ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισόπαλο το μαγνησιώτικο ντέρμπι

ισόπαλο-το-μαγνησιώτικο-ντέρμπι-710730

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ΓΣ Αλμυρού και Θησέας, μετά το ισόπαλο 1-1 στο παιχνίδι, που έκλεισε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, στο στάδιο «Αθ. Ραγάζος».

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η αναμέτρηση είχε αρχικά οριστεί για προχθές Κυριακή, ωστόσο αναβλήθηκε έπειτα από εισήγηση των διαιτητών, λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου και μετατέθηκε για χθες, Δευτέρα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Τζοβάρας ακριβώς με τη λήξη του πρώτου μέρους έδωσε το προβάδισμα στους Αλμυριώτες, για να ισοφαρίσει ο Οικονόμου δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα.

Ετσι οι γηπεδούχοι του Γ.Σ. Αλμυρού βρίσκονται στην 4η θέση της κατάταξης με 16 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι του Θησέα ακολουθούν στην 6η θέση μαζί με τους Απόλλωνα Μακρυχωρίου και Στυλίδα, φθάνοντας τους 10 πόντους.

Πώς ξεκίνησαν

Με διάταξη 4-5-1 ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Στέλιου Αρσένου που παρέταξε τον Σταυράκη κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν από δεξιά στ’ αριστερά οι Καρράς, Στουρνάρας, Παπακώστας, Μπαρούτας. Σε ρόλο αμυντικών χαφ τοποθετήθηκαν οι Βανγκέλι και Δημηνάς, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Τσελεπής (αριστερά) και Χατζής (δεξιά). Μπροστά τους ως επιτελικός μέσος αγωνίστηκε ο Τσιώλης, ενώ επιθετική αιχμή αποτέλεσε ο Τζοβάρας.

Από την πλευρά του, ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε σύστημα 3-4-3. Με τον Κεφαλά στα γκολπόστ και κεντρικούς αμυντικούς τους Γιαπουπλάρι, Μπόρα και Βαν ντε Γουΐχε, η ομάδα του Θησέα αγωνίστηκε με τον Δημητριάδη να καλύπτει την αριστερή πλευρά και τον Καψιώτη τη δεξιά. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Οικονόμου και Κοτζαθανάσης, ενώ στ’ αριστερά της επίθεσης αγωνίστηκε ο Πέτσης, στα δεξιά ο Αγασιώτης και ως κεντρικός επιθετικός ο Φραγκογιάννης.

Ο Θησέας τις ευκαιρίες, ο ΓΣΑ το γκολ

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι, με εκατέρωθεν κλασικές ευκαιρίες σ’ έναν σαφώς καλύτερο αγωνιστικό χώρο από την Κυριακή που εξετάστηκε, αλλά με την μπάλα να κολλά σε ορισμένα σημεία. Στο πρώτο μέρος ο Αλμυρός προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του Θησέα, που έκλεινε τους διαδρόμους και απειλούσε με κόντρες.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Φραγκογιάννη να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ, με τον Σταυράκη να τον «νικά». Οι γηπεδούχοι απάντησαν τρία λεπτά αργότερα με σουτ του Τζοβάρα, που κατέληξε άουτ, ενώ παρόμοια φάση σημειώθηκε στο 24’ με τον Στουρνάρα σε ρόλο εκτελεστή, το σουτ του οποίου κατέληξε εκτός εστίας.

Ο Φραγκογιάννης… ξαναχτύπησε στο 28’, με το σουτ που επιχείρησε να αποκρούεται εκ νέου από τον Σταυράκη, ενώ το ντόμινο ευκαιριών συνεχίστηκε με την κεφαλιά του Τζοβάρα στο 30’, με τον Κεφαλά να αποκρούει.

Το 1-0 για τους Αλμυριώτες ήρθε στο 45’ με τον Τσιώλη να αναλαμβάνει ρόλο δημιουργού, επιχειρώντας τη σέντρα και τον Τζοβάρα με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται και να πηγαίνουν με τους καλύτερους οιωνούς στα αποδυτήρια.

Γρήγορη απάντηση

Ωστόσο η χαρά τους δεν θα κρατούσε πολύ, καθώς ο Θησέας γρήγορα ισοφάρισε σε 1-1, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οικονόμου στο 47’. Η φάση ξεκίνησε με τον Φραγκογιάννη να επιχειρεί τη σέντρα και την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Στουρνάρα, κάτι που είδε ο διαιτητής Τσιαουσίδης, υποδεικνύοντας την άσπρη βούλα, με τον Οικονόμου να μην αστοχεί.

Από κει και πέρα, η ομάδα του Αλμυρού προσπάθησε να πιέσει δημιουργώντας μερικές καλές ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Λίγα εκατοστά άουτ κατέληξε η μπάλα, έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσελεπή στο 51’ ενώ σουτ του Τσιώλη είχε αντίστοιχη κατάληξη στο 57’, όπως και κεφαλιά του Τζοβάρα.

Νέο σουτ του Τσιώλη στο 69’ δε βρήκε στόχο, ενώ στο 79’ σουτ του Χατζησταμάτη για τον Θησέα πέρασε άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος της αναμέτρησης, με το ισόπαλο αποτέλεσμα να παραμένει.

Σημειώνεται πως οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δύο φορές για πέναλτι, αρχικά στο 75’ για ανατροπή του Τζοβάρα και στη συνέχεια και στο 88’ για χέρι αμυνόμενου σε προβολή του Τζοβάρα.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ-ΘΗΣΕΑΣ 1-1

Δημοτικό Στάδιο «Αθ. Ραγάζος»

Σκόρερ: (45’ Τζοβάρας-47’ πέν. Οικονόμου)

Διαιτητής: Τσιαουσίδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Σιανίδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Τζοβάρας-Οικονόμου, Πέτσης

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Στουρνάρας, Παπακώστας, Βανγκέλι, Δημηνάς, Τσιώλης (82’ Γκίκας), Τσελεπής (63’ Κοντοβάς), Χατζής (72’ Τιμπλαλέξης), Τζοβάρας.

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Καψιώτης, Βαν ντε Γουΐχε, Γιαουπλάρι (46’ Τσιουρής), Μπόρας, Δημητριάδης, Κοτζαθανάσης, Οικονόμου, Αγιασιώτης (74’ Γαλανόπουλος), Πέτσης (87’ Σφάκας), Φραγκογιάννης (64’ Παπαϊωάννου).

Αποτελέσματα (8η)

Μετέωρα-ΑΟ Σελλάνων 4-2

(15’ πέν. Ουζούντογλου, 29’ Ιωάννου, 78’ Γεωργάκης, 87’ Σκόνδρας-75’, 83’ Πατσαρούχας)

Αστέρας Ιτέας-Ολυμπιακός Βόλου 0-2

(75’ Λεάντρο, 83’ πέν. Σερτζίνιο)

Οικονόμος Τσαριτσάνης-Πιερικός 1-2

(66’ Χάμος-46’, 72’ Δαδάκος)

Απόλλων Μακρυχωρίου-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0

(38’ Κρανιώτης, 54’ Εμβελέ)

Νίκη Βόλου-Φωκικός 5-0

(14’, 29’ Τζιώρας, 62’ Ιορδανίδης, 89’ Κέρι, 90’ Βουκομάνοβιτς)

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-ΑΟ Στυλίδας 5-1

(21’ Κατσαμάγκας, 28’ Ίτσιος, 69’ Ναρίνογλου, 84’ Παγωνίδης, 87’ Λυκούργος-89’ Λιανός)

ΓΣ Αλμυρού-Θησέας Αγριάς 1-1

(45’ Τζοβάρας-47’ πέν. Οικονόμου)

Επόμενη (9η)

Κυριακή 25 Νοεμβρίου (3μ.μ.)

ΑΟ Σελλάνων-Ολυμπιακός Βόλου

Πιερικός-ΑΣ Μετέωρα

Αναγέννηση Καρδίτσας-Αστέρας Ιτέας

Θησέας Αγριάς-Οικονόμος Τσαριτσάνης

Φωκικός-Απόλλων Μακρυχωρίου

ΑΟ Στυλίδας-ΓΣ Αλμυρού

Νίκη Βόλου-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Ολυμπιακός Βόλου 22-2 22

2. Νίκη Βόλου 23-3 20

3. ΑΣ Μετέωρα 16-6 18

4. ΓΣ Αλμυρού 10-5 15

5. ΑΟ Σελλάνων 10-10 11

6. ΑΟ Στυλίδας 10-19 10

7. Απόλλων Μακρυχωρίου 8-12 10

8. Θησέας Αγριάς 8-12 9

9. Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 11-10 9

10. Πιερικός 9-13 8

11. Οικονόμος 8-11 8

12. Αστέρας Ιτέας 6-10 7

13. Φωκικός 5-13 7

14. Αναγέννηση Καρδίτσας 5-25 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου