ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωπαϊκό κοστούμι για τον ΠΑΟΚ

ευρωπαϊκό-κοστούμι-για-τον-παοκ-454315

Μετά τον Άρη που κράτησε χωρίς ήττα την έδρα του για 42 χρόνια σήμερα είναι η ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, που βάζοντας το ευρωπαϊκό του κοστούμι θέλει να αποδείξει πως η παρουσία του στους «32» του Europa League μόνο τυχαία δεν είναι.

Αυτό θέλει να δείξει και ο προπονητής Μάκης Χάβος στις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αρχής γενομένης από την σημερινή (10.05 μ.μ.) στην Τούμπα.

«Προτεραιότητα έχει η αμυντική λειτουργία και όταν η ίδια η UEFA έχει βγάλει τον ΠΑΟΚ ομάδα του 1-0, εγώ γιατί να το αλλάξω αυτό;», τόνισε ο Μάκης Χάβος για τη βραδινή αναμέτρηση.

Ευχάριστα και δυσάρεστα νέα επεφύλασσε η χθεσινή τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ ενόψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τους "32" Europa League. Ο Μάκης Χάβος είδε τον Λίνο να συγκρούεται με τον Έτο, ενώ ο Ίβιτς προπονήθηκε κανονικά και πιθανότατα θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και στην αποστολή είναι και ο Βιτόλο.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μάκης Χάβος ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους: Χαλκιάς, Kρέσιτς, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Aρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Eλ Ζαρ, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Η φάση των «32» του Europa League ελάχιστα έχει να ζηλέψει από αυτή των «16» του Champions League. Στο ελληνικό ενδιαφέρον που προσδίδουν στη διοργάνωση Άρης και ΠΑΟΚ, έρχονται να προστεθούν δυνατά ζευγάρια όπως Σεβίλλη-Πόρτο, Νάπολι-Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα-Στουτγκάρδη, Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Άντερλεχτ-Άγιαξ, Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου, Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε και Λιλ-Αϊντχόφεν.

Σπουδαίο παιχνίδι γίνεται στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» ανάμεσα στη Σεβίλλη, που έχει υποχωρήσει στην όγδοη θέση της Primera Division και την πρωτοπόρο στην Πορτογαλία Πόρτο. Ο Κανουτέ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του Γκρεγκόριο Μανθάνο, ο οποίος αμφισβητείται έντονα. Στον αντίποδα, ο Αντρέ Βίλας Μπόας δεν υπολογίζει μόνο στον Μαϊκόν.

Στο Σαν Πάολο η Νάπολι, που απέχει τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Μίλαν στη Serie A, αντιμετωπίζει τη Βιγιαρεάλ, που μετά τις δύο συνεχείς της ήττες στην Primera Division υποχώρησε στην τέταρτη θέση. Από τους φιλοξενούμενους θα λείψουν οι Άνχελ Λόπεθ και Χουάν Κάρλος.

Η Ρέιντζερς, που απέχει πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Σέλτικ στη Σκωτία αλλά έχει δύο ματς λιγότερα, φιλοξενεί στο «Άιμπροξ» τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας χωρίς τον τραυματία ΜακΚάλοκ.

Τα «λιοντάρια» απέχουν 23 βαθμούς από την κορυφή στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και θα παραταχθούν χωρίς τους Ιζμαΐλοφ, Γκρίμι και Βαλντές.

Με αρκετές απουσίες η Μπενφίκα φιλοξενεί την ουραγό του γερμανικού πρωταθλήματος Στουτγκάρδη. Ο Ζόρζε Ζεσούς άφησε εκτός αποστολής τον τιμωρημένο Σαβιόλα και τους τραυματίες Αμορίμ, Πεϊσότο και Φερνάντες. Στον αντίποδα, ο Μπρούνο Λαμπαντία καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους Πογκρέμπνιακ, Μποκά, Γκέντνερ, Γκέμπχαρτ που είναι τραυματίες, καθώς και τον Μάρικα που τέθηκε για πειθαρχικό παράπτωμα εκτός ομάδας.

Η Λίβερπουλ αναμετράται με τη Σπάρτα στην Πράγα και ο Κένι Νταλγκλίς αναγκάστηκε να αφήσει στο Νησί τους τραυματίες Τζέραρντ και Άγκερ, καθώς και τον Πόουλσεν, η σύζυγος του οποίου γεννά.

Η Ρούμπιν Καζάν φιλοξενεί τη συμπρωτοπόρο της Αϊντχόφεν στην Ολλανδία Τβέντε προερχόμενη από μακρά αγωνιστική απραξία, αφού το ρωσικό πρωτάθλημα αρχίζει στις 12 Μαρτίου.

Η Μπεσίκτας, που είναι έκτη και 15 βαθμούς μακριά από την κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος, υποδέχεται τη δεύτερη στο ουκρανικό πρωτάθλημα Ντιναμό Κιέβου, η οποία αρχίζει ξανά τις υποχρεώσεις της εντός των τειχών στις 5 Μαρτίου.

Η Άντερλεχτ, που προκρίθηκε στο… νήμα έναντι της ΑΕΚ στους «32» αλλά είναι πρωτοπόρος στο Βέλγιο, υποδέχεται τον τρίτο στην Ολλανδία Άγιαξ, ενώ-τέλος-η εντυπωσιακή Λιλ που οδηγεί την κούρσα στη Ligue 1 αντιμετωπίζει την Αϊντχόφεν.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε 14:00

Μέταλιστ Χαρκίβ-Λεβερκούζεν 18:00

Νάπολι-Βιγιαρεάλ 20:00

Άντερλεχτ-Άγιαξ 20:00

Λεχ Πόζναν-Μπράγκα 20:00

Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου 20:00

Μπενφίκα-Στουτγκάρδη 20:00

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Παρί Σεν Ζερμέν 20:00

Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 22:05

Σπάρτα Πράγας-Λίβερπουλ 22:05

Βασιλεία-Σπαρτάκ Μόσχας 22:05

Γιουνγκ Μπόις-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 22:05

ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 22:05

Σεβίλλη-Πόρτο 22:05

Λιλ-Αϊντχόφεν 22:05

Εχει γίνει την Τρίτη 15/2 ματς Άρης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

* Οι επαναληπτικοί θα γίνουν την επόμενη Πέμπτη, με εξαίρεση τον αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΠΑΟΚ, που θα γίνει την Τρίτη 22/2 και τον αγώνα Πόρτο-Σεβίλλη, που θα γίνει την Τετάρτη 23/2.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου