ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καθάρισε ο Μπουσινάκης

καθάρισε-ο-μπουσινάκης-454799

Η εντυπωσιακή εμφάνιση και η δεινή εκτελεστικότητα του Περικλή Μπουσινάκη ήταν αυτά που έκριναν το χθεσινό παιχνίδι στο Παντελής Μαγουλάς. Ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός που ήρθε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, έβγαλε ουσιαστικά τα λεφτά του σε ένα ματς, «καθάρισε» την Κοζάνη με δύο πανέμορφα προσωπικά γκολ και κράτησε τη Νίκη ζωντανή στην διεκδίκηση της ανόδου σε ένα παιχνίδι που από την αρχή κρινόταν επικίνδυνο λόγω των πολλών και βασικών απουσιών που αντιμετώπιζαν οι γηπεδούχοι.

Δύο γκολ του Μπουσινάκη ένα στο κάθε ημίχρονο και ένα «δώρο» του Τσερκέζου διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 επί της Κοζάνης στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Football League 2 και σήμερα η Νίκη περιμένει «βοήθεια» από τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να αρχίσει σιγά – σιγά να ανατρέπει την κατάσταση στις προνομιούχες θέσεις.

Ο Μπουσινάκης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης. Ξεκλείδωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ένα γκολ ποίημα σε ένα καθοριστικό σημείο και ένα λεπτό πριν οι δυο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ενώ στο δεύτερο τέρμα με εξαιρετική τοποθέτηση του σώματός του ξεγέλασε τους αμυντικούς και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την έξυπνη μπαλιά του Νάστου, βγήκε απέναντι από τον Βούρα και τον πλάσαρε άψογα.

Δεν υστέρησε κανείς

Ομως ο «Μπούσι» δεν ήταν μόνος του χθες. Είχε σημαντική βοήθεια από τους συμπαίκτες του, που κάλυψαν κάθε απουσία. Συγκεκριμένα οι Μαϊστρέλλης, Μακράκης και Κυπτίου ήταν εκτός λόγω τιμωρίας, ο Τσάγγαρης τέθηκε νοκ άουτ αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα στην μέση και παράλληλα έλειψε ο στρατευμένος Πετράς. Επίσης ο Ντάνισιτς χρησιμοποιήθηκε για λίγο μόνο στο δεύτερο μέρος, αφού προερχόταν από τραυματισμό και προφυλάχτηκε. Η σταθερότητα και η πειθαρχία του Νάστου, που αγωνίστηκε σε μια παράταξη 4-3-3 στον άξονα έχοντας περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα, αλλά αναλάμβανε πολλές φορές και δημιουργικό ρόλο, όπως η ασίστ στον Μπουσινάκη, η αγωνιστικότητα και το περίσσιο πάθος του Καρακώστα που προτιμήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην μεσαία γραμμή, οι δραστήριοι Αργεντίνοι, Ναβαρέτε και Ολιβερ, με τον δεύτερο να είναι ο μοναδικός καθαρά προωθημένος και το Ναβαρέτε να κάνει παιχνίδι από πίσω του, ο μαχητικός Παπαδήμας και ο έμπειρος Στουρνάρας, ήταν αρκετοί για να υπερκαλύψουν οποιεσδήποτε απουσίες. Ο Παπαδήμας αγωνίστηκε στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο με παρτενέρ τον Καλαμιώτη που επίσης έδωσε πολλές μάχες, ενώ ο Στουρνάρας αγωνίστηκε ως δεξί μπακ. Την ενδεκάδα συμπλήρωναν ο Τσερκέζος που έκανε το τραγικό λάθος στο 72’ και με αυτογκόλ έβαλε τους φιλοξενούμενους ξανά στο ματς, ωστόσο δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του στο παιχνίδι μόνο από αυτή την φάση, αφού γενικότερα ήταν σταθερός και καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, καθώς και ο Βλαχοκυριάκος που ήταν επίσης θετικός και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες.

Ακυρώθηκε γκολ, τη λύση ο Μπουσινάκης

Στο πρώτο μέρος η Νίκη είχε τον έλεγχο και τις φάσεις για γκολ, αλλά δεχόταν και επικίνδυνες «απαντήσεις» από τους φιλοξενούμενους που χτυπούσαν στην αντεπίθεση. Οι κυανόλευκοι επιτίθονταν μαζικά προσπαθώντας να βάλουν το τέρμα που θα τους δώσει το προβάδισμα, ωστόσο δύο φορές ο Βούρας, μια ο βοηθός Αναγνωστόπουλος που ακύρωσε ως οφσάιντ κανονικό γκολ του Βλαχοκυριάκου και τέσσερις η αστοχία των κυανολεύκων, «κρατούσαν» την λευκή ισοπαλία. Η απάντηση ήρθε στο 44’ από τον Μπουσινάκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ προηγουμένως ο Μπαϊμάκης επενέβη δύο φορές σε επικίνδυνες καταστάσεις για τα καρέ του.

Γκολ, αγωνία και διακοπή

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν υποψία ευκαιρίας. Η Νίκη, που άλλαξε φανέλες και έπαιξε με τις λευκές, είχε τον απόλυτο έλεγχο διπλασίασε τα τέρματα της και πάλι με τον Μπουσινάκη στο 53’ και ενώ έχανε ευκαιρίες για το 3-0, ήρθε το δώρο του Τσερκέζου για να αλλάξει τις ισορροπίες για το τελευταίο 20λεπτο. Το ματς διακόπηκε για τρία λεπτά στο 54’ αφού ο βοηθός Καμζόλας κατευθύνθηκε στο κέντρο έχοντας παράπονα για την συμπεριφορά των οπαδών. Ο Στράτος Γιδόπουλος και ο Κώστας Προβίδας έπαιξαν τον ρόλο του πυροσβέστη φύλαγαν μέχρι το τέλος… τσίλιες στην σκεπαστή ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τελικά κλασική ευκαιρία για γκολ δεν χάθηκε μέχρι το τέλος για τους φιλοξενούμενους που πίεσαν χωρίς ουσία.

Να σημειωθεί ότι το ματς πραγματοποιήθηκε σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της συνεχόμενης βροχής, ενώ από το 15ο λεπτό της αναμέτρησης έως και το 60ο έβρεχε ασταμάτητα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου