή (23/11) στο Βελιγράδι για να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε τα γήπεδα που είναι στα υπόψη για τον φάκελο της διεκδίκησης. Είπε συγκεκριμένα: «Αφού εξετάσουμε τα δεδομένα την Παρασκευή και τα αθλητικά, αλλά και τα οικονομικά, θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για το αν και κατά πόσο μια τέτοια προοπτική, δηλαδή η διοργάνωση ενός Μουντιάλ ή ενός Euro, είναι εφικτή. Τα αποτελέσματα των επαφών αυτών θα τα ανακοινώσουμε και θα τα κουβεντιάσουμε στη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Αθλητισμού που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και εν συνεχεία θα σχεδιάσουμε το χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου θα πορευτούμε.

Με βάση τη λογική ότι οποιαδήποτε διοργάνωση αναλαμβάνει η χώρα μας, θα πρέπει να έχει το μεγαλύτερο όφελος, οικονομικό και αθλητικό και το μικρότερο δυνατό κόστος, τόσο για τον προϋπολογισμό, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, θα λάβουμε υπόψη – κατ΄ αρχήν – τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, που στα επόμενα χρόνια αυτές που θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές θα είναι τέσσερις, το «Γ. Καραϊσκάκης», το Ολυμπιακό Στάδιο, η «Αγιά Σοφιά» και η νέα Τούμπα και από εκεί και μετά θα σκεφτούμε αν θέλουμε να κάνουμε παρέμβαση σε κάποια άλλη πόλη της περιφέρειας, σε μια υφιστάμενη εγκατάσταση όπως το Πανθεσσαλικό, το Παμπελοπονησιακό ή το Παγκρήτιο, προκειμένου να την ανακαινίσουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου