ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Σε σωστή διαχείριση καλύτερη συνέχεια

σε-σωστή-διαχείριση-καλύτερη-συνέχει-829668

«Στενοχωριέμαι για τους τραυματισμούς» δήλωσε ο προπονητής της Νίκης Βόλου Γιώργος Κούτσης

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εχοντας αύριο ένα ματς Κυπέλλου ΕΠΣΘ αλλά ιδιαίτερης σημασίας αφού αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός, η Νίκη Βόλου καλείται και πάλι να κάνει διαχείριση αφού τα πολλά και απαιτητικά παιχνίδια έχουν φέρει και τραυματισμούς.

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου Γιώργος Κούτσης, αμέσως μετά το νικηφόρο (1-6) παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας αφού δήλωσε ικανοποιημένος με την αγωνιστική παρουσία των ποδοσφαιριστών του στάθηκε στη δύσκολη συνέχεια που έχουν να διαχειριστούν αυτός κι οι παίκτες του, με τα πολλά απαιτητικά παιχνίδια και τους συνεχόμενους τραυματισμούς.

«Δε θέλω να σταθώ στο αποτέλεσμα. Περισσότερο στέκομαι στη διάθεση και στην αγωνιστική παρουσία που είχαν οι ποδοσφαιριστές μου. Τους δίνω συγχαρητήρια, διότι σε καμία περίπτωση δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο. Ήμασταν, λοιπόν, αγωνιστικά πειθαρχημένοι, εκτελέσαμε σε απόλυτο βαθμό το πλάνο που είχαμε, προσπαθήσαμε να βάλουμε κι άλλα παιδιά μέσα, ώστε να διαχειριστούμε και το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και τη συνέχεια, γιατί έχουμε κι άλλα σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας» ανέφερε αρχικά ο Γ. Κούτσης συνεχίζοντας «για εμάς, η μοναδική απώλεια είναι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής, ο Φάμπιο. Δεν ξέρω το μέγεθος της ζημιάς του, αλλά αντιλαμβάνομαι πως τα παιδιά είναι πάρα πολύ «φορτωμένα» κι ανησυχώ πραγματικά για το πώς θα αντεπεξέλθουν στη συνέχεια των αγώνων».

Οσον αφορά στο πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς ένα βαρύ πρόγραμμα, με τόσους πολλούς τραυματισμούς ο τεχνικός της Νίκης ανέφερε: «Αυτό είναι μία πραγματικότητα, η οποία με λυπεί πραγματικά. Να σας πω πως έχω δώσει περισσότερη έμφαση στη διαχείριση των παιχνιδιών, παρά στο τακτικό κομμάτι. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει, αλλά εμείς έχουμε δώσει οκτώ παιχνίδια σε 40 μέρες. Σε 47 μέρες θα έχουμε δώσει 11 παιχνίδια, είναι πάρα πολλά. Παράλληλα, δεν έχουμε και χρόνο να προετοιμαστούμε σωστά, να αξιολογήσουμε τον αντίπαλο, να αξιολογήσουμε την ομάδα τη δική μας. Εμείς, αυτή τη στιγμή, διαχειριζόμαστε την υγεία μας, σε δεύτερη μοίρα έρχεται το τακτικό κομμάτι. Νομίζω πως το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι εγώ κι οι συνεργάτες μου και σε συνεργασία και με τα παιδιά. Θα χρειαστούν όλοι, το γνωρίζουμε αυτό και νομίζω πως θα αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες αυτές και θα είμαστε έτοιμοι».

Αύριο στις 5 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό η Νίκη είναι «φιλοξενούμενη» του Ολυμπιακού σε ένα ματς που δίνει πρόκριση στην 4άδα του Κυπέλλου ΕΠΣΘ και για το ματς αυτό ο Γ. Κούτσης ανέφερε: «Προτεραιότητα και για τις δύο ομάδες είναι το πρωτάθλημα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν λέω πως θα αδιαφορήσουμε, δεν λέω ότι δε θα επικεντρωθούμε στο παιχνίδι, όμως θα ξαναπώ πως στόχος και των δύο ομάδων που πρωταγωνιστούν στον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, είναι το πρωτάθλημα. Κι είναι απολύτως λογικό αυτό. Εμείς έχουμε, δυστυχώς, έναντι του αντιπάλου, μία μέρα λιγότερη για ξεκούραση και προετοιμασία. Εμείς, δυστυχώς, δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια. Άρα, πρέπει να μιλήσουμε ξανά με τα παιδιά, να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Με ενδιαφέρει, αρχικά, η υγεία τους και μετά το αγωνιστικό κομμάτι… Εχουμε πάρα πολλά παιδιά που είναι οριακά, πραγματικά οριακά και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος, τα παιχνίδια πρέπει να τα διαχειριζόμαστε. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε τέσσερις τραυματίες, τον Καρτσαμπά, τον Παπαδόπουλο, τον Καντούτση και τον Ρόβα. Και τα τέσσερα παιδιά αυτά έπαιξαν με την Ιτέα, τον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο αυτό, πρέπει να το καταλάβουμε. Είναι στο 100% αυτά τα παιδιά συνέχεια, δεν είναι τυχαίο».

Αποστολίδης: Ντέρμπι γοήτρου που θέλουμε να κερδίσουμε

Στη σοβαρότητα και τη συγκέντρωση που είχαν αυτός κι οι συμπαίκτες του στο ματς με την Αναγέννηση υπογράμμισε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά το παιχνίδι στην Καρδίτσα, ο τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου, Μανώλης Αποστολίδης συμφωνώντας με τον προπονητή για τους τραυματισμούς ενώ για το αυριανό ματς είπε ότι είναι ένα ντέρμπι γοήτρου που θέλουν να κερδίσουν: «Ξέραμε πως σε αυτόν τον αγώνα, το αποτέλεσμα εξαρτάται από εμάς. Αν ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει, όπως είπε κι ο προπονητής μου, να διαχειριστούμε τα παιχνίδια, πολλά από τα ματς που δώσαμε, ήταν δύσκολα, αλλά πρέπει να έχουμε το πρόσωπο που αρμόζει στη Νίκη Βόλου. Πιστεύω πως μέχρι ένα σημείο τα έχουμε καταφέρει, δυστυχώς είχαμε κάποιους τραυματισμούς, εύχομαι να ήταν ο τελευταίος και να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα, από δω και πέρα. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε και μας βοήθησε … Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι πάλι ένα ντέρμπι. Θέλουμε να το κερδίσουμε και να προχωρήσουμε στη διοργάνωση και πόσο μάλλον για τον κόσμο που είναι ένα ντέρμπι γοήτρου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου