ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νωχελικός… ο Ολυμπιακός αλλά δεν το πλήρωσε στην Ιτέα

νωχελικός-ο-ολυμπιακός-αλλά-δεν-το-πλ-711720

Τα «χρειάστηκε»… αλλά βγήκε νικητής ο Ολυμπιακός Βόλου, απέναντι στον Αστέρα Ιτέας, επικρατώντας με 2-0 στο Δημοτικό γήπεδο Ιτέας, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι, σε συνέχεια ενός δύσκολου προγράμματος κατάφεραν, αν και έδειξαν κουρασμένοι από τα συνεχή παιχνίδια, να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετρώντας πια 22 βαθμούς.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, την άμυνα της ομάδας της Ιτέας -που είχε και δοκάρι στο 28’ με τον Πρέντι- διέσπασε ο Λεάντρο Πίντο που έγραψε το 1-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου στο 75’ ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σερτζίνιο στο 83’.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ολυμπιακού ο κόσμος της ομάδας, που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης, βρέθηκε στην Ιτέα και στήριξε την προσπάθεια των ερυθρόλευκων, με τους φιλάθλους να μη σταματούν να τραγουδούν ούτε δευτερόλεπτο για την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη.

Πως ξεκίνησε

Με τον Παλιούρα να αντικαθιστά τον τραυματία Γιακουμή ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Παπουτσογιαννόπουλος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Μπουτζίκος. Σε ρόλο αμυντικών χαφ τοποθετήθηκαν οι Ναζίμ και Κόλα, ενώ στις πτέρυγες αγωνίζονταν οι Σκοπελίτης στα δεξιά και Σερτζίνιο στ’ αριστερά. Μπροστά τους έπαιξε ο Λώττας, ενώ επιθετική αιχμή για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Φλίγκος, στο 4-5-1 που επέλεξε ο Περικλής Αμανατίδης.

Το α’ μέρος

Με διάθεση των φιλοξενούμενων να αποκτήσουν από το πρώτο λεπτό τα ηνία του παιχνιδιού ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα Ιτέας.

Οι ερυθρόλευκοι κατέγραψαν δύο καλές στιγμές αρχικά, με τα σουτ των Κόλα στο 5’ και Λώττα στο 12’ να καταλήγουν -χωρίς μεγάλη ανησυχία για τους γηπεδούχους- άουτ στην πρώτη περίπτωση και στην αγκαλιά του Πάπου στη δεύτερη.

Η πρώτη κλασσική ευκαιρία για τους Βολιώτες καταγράφηκε στο 14’, με τον Φλίγκο να βρίσκει στον Σκοπελίτη, που πλάσαρε από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάπου.

Κάπου εκεί ωστόσο… οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να μένουν από δυνάμεις, με την ομάδα από την Ιτέα να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, καταγράφοντας το πρώτο σουτ με τον Γεωργουσόπουλο, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Παλιούρα.

Η σημαντικότερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ανήκε στους γηπεδούχους και συγκεκριμένα στο 28’, όταν ο Πρέντι εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να βρίσκει αρχικά στην συμβολή των δοκών του Παλιούρα, στην αριστερή πλευρά και έπειτα να καταλήγει άουτ.

Κι ενώ τα λεπτά κυλούσαν, το θέαμα που παρακολουθούσαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Ιτέας δεν ήταν το καλύτερο, με το παιχνίδι να είναι μέτριο ποιοτικά και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει ούτε τους διαδρόμους, ούτε τη σωστή ανάπτυξη προκειμένου να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Εξάλλου, η συνεχής βροχόπτωση και ο κακός αγωνιστικός χώρος συναινούσαν στη μετριότητα του παιχνιδιού.

Τρία σουτ, δύο από την πλευρά των Βολιωτών με τους Ναζίμ και Σερτζίνιο στο 40’ και 41’ και ένα από την πλευρά του Αστέρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σεΐτι δεν ανησύχησαν τους γκολκίπερ των δύο ομάδων, με τις ομάδες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια, με το 0-0 να περιγράφει και την εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος.

Το β’ μέρος

Με τις ίδιες… προϋποθέσεις ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν σωστά πατήματα για να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες. Το ματς παιζόταν κυρίως στο κέντρο, με τον Αστέρα να έχει ελαφριά υπεροχή στα πρώτα λεπτά, ανούσια ωστόσο. Από την άλλη οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν κουρασμένοι, χωρίς συνοχή και εμπνεύσεις.

Στο 63’, ο Σερτζίνιο θα μπορούσε να βρεθεί τετ-α-τετ, με τον Πάπο, ο Ζγκούρι όμως δεν μπόρεσε να τον τροφοδοτήσει και έτσι οι ερυθρόλευκοι έχασαν σπουδαία φάση, για επίτευξη ενός τέρματος.

Ο «γόρδιος» δεσμός για τους ερυθρόλευκους λύθηκε στο 75’, με τον Λεάντρο Πίντο με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λώττα από τ’ αριστερά να γράφει το 0-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους Βολιώτες που ακολούθησαν την ομάδα στην Ιτέα και ενώ εκτός είχε περάσει προσωρινά λόγω τραυματισμού ο Οικονομόπουλος.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ηλιάδη στο 79’ να παίρνει την κεφαλιά εξ’ επαφής με το τέρμα και τον Παλιούρα να αποκρούει σωτήρια στην αριστερή του γωνία.

Κι ενώ η ισοφάριση δεν ήρθε, ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του στο 83’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σερτζίνιο. Η φάση ξεκίνησε με αντεπίθεση για τους ερυθρόλευκους, που έφτασαν γρήγορα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Ηλιάδη να «κρατά» τον Ζγκούρι και τον διαιτητή Βλάχο να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο Σερτζίνιο δεν αστόχησε και έτσι το 2-0 έδωσε «μαξιλαράκι» ασφαλείας στους ερυθρόλευκους.

Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς άγχος πια, κυνήγησαν και τρίτο τέρμα, έχοντας μία καλή ευκαιρία με τον Ζγκούρι στο 88’ το σουτ του οποίου κατέληξε κόρνερ, έπειτα από παρέμβαση του Πάπου. Σουτ του Μπουτζίκου στο 94’, λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό πιο πριν είχε ακυρωθεί γκολ του Ναζίμ, με τον μέσο του Ολυμπιακού να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, σύμφωνα με τους διαιτητές. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή σε μια ιδιαίτερα δύσκολη έδρα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στα Σέλλανα, για το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

Σκόρερ: 75’ Λεάντρο Πίντο, 83’ πεν. Σερτζίνιο

Κίτρινες: 28’ Φλίγκος, 46’ Οικονομόπουλος, 52’ Κόλα, 58’ Ζκγούρι, 92’ Παπουτσογιαννόπουλος

Διαιτητής: Βλάχος (Αν. Αττικής)

Βοηθοί: Βιντσενζάτος, Τσαλίκογλου (Αν. Αττικής)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (Ανδράλας): Πάπος, Κουτσούμπας (46’ Ρέλλας), Αντωνόπουλος, Ηλιάδης, Μπογκντάνι, Μαυρόπουλος, Γεωργουσόπουλος, Μαλισσόβας (80’ Νικολόπουλος), Κακάβας (66’ Αλεξίου), Πρέντι, Σεΐτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Αμανατίδης): Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Κόλα (69’ Ρόκας), Ναζίμ, Σερτζίνιο, Φλίγκος (69’ Καμπλιώνης), Λώττας (87’ Νόνης), Σκοπελίτης (55’ Ζγκούρι).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου