ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Αλώβητος» και στην Ιτέα

αλώβητος-και-στην-ιτέα-710739

«Αλώβητος» επέστρεψε από την Ιτέα ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας του τοπικού Αστέρα με 2-0 για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι ερυθρόλευκοι που έκαναν μέτριο πρώτο μέρος, βρήκαν τον εαυτό τους στο δεύτερο και σημειώνοντας δύο τέρματα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα πήραν ακόμα τρεις βαθμούς, μετρώντας 7 νίκες και 1 ισοπαλία σε 8 παιχνίδια.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Απόλυτα συγκεντρωμένοι -ακόμα και στην κακή τους μέρα- οι Βολιώτες είχαν την ουσία, φιγουράροντας μετά το τέλος μίας ακόμη αγωνιστικής στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο προπονητής των ερυθρόλευκων η συνέχεια είναι δύσκολη, με το μυαλό όλων να επικεντρώνεται στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, με τον ΑΟ Σελλάνων, την ερχόμενη Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Η προετοιμασία ενόψει του παιχνιδιού της 9ης αγωνιστικής δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, με τους ποδοσφαιριστές χθες να κάνουν χαλάρωμα, ενώ όσοι δεν έπαιξαν προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς. Σήμερα, όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν ρεπό, ενώ αύριο θα μπουν κανονικά σε φουλ ρυθμούς.

Αμανατίδης: Κάναμε αυτό που έπρεπε

Στην εμφάνιση της ομάδας του στο δεύτερο μέρος στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Περικλής Αμανατίδης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας. Αναλυτικά: «Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια και στους 22 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, καθώς και στις αλλαγές, γιατί έπαιξαν σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και έκαναν ένα πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό παιχνίδι. Νομίζω ότι η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν έτσι όπως την έχουμε συνηθίσει. Δεν ήταν πάρα πολύ καλή και έτσι μπορώ να πω ότι ο Αστέρας Ιτέας πατούσε πιο δυνατά στο γήπεδο.

Νομίζω, όμως, ότι βρήκαμε ξανά τους εαυτούς μας στο δεύτερο ημίχρονο και δείξαμε όλα αυτά τα στοιχεία που μας κάνει να διαφέρουμε από τις υπόλοιπες ομάδες. Κάναμε αυτό που έπρεπε και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, σε μία δυνατή έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε με αυταπάρνηση και στα 90 λεπτά. Αυτή η νίκη μας αποκτά μεγαλύτερη αξία, γιατί ήρθε μετά από μία όχι και τόσο καλή εμφάνιση.

Αν δεν δούμε πραγματικά την αλήθεια, το ταξίδι μας δεν θα είναι πολύ μακρινό. Έχω πείσει όμως τα παιδιά, πως η αντιμετώπιση της αλήθειας και η επίλυση αγωνιστικών θεμάτων, θα κάνει το ταξίδι του Ολυμπιακού Βόλου ακόμη πιο μακρινό. Όλοι είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και θα το κάνουμε. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με τα Σέλλανα και σε αυτό το ματς θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας. Θέλω να κάνω, επίσης, μία αναφορά και να πω, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τρεις τερματοφύλακες. Ο Αστέριος Γιακουμής είναι ένας άξιος τερματοφύλακας και κοσμεί την ομάδα μας. Το ίδιο όμως είναι ο Κώστας Παλιούρας και ο Χρήστος Πορής και το απέδειξαν και οι δύο μέσα σε πέντε μέρες. Ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε πραγματικά, ότι έχει ένα μεγάλο βάθος στο ρόστερ του και αυτό είναι που θα του δώσει διάρκεια για την επίτευξη του στόχου».

Ανδράλας: Μαγική εικόνα το αποτέλεσμα

Ο προπονητής του Αστέρα Ιτέας, Πάρης Ανδράλας, από την άλλη υποστήριξε ότι στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, ο Αστέρας Ιτέας, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα υπέρ του Ολυμπιακού «μαγική εικόνα»: «Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτός ήταν ο Αστέρας Ιτέας. Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου. Έκαναν επιθετική άμυνα, δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαμε δοκάρι και θεωρώ ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη φάση πέναλτι, που δεν μας δόθηκε, σε ανατροπή του Αντωνόπουλου από αμυνόμενο του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτό βέβαια είναι θέμα και του διαιτητή, το οποίο ωστόσο επηρέασε τη συνολική εικόνα του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Κλείσαμε τους χώρους και δεν μας δημιούργησε ο αντίπαλος ιδιαίτερες ευκαιρίες. Από μία στατική φάση, που είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης, δεχόμαστε το πρώτο γκολ. Στο 0-1 χάσαμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ηλιάδη να ισοφαρίσουμε και να έχει άλλη μορφή το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πέτυχε δεύτερο γκολ με χτύπημα πέναλτι, για το οποίο δεν έχω άποψη γιατί ήμουν μακριά από τη φάση και στη συνέχεια οι δικοί μου ποδοσφαιριστές έχουν βγει μαζικά μπροστά και Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες, έχοντας μία ποιοτική ομάδα, να πετύχει και τρίτο τέρμα. Θεωρώ «μαγική εικόνα» το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

θα πω και πάλι, ότι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Αξίζαμε να πάρουμε περισσότερα από αυτό το παιχνίδι. Έχω όμως μεγάλη εμπιστοσύνη στον Θεό και πιστεύω ότι αυτό που χάσαμε με τον Ολυμπιακό, θα το κερδίσουμε στην πορεία του πρωταθλήματος».

Ευχαρίστησε Αστέρα και τον κόσμο του

Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Αστέρα Ιτέας και τους φιλάθλους του εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου. Αναλυτικά: «Το Δ.Σ. και η Εκτελεστική Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ευχαριστούν τη Διοίκηση του Αστέρα Ιτέας για την άψογη φιλοξενία στον μεταξύ μας αγώνα στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Η οικογένεια του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 υπόσχεται ανάλογη φιλοξενία στην αναμέτρηση του δευτέρου γύρου. Επίσης, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους φιλάθλους που παρευρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Γηπέδου Ιτέας, οι οποίοι, αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, εμψύχωναν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ολυμπιακός Βόλου για πάντα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου