ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο «κόκκινο»… η πρόκριση…

στο-κόκκινο-η-πρόκριση-828465

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-2 τη Νίκη Βόλου και πέρασε στα ημιτελικά του κυπέλλου της ΕΠΣΘ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ενα ακόμη ντέρμπι Ολυμπιακού-Νίκης, αυτή τη φορά για τον θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣΘ, έγινε χθες στο Πανθεσσαλικό κι αν αυτό που έγινε πριν 10 μέρες αλλά για το πρωτάθλημα και με γηπεδούχο τη Νίκη δεν είχε νικητή και γκολ …το χθεσινό είχε και γκολ και νικητή που κερδίζει πρόκριση…. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν νικητής με 3-2 πετυχαίνοντας τα γκολ από το πρώτο μέρος που ήταν πολύ καλός, ενώ η Νίκη περσινή κυπελλούχος προσπάθησε στο δεύτερο μισό να αλλάξει την κατάσταση χωρίς να πετύχει.

Έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου που επικράτησε με 3-2 θα συνεχίσει στην ημιτελική φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΘ που θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ρήγα Φεραίο, θέλοντας να πάει τελικό και να πάρει τον τίτλο επαναλαμβάνοντας κάτι που πέτυχε τη σεζόν 2006-2007 που ήταν μια χρόνια ανόδου από τη Δ΄ Εθνική με νταμπλ καθώς ήταν και κυπελλούχος ΕΠΣΘ .

Από την άλλη η Νίκη έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της και το σερί της που όταν βρίσκεται τοπικά κερδίζει το κύπελλο… αλλά παρ΄ όλα αυτά έχει κι άλλο ματς στο μεγάλο κύπελλο Ελλάδος και θα παίξει τον Δεκέμβριο στο Πανθεσσαλικό με την Ξάνθη.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι και οι δυο ομάδες αυτό που θέλουν περισσότερο φέτος είναι να αλλάξουν κατηγορία και στο χθεσινό παιχνίδι έδειξαν ότι θέλουν και μπορούν να το κάνουν στρέφοντας από σήμερα το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα.

Στο χθεσινό ντέρμπι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πολύ καλός και αλάνθαστος για ένα 30λεπτο, προηγούμενος μάλιστα 2-0 στο 9’ και στο 14’ με κεφαλιές του Φλίγκου και του Λεάντρο από μπαλιές του Λώττα, αλλά στη συνέχεια παρ΄ ότι διαχειριζόταν σωστά το παιχνίδι έγιναν δυο λάθη που «δεν γίνονται» και δεν πρέπει να ξαναγίνουν…!

Η Νίκη μειώνοντας το σκορ έδειξε να θέλει και την ανατροπή αλλά από το χθεσινό ματς αυτό που θέλει να ξεχάσει δεν είναι μια ήττα αλλά τα λάθη που της κόστισαν τρία γκολ αναγκάζοντας τον προπονητή να πει ότι έτσι οι παίκτες «πετάνε τον κόπο τους»!

Ενώ στο 9’ ο Φλίγκος και στο 14’ ο Λεάντρο Πίντο έδωσαν προβάδισμα στον Ολυμπιακό, στο 35’ ο Κέρι Λόρι δεν συγχώρεσε το «γλίστρημα» και μείωσε σε 2-1, ενώ μετά και από εντάσεις οι «ερυθρόλευκοι» στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισαν πέναλτι από χέρι στην περιοχή και πήγαν στην ανάπαυλα με 3-1 αφού ο Σερτζίνιο δεν αστόχησε…

Στο δεύτερο μισό η Νίκη άρχισε να δείχνει καλύτερη και αφού μείωσε στο 50’ σε 3-2, αφού ο πολύ καλός γκολκίπερ Γιακουμής είχε την πρώτη του ατυχία (η δεύτερη ήταν πιο μετά που τραυματίσθηκε) και το σουτ του Βουκομάνοβιτς που του έφυγε δημιούργησε νέα δεδομένα. Η Νίκη που έγινε πολύ επιθετική πίεσε αλλά δεν έφτασε όμως στην ισοφάριση.

Οι αρχικές 11άδες

Χωρίς κάποια έκπληξη ήταν η 11άδα του Ολυμπιακού Βόλου τη στιγμή που έλειπαν οι τραυματίες Σάββας, Ζγκούρη, Σαχινίδης και ο Ρόκας δεν ήταν στην 18άδα…

Ο Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με τερματοφύλακας τον Γιακουμή. Στην άμυνα πλάγια μπακ ήταν ο Παπουτσογιαννόπουλος από δεξιά και ο Μπουτζίκος αριστερά, ενώ ο Οικονομόπουλος και ο Λεάντρο Πίντο ήταν οι στόπερ.

Με αμυντικά χαφ τους Ναζίμ και Κόλα, οι Σκοπελίτης (δεξιά) και Σερτζίνιο (αριστερά)ήταν τα πλάγια μεσοεπιθετικά χαφ με επιτελικό τον Λώττα και προωθημένο επιθετικό τον Φλίγκο.

Για τη Νίκη ο Γ. Κούτσης είχε την ατυχία να ξεκινήσει με άλλη 11άδα από αυτή που αρχικά είχε επιλέξει και προθερμαίνονταν αφού αντιμετώπισε πρόβλημα ο Καρτσαμπάς που τελικά έμεινε εκτός στο παρά πέντε.

Ετσι παρέταξε τους «κυανόλευκους» με τερματοφύλακα τον Αποστολίδη, πλάγια μπακ τους Μετούσι δεξιά και αριστερά τον Θ. Παπαδόπουλο, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Καντούτσης και τελικά ο Παπαδήμας. Οι μέσοι αμυντικά ήταν ο Τσεμπερίδης, με τον Μέτσε, έχοντας μπροστά τους και πλάγια τους Μακένγκό, Λόρι Κέρι και Δωματά ενώ για τη θέση του φορ προτιμήθηκε ο Βουκομάνοβιτς.

4 γκολ στο α΄ μέρος

Ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε στο 9’ όταν ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από την αριστερή πλευρά και στη συνέχεια ο Οικονομόπουλος μεταβίβασε τη μπάλα με το κεφάλι στον Φλίγκο, που άνοιξε το σκορ από κοντά (1-0), με άψογη κεφαλιά.

5 λεπτά αργότερα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Στο 14’ ο σπεσιαλίστας των στημένων φάσεων του Ολυμπιακού, Άρης Λώττας, εκτέλεσε το κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, με τον Λεάντρο να νικά τους αμυνόμενους της Νίκης στον αέρα και με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 2-0.

Ενώ ο Μακένκο είχε σουτ άουτ και ο Φλίγκος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία η μάλλον ο Παπαδήμας έσωσε τη Νίκη με διώξιμο επάνω στη γραμμή, οι «κυανόλευκοι» μείωσαν στο 35’ όταν ο Δωματάς σούταρε, ο Γιακουμής απέκρουσε άλλα ο Πίντο δεν έδιωξε, αφού γλίστρησε και ο Κέρι με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-1.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λώττας εκτέλεσε κόρνερ ο Βουκομάνοβιτς βρήκε τη μπάλα με το χέρι και το πέναλτι εκτέλεσε ο Σερτζίνιο, ο οποίος ήταν εύστοχος κάνοντας το 3-1. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε προς τα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο δεύτερο μέρος, η Νίκη Βόλου γρήγορα κατάφερε να μειώσει σε 3-2 όταν Βουκομάνοβιτς βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολυμπιακού έπιασε το ωραίο σουτ και πέτυχε το 3-2 αφού η μπάλα «έφυγε» από τον άτυχο Γιακουμή που στο 68’ ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Πορή, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου.

Μέχρι το τέλος έμεινε το 3-2 με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει την πρόκριση για την ημιτελική φάση του κυπέλλου ΕΠΣΘ…. αλλά άπαντες να θέλουν πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής…

Γ΄ φαση κυπέλλου ΕΠΣΘ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΝΙΚΗ Β. 3-2

Σκόρερ: 9’ Φλίγκος, 14’ Λεάντρο, 45’+4’ Σερτζίνιο – 35’ Κέρι, 50’ Βουκομάνοβιτς

Κίτρινες: 40’ Φλίγκος, 40’ Λώττας, 77’ Σκοπελίτης – 40’ Κέρι, 45’+3’ Βουκομάνοβιτς, 52’ Ιορδανίδης, 72’ Τσεμπερίδης.

Διαιτητής: Δ. Θεοχάρης (ΕΠΣΘ).

Βοηθοί: Σακκάς Δ., Σακκάς Π. (Θεσσαλίας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιακουμής (68΄λ.τ. Πορής), Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Λεάντρο Πίντο, Οικονομόπουλος, Κόλα, Ναζίμ, Σκοπελίτης (83΄Καμπλιώνης), Σερτζίνιο, Λώττας (86΄Νόνης), Φλίγκος (71’ Ευθυμιάδης).

ΝΙΚΗ : Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Παπαδήμας, Τσεμπερίδης, Μέτσε, Δωματάς, Μακένγκο (81΄Τζιώρας), Λόρι Κέρι, Βουκομάνοβιτς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου