ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τώρα γράφουμε ιστορία… εγώ μετά»

τώρα-γράφουμε-ιστορία-εγώ-μετά-426462

«Σήμερα στον Ολυμπιακό το τελευταίο πράγμα που πρέπει απασχολεί τους πάντες είναι η πρόκληση της ιστορικής στιγμής που βρίσκεται η ομάδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο για να πάει Ευρώπη και όχι να ασχολούμαστε με την καινούργια σύμβαση συνεργασίας του προπονητή αφού αυτό μπορεί να περιμένει».

Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο Σάκης Τσιώλης που έδωσε και εξηγήσεις για όσα ακούσθηκαν στη Λάρισα ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για συνέχεια επιτυχιών της ομάδας που όπως ανέφερε τώρα χρειάζεται περισσότερη στήριξη.

Στην αρχή της χθεσινής συνέντευξης τύπου του Καρδιτσιώτη τεχνικού του Ολυμπιακού, όπως αναμένονταν άλλωστε, ο Σάκης Τσιώλης αναφέρθηκε στα όσα ακολούθησαν τη μεγάλη επιτυχία στη Λάρισα.

«Θα πρέπει να δώσω μία εξήγηση για αυτό το θόρυβο που δημιουργήθηκε αυτές τις ημέρες. Θα ξεκινήσω με μία παραβολή του Απόστολου Παύλου. Είχε πει ότι «όλα μπορεί να απολέσει ο άνθρωπος, όχι όμως και την ψυχή του που είναι το πιο σημαντικό»…. Οι αρχές λοιπόν που μου δώσανε οι γονείς μου, είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να φτύνεις εκεί που τρως. Όταν πέρυσι ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγύρισε την άνοδο στην Καλαμάτα, πανηγύρισα κι εγώ, αλλά από μέσα μου στεναχωρήθηκα για την Καλαμάτα, τους φιλάθλους της, γιατί εκεί είχα δουλέψει και είχα φάει ψωμί. Το ίδιο είχε συμβεί και με άλλες πρώην ομάδες μου πέρσι όπως η Αναγέννηση και ο Θρασύβουλος που κερδίσαμε.

Πάντα υπάρχει από την πλευρά μου αυτός ο σεβασμός. Έτσι γίνεται κάθε φορά, έτσι έγινε και την Κυριακή και θα γίνεται πάντα. Οταν κάποτε βρεθώ αντίπαλος με τον Ολυμπιακό Βόλου, οι ευχές μου θα συνοδεύουν πάντα αυτή την ομάδα, τον κόσμο του και την πόλη με την οποία με συνδέουν πολλά,», ανέφερε δίνοντας και τόνο αισιοδοξίας και συνέχειας.

«Είδαμε λοιπόν το δέντρο και όχι το δάσος… που είναι το γεγονός ότι η ομάδα μας βρίσκεται στην 5η θέση και γράφει ιστορία. Θα πρέπει όπως ήμασταν μέχρι σήμερα, ο πρόεδρος, η διοίκηση, ο κόσμος και το ποδοσφαιρικό τμήμα να είμαστε μία γροθιά, να συνεχίσουμε στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές και στα ημιτελικά του Κυπέλλου για να βγάλουμε τον Ολυμπιακό Βόλου στην Ευρώπη.

Η προσήλωσή μας όλων μας είναι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και στον προσεχή αντίπαλο που είναι ο Ηρακλής. Οι προπονήσεις γίνονται σε πολύ καλό κλίμα, η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω ο ενθουσιασμός δεν θα μας επηρεάσει. Παίζουμε με έναν επικίνδυνο αντίπαλο, μια ομάδα περισσότερο κεντροαμυντική, αλλά με καλούς παίκτες στην επίθεση. Θέλω να πιστεύω ότι την Κυριακή η ομάδα μας θα βάλει ακόμα περισσότερο τις βάσεις για να σταθεροποιηθεί στην πέμπτη θέση. Προβλήματα δεν υπάρχουν πλην του Ρόκα που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ επανέρχεται ο Σολάκης».

Ο Σάκης Τσιώλης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα, στον πρόεδρο και τον προπονητή, με τη συνεργασία τους να είναι άψογη, ενώ στο τέλος όταν ρωτήθηκε για το μέλλον και για το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, απέφυγε να πει κάτι τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «στην παρούσα φάση το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι η καινούργια σύμβαση. Η συνεργασία αυτή δεν πρέπει να απασχολήσει την ομάδα στην παρούσα φάση», είπε ερχόμενος στο ίδιο μήκος κύματος με την ανακοίνωση της ΠΑΕ που είχε εκδοθεί νωρίτερα. Η ΠΑΕ που προχθές σε άλλη της ανακοίνωση τόνιζε πως «Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ευχετήριες δηλώσεις του κ. Σάκη Τσιώλη, δεν υιοθετούνται ούτε από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ούτε και από ολόκληρο το Βόλο, διότι αφορούν καθαρά προσωπική του επιθυμία» χθες ανέφερε τα έξης: «Τις τελευταίες ημέρες, μερίδα κακόβουλων δημοσιογράφων προσπαθεί με σκωπτικά κείμενα να σχηματίσει «σενάρια» για υποτιθέμενη ρήξη του προέδρου μας κ. Αχιλλέα Μπέου και του προπονητή μας, κ. Σάκη Τσιώλη, με στόχο να διαταραχθεί το καλό κλίμα στην ομάδα μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι η ελευθερία έκφρασης είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, ειδικά σε δημοκρατικά πολιτεύματα όπως αυτό της Ελλάδας. Ο πρόεδρος μας κ. Αχιλλέας Μπέος και ο προπονητής μας, κ. Σάκης Τσιώλης δεσμεύονται με συμβόλαιο λόγου, ενώ και οι δύο πλευρές σέβονται και τιμούν το λόγο τους, αφού αφορά τη συνεργασία τους. Οπότε, σταματήστε να ψάχνεστε, δεν τσιμπάμε! Η επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίζεται!»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου στη χθεσινή του συνέντευξη απάντησε σχετικά με την ευκολία στο σκοράρισμα στα τελευταία ματς παρά το γεγονός ότι οι μεταγραφές δεν παίζουν. «Η ομάδα μας από την αρχή της περιόδου παίζει ωραίο και προγραμματισμένο ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα στο γκολ είχε να κάνει με το άγχος, με το ότι είμαστε νεοφώτιστοι, ότι έλειπε η ηρεμία στην τελική προσπάθεια, κυρίως εντός έδρας γιατί εκτός, ξεκινάμε με την ισοπαλία που είναι θετικό αποτέλεσμα. Με την πάροδο του χρόνου, με τις αυτοματοποιημένες κινήσεις και τη βελτίωση, η ομάδα βρήκε τα πατήματά της και με λιγότερη πίεση, βλέπουμε πλέον να έρχεται πιο εύκολα το γκολ».

Αναφορικά με τους παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο και έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής, ο Σ. Τσιώλης είπε: «Δεν είναι εύκολο σε μια ομάδα όπως είναι σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου να βγάλουν από την ενδεκάδα τους βασικούς παίκτες. Πρέπει να δείξουν στην προπόνηση ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και όταν τους δοθεί η ευκαιρία να μπουν στην ενδεκάδα. Αυτοί οι παίκτες, με εξαίρεση τον Νέμεθ, δεν ήρθαν για πέντε μήνες στο Βόλο αλλά για χρόνια. Ο Ακόστα είναι πολύ καλός, αλλά δεν μπορεί να βγει ο Μόνχε ή ο Καπετάνος έξω τώρα. Θέλει υπομονή. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα τους στηρίξει και στο μέλλον θα μπορούν να αποδώσει. Αναφορικά με άλλους παίκτες που εμφανίζονται πολύ καλύτεροι σε σχέση με το ξεκίνημα, ήταν τεράστια επιτυχία του προέδρου που ανανέωσε τα συμβόλαια ώστε οι παίκτες αυτοί να μείνουν στο Βόλο, τα επόμενα τρία χρόνια. Η ομάδα μέρα με τη μέρα θα γίνεται ακόμα καλύτερη».

Ανάφερε επίσης ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με την επιθυμία του Ροντρίγκεζ να γυρίσει στην πατρίδα του, ενώ σε ερώτηση για το τι άλλαξε και η ομάδα πήρε τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς, απάντησε: «Πολύ μεγάλη βοήθεια ήταν το παιχνίδι στην ΑΕΚ με τα τέσσερα γκολ και η κατά 80-90% η εξασφάλιση της παραμονής. Αυτό το ματς μας σταθεροποίησε στην κατηγορία και ελευθέρωσε το σκοράρισμα με πιο απλό παιχνίδι στην επίθεση».

Τέλος, ο Σάκης Τσιώλης ρωτήθηκε εάν ο στόχος της Ευρώπης φορτώνει με άγχος τους παίκτες: «Είναι γλυκός αυτός ο στόχος, χρειάζεται στους παίκτες. Αυτά τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου είναι μεγάλη πρόκληση. Ή τώρα ή ποτέ! Τώρα είναι η μοναδική χρονική στιγμή να συνεχίσουμε και να πετύχουμε, να γράψουμε ιστορία».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου