ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δίωξη σε Βόλο και Λάρισα!

δίωξη-σε-βόλο-και-λάρισα-429052

Την πειθαρχική δίωξη των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και της ΑΕΛ αποφάσισε ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος. Οι δυο ομάδες πλέον αναμένεται να κληθούν σε απολογία από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με το κατηγορητήριο για τους Βολιώτες να σχετίζεται με το περιεχόμενο δηλώσεων, ανακοινώσεων και συνεντεύξεων που ακολούθησαν του αγώνα και αυτό της Λάρισας με την επίθεση στον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργούλα.

Αναλυτικά, η δίωξη που άσκησε ο κ. Ανδρέας Φάκος σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει: «Εγκαλείται πειθαρχικώς, διότι στο Βόλο και στην Αθήνα την 15η Φεβρουαρίου 2011, δια των νομίμων εκπροσώπων αυτής, τέλεσε πράξη που δυσφημεί το άθλημα του ποδοσφαίρου, προβαίνοντας δημόσια (τόσο δια του site της παραπάνω Π.Α.Ε., όσο και με συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FM» και σε άλλα Μ.Μ.Ε.) σε ανακοίνωση δυσμενών κρίσεων σε βάρος της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 (Λάρισας), προκαλώντας έτσι στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με περαιτέρω ενδεχόμενο την διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής άλλων αθλητικών συναντήσεων, την πυροδότηση της έντασης και αντιπαράθεσης μεταξύ των φιλάθλων, καθώς και της παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.

Ειδικότερα, σε σχέση με τον αγώνα που έδωσε η ομάδα της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ με την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 (Λάρισα) στις 13-02-2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο site αυτής και μεταδόθηκε δια των εντύπων και ραδιοφωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και περιέλαβε τις εξής φράσεις:

α) «Κουραστήκαμε πια με τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας σας που πίσω από αυτές προσπαθείτε να κρύψετε τη γύμνια σας και τη χειρότερη ομάδα των τελευταίων πρωταθλημάτων και δυστυχώς εσάς, τους δήθεν ηθικούς και περήφανους. Δεν υπάρχουν και δεν θα βρεθούν πια ομάδες που θα βάλουν δύο αυτογκόλ για να σας σώσουν και μετά να σβήσουν από το χάρτη (περίοδος 2006-2007)».

β) «Οποιαδήποτε άλλη ομάδα την περασμένη Κυριακή στο "ΜΑΝΤΡΙ-ΓΑΛ" χωρίς την οργάνωση και την πείρα του Ολυμπιακού Βόλου, θα είχε χάσει πριν καν βγει στον αγωνιστικό χώρο, από τα αίσχη που είχατε ετοιμάσει και τη ψυχολογική φόρτιση που προσπαθήσατε εκβιαστικά να επιβάλλετε».

γ) «Άλλωστε η ομάδα μας ήταν προετοιμασμένη να σας κερδίσει και να σας ρίξει στη Β’ Εθνική γιατί όλη η Θεσσαλία έχει κουραστεί από την αλαζονεία σας. Εξάλλου όλες οι παροιμίες είναι σωστές: «ο πεθαμένος δεν κλάνει».

δ) «Επίσης να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για την παρουσία σας στη Β’ Εθνική. Πρώτον, να εκδίδετε ειδικό εισιτήριο για τις ομάδες που θα επισκεφτούν το "ΜΑΝΤΡΙ-ΓΑΛ", όπως γίνεται στα μουσεία ανά τον κόσμο και να τους ξεναγείτε στο χώρο όπου δέρνετε τους ανυπεράσπιστους δημοσιογράφους. Δεύτερον, μία ακόμη καλή λύση για τη συντήρηση του χλοοτάπητα είναι να βάζετε δύο φορές την εβδομάδα τα πρόβατα που έχετε δίπλα στο μαντρί για να αποφύγετε τα έξοδα συντήρησης, συνδυάζοντας το τερπνόν δια του ωφελίμου».

ε) «Κλείνοντας, σχετικά με το εμετικό πανό που αναρτήσατε την Κυριακή για το πρόσωπο του Προέδρου μας θα σας παραπέμψουμε σε μία ακόμη παροιμία: «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» και για του λόγου το αληθές, σε εσάς αρέσουν τα events και επί χόρτου και επί πάγου, αφού είστε λάτρεις του life style και του fame story, «να σπρωχτούμε κι όπως πέσουμε». Πριν κλείσουμε, για σας τους Λαρισαίους μόλις σβήσουν τα φώτα, ξεκινούν τα ωραία, περιμένετε».

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων: 14 παράγραφος 3 και 4 στοιχ. ζ’ και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. της 05-06-2010, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 12 άρθρου 29 του Ν. 3479/ 2006».

Αναλυτικά, η δίωξη που άσκησε σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ο κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκης αναφέρει: «Εγκαλείται πειθαρχικά, διότι, στη Λάρισα, στις 13-2-2011, αφενός μεν, δεν επροστάτευσε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου, ως είχε υποχρέωση, αλλά τουναντίον το εδυσφήμησε με πράξεις και ενέργειες που δημιουργούν στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα, αφετέρου δε, δεν ετήρησε τους κανόνες του φίλαθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με το καταστατικό, τις οδηγίες και εγκυκλίους της Ε.Π.Ο.

Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, ευθύς μετά τη λήξη του αγώνα της (εγκαλουμένης) με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, που διεξήχθη στο γήπεδό της (AEL FC ARENA), φίλαθλοί της (εγκαλουμένης) επιτέθηκαν με μπουκάλια γεμάτα νερό, με καρέκλες και με γροθιές κατά των δημοσιογράφων και ιδιαίτερα κατά του δημοσιογράφου του Βόλου Γεωργίου Γεωργούλα, που ευρίσκετο στις κερκίδες – θέσεις των δημοσιογράφων, τον έριξαν κάτω και τον τραυμάτισαν σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 5, 14 παρ. 2 και 3, και άρθρο 26 παρ. 1, 2, 3 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου