ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανετος και ωραίος ο Ολυμπιακός, συνεχίζει να ηγείται στη φετινή κούρσα

ανετος-και-ωραίος-ο-ολυμπιακός-συνεχί-830257

Με εμφατική νίκη συνοδεύτηκε η επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου ως γηπεδούχου στο Πανθεσσαλικό, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν του Απόλλωνα Μακρυχωρίου, το απόγευμα του Σαββάτου με 5-0, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και μετά την πρώτη απώλεια βαθμών, στο Βολιώτικο ντέρμπι με τη Νίκη την περασμένη εβδομάδα, έκαναν δυναμικό «comeback» στα θετικά αποτελέσματα, παραμένοντας εξάλλου στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, χθες. Απέναντι στην ομάδα από το Μακρυχώρι, οι Βολιώτες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, με όλους τους δυνατούς τρόπους (είτε από τον άξονα, τα άκρα ή βγαίνοντας οργανωμένα μπροστά).

Το παιχνίδι

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 14’, με τον Φλίγκο να χρίζεται σκόρερ, πλασάροντας από κοντά τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, έπειτα από ωραία κάθετη μπαλιά του Λώττα, για το 1-0. Σε ρυθμό ευκαιριών…οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλύτεροι των αντιπάλων τους και μετά την επίτευξη του τέρματος, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τον Σερτζίνιο και για δεύτερο γκολ. Η πρώτη καταγεγραμμένη φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 24’ με τον Τεντολούρη να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να βρίσκει επάνω σε αμυνόμενο του Ολυμπιακού Βόλου και να καταλήγει κόρνερ. Νέο σουτ του ίδιου παίκτη στο ίδιο λεπτό κατέληξε εκ νέου κόρνερ, έπειτα από παρέμβαση του Γιακουμή.

Κι ενώ οι ερυθρόλευκοι ήθελαν…να πατήσουν γκάζι, το 2-0 υπέρ τους ήρθε στο 39’. Σκόρερ αυτή τη φορά χρίστηκε ο Ναζίμ, με συρτό σουτ του λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, έπειτα από πάσα του Σκοπελίτη. Κι ενώ οι πανηγυρισμοί δεν είχαν κοπάσει, στο 40’, ο Λώττας με σουτ έγραψε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη επικράτηση του Ολυμπιακού κι ενώ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τη λήξη του ημιχρόνου.

Δεν άλλαξαν… πολύ τα πράγματα στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να φορτσάρει πετυχαίνοντας δύο ακόμη τέρματα. Συγκεκριμένα, στο 55’ ο Μπουτζίκος με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γεωργαντζά γράφοντας το 4-0, ενώ το τελικό 5-0 για τους γηπεδούχους διαμορφώθηκε στο 77’. Δράστης ήταν ο Σερτζίνιο, με συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Ευθυμιάδη από τη δεξιά πλευρά.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε και άλλες σπουδαίες φάσεις για να πετύχει και άλλα τέρματα, το σκορ δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα του Λαθύρη, με την έκτασή του να δείχνει τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ 5-0

Σκόρερ: 14’ Φλίγκος, 39’ Ναζίμ, 40’ Λώττας, 55’ Μπουτζίκος, 77’ Σερτζίνιο.
Κίτρινες: 38’ Ισούφης, 50’ Κουλοκτσής.
Διαιτητής: Λαθύρης (Φθιώτιδας).
Βοηθοί
: Καλύβας, Δόσκορης (Φθιώτιδας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος (71’ Παπαϊωάννου), Λεάντρο (79’ Νόνης), Οικονομόπουλος, Κόλα, Σερτζίνιο, Ναζίμ (59’ Ευθυμιάδης), Φλίγκος (59’ Καμπλιώνης), Λώττας, Σκοπελίτης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ: Γεωργαντζάς, Δ. Τεντολούρης, Κουλοκτσής, Τζιμπούκας, Ισούφης, Κοντοβάς (61’ Μιντζάλι), Κατσιγιάννης, Τζουμάκης (52’ Μυριώτης), Κρανιώτης, Α. Τεντολούρης, Ξέρρας (46’ Τζούνιορ).

Αμανατίδης: «Η συνέχεια είναι καθοριστική»

Iδιαίτερα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου εμφανίστηκε ο τεχνικός της ομάδας του Βόλου, Περικλής Αμανατίδης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι. Ο Μακεδόνας τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, αναφέροντας παράλληλα ότι η συνέχεια είναι καθοριστική και πως ήδη στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο σκέφτονται το μεθαυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου και τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας για το πρωτάθλημα. Αναλυτικά:

«Είδαμε πάρα πολύ σοβαρά το παιχνίδι, γιατί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος είναι και το Μακρυχώρι και έκανε κάποιες σημαντικές νίκες. Οι παίκτες μας είδαν το παιχνίδι όπως πραγματικά έπρεπε. Είχαν αποτελεσματικότητα και προσπάθησαν να κάνουν επιθέσεις και από τις δύο πλευρές, αλλά και από τον άξονα. Νομίζω, ότι μέσα σε ένα τέταρτο προσαρμόστηκαν στις συνθήκες του παιχνιδιού και έβγαλαν αρκετές αρετές μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό και τους δίνω συγχαρητήρια. Το γήπεδο σήμερα μας ευνόησε. Ηταν ένα γρήγορο γήπεδο για μας και δεν σας κρύβω ότι έτσι θέλουμε να βλέπουμε τον Ολυμπιακό Βόλου. Η συνέχεια είναι πάρα πολύ καθοριστική. Εχουμε ένα παιχνίδι κυπέλλου την Τετάρτη και δύο παιχνίδια εκτός έδρας για το πρωτάθλημα. Σ’ αυτά τα ματς θα δείξουμε, πραγματικά, αν αξίζουμε την πρώτη θέση που έχουμε στη βαθμολογία. Αυτό είναι για μας πρόκληση. Πιστεύω, πως με πολλή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ το Βάιο Καραγιάννη, ήταν πραγματικά ένας παίκτης διαμάντι. Τον είχα ποδοσφαιριστή προς το τέλος της καριέρας του. Τόσο ο Βάιος, ο οποίος έχει και παρουσία σε Μουντιάλ ως ποδοσφαιριστής και όλοι αυτοί οι σπουδαίοι παίκτες του παρελθόντος, να δώσουν ότι μπορούν στο ποδόσφαιρο, να δώσουν τα φώτα τους σε νέα παιδιά, καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει αλλάξει επίπεδο. Εχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε, υπάρχουν ταλέντα, έχουμε και δύναμη και θέληση.

Οσον αφορά το βάθος του ρόστερ που φαίνεται βάσει της απόδοσης των παικτών στο γήπεδο: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται στην ομάδα. Να έρχονται από πίσω παιδιά, τα οποία τα χρειαζόμαστε και θα τα χρειαστούμε στο μέλλον με μαθηματική ακρίβεια. Είμαστε ευχαριστημένοι από τους ποδοσφαιριστές και σε λίγες μέρες θα έχουμε μία καλή εικόνα, όσον αφορά τους παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό. Είναι δυσάρεστο γεγονός για ένα ποδοσφαιριστή. Χάνει στιγμές, αγώνες και μέρος από την προσπάθεια. Εχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας. Το επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός. Ποτέ δεν θα αποτελέσει δικαιολογία για τον Ολυμπιακό Βόλου, ότι δεν πετύχαμε γιατί έλειψαν κάποιοι παίκτες. Αυτό δεν υπάρχει και ως φιλοσοφία το έχουν δεχθεί τα παιδιά»
Αναφερόμενος στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου και στον τρόπο με τον οποίο θα το αντιμετωπίσει η ομάδα του σημείωσε: «Μία φράση μόνο θα πω. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αυτό το παιχνίδι όπως πρέπει».

Β. Καραγιάννης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Μακρυχωρίου, Βάϊος Καραγιάννης, στις δηλώσεις του υπογράμμισε τη δυσκολία που είχε για την ομάδα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς όπως γνώριζαν όλοι είχαν να αντιμετωπίσουν έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ένα βαρύ όνομα και την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Απόλλωνα: «Ξέραμε από την αρχή της εβδομάδας ότι η αποστολή μας ήταν δύσκολη. Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και ένα βαρύ όνομα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα, αντιμετωπίζοντας προβλήματα τραυματισμών, να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει, προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε κάπως ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν τα καταφέραμε και λογικό ήταν, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από μας και δίκαια μας κέρδισε. Πιστεύω, πάντως, πως θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα στο παιχνίδι, καθώς οι δυνατότητες της ομάδας δεν είναι αυτές που δείξαμε. Δεν με πείραξε η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς την περιμέναμε, αλλά το γεγονός ότι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Αυτό είναι και το παράπονό μου. Την ευθύνη για την ήττα την παίρνω επάνω μου. Μπορούσαμε να κρατήσουμε δύο-τρεις παίκτες εκτός ενδεκάδας, καθώς βρίσκονται στο όριο καρτών, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα από τον πάγκο να καλυφθούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Αναγκαστικά αγωνίστηκαν και ένας από αυτούς συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα είναι στη διάθεσή μας για το επόμενο παιχνίδι με την αναγέννηση Καρδίτσας.
Η συνέχεια είναι δύσκολη για μας. Οφείλουμε να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι χωριστά και να προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορούμε για σωθεί η ομάδα. Εύχομαι στον Ολυμπιακό Βόλου να πετύχει τους στόχους του και στο φίλο μου Περικλή Αμανατίδη, τον οποίο είχα προπονητή στους Νέους Πόρους μετά την ΑΕΚ, εύχομαι τα καλύτερα».

Παράλληλα, ο τεχνικός της ομάδας του Μακρυχωρίου επεσήμανε πως πιθανή παραμονή της ομάδας του στην κατηγορία θα είναι μεγάλη επιτυχία: «Σε όλα τα παιχνίδια που δώσαμε από την αρχή της χρονιάς, πλην του σημερινού, ήμασταν πάρα πολύ καλοί και ανταγωνιστικοί. Για πρώτη χρονιά η ομάδα αγωνίζεται στην Γ εθνική κατηγορία. Το Μακρυχώρι είναι ένα μικρό χωριό και είναι πολύ μεγάλη εμπειρία η συμμετοχή στην Γ’ Εθνική. Κι αν στο τέλος η ομάδα καταφέρει και διατηρηθεί στην κατηγορία, θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου