ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζωντανός στο όνειρο

ζωντανός-στο-όνειρο-430958

Ούτε η Μάντσεστερ Σίτι των πολλών εκατομμυρίων κατάφερε να περάσει από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Αρης του Γιάννη Μιχαλήτσου κατάφερε να κρατήσει απόρθητη την έδρα του, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) κόντρα στον αγγλικό σύλλογο για την φάση των «32» του Europa League.

Ετσι, ο Αρης, θα τα παίξει όλα για όλα στην ρεβάνς του Μάντσεστερ, καθώς το 0-0 του δίνει πολλές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Πολύ καλή εμφάνιση από τους «κίτρινους» και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στις εξέδρες του γηπέδου.

Το παιχνίδι

Με όλα της σχεδόν τα «αστέρια» κατέβηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η Μάντσεστερ Σίτι, όμως το αμυντικό πλάνο του Άρη «εγκλώβισε» τους Άγγλους. Οι παίκτες του Μιχαλήτσου έκλεισαν με μεγάλη επιτυχία όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους. Όσες φορές βρήκαν πεδίο δράσης οι «πολίτες» είτε έπεφταν πάνω στον Σηφάκη, είτε τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια (κυρίως με τον Τζέκο).

Ο Κόκε έλειπε από την επίθεση του Άρη, με τον Μπομπαντίγια να κάνει συνεχώς τα εύκολα δύσκολα και να «καταστρέφει» πολλές από τις επιθέσεις της ομάδας του, με το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Νέτο να προκαλεί τα πρώτα… καρδιακά επεισόδια στην εξέδρα. Ηταν στο 40’ όταν Ο Νέτο ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία της Σίτι. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 9’ όταν ο Νταβίντ Σίλβα σούταρε με δύναμη λίγα μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Σηφάκης έπεσε σωστά και έδιωξε και στην επαναφορά ο Σακατά απομάκρυνε οριστικά τον κίνδυνο.

Με ανάλογα σωστή στρατηγική και προσήλωση στο στόχο τους μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Άρη. Κρατώντας με άνεση το μηδέν και με την Μάντσεστερ Σίτι να παραμένει μπλοκαρισμένη επιθετικά, έβγαιναν όλο και πιο συχνά μπροστά.

Εκεί, όμως που στέκονταν μια χαρά στο παιχνίδι και έδειχναν ικανοί να χτυπήσουν μέχρι και τη νίκη, πήγαν να χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους στο 64’. Όμως ο Σηφάκης ήταν ακόμα μία φορά σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τζέκο και τον κίνδυνο. Ότι πήγαν να πάθουν στην αμέσως επόμενη φάση και οι Άγγλοι, με τον Χαρτ να λέει «όχι» στον κεραυνό του Νέτο από 30 μέτρα!

Αρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Σακάτα, Τόχα, Νέτο (88′ Καστίγιο), Μπομπαντίγια (71′ Τσέζαρεκ).

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Ράιτ Φίλιπς (77′ Μπαλοτέλι), Ντζέκο (84′ Σαμπαλέτα), Κολάροβ, Μπόατενγκ, Μπάρι, Σίλβα, Κολό Τουρέ, Τέβες, Γιαγιά Τουρέ.

Την κοπάνησε ο Κόκε

Μπορεί «επίσημα» ο Αρης να ενημέρωσε για ενοχλήσεις του Κόκε, όμως η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός έφυγε από το ξενοδοχείο όταν έμαθε από τον Μιχαλήτσο ότι είναι εκτός ενδεκάδας για τον αγώνα με τη Σίτι! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κόκε θα ζητήσει αύριο κιόλας τη λύση της συνεργασίας του από τη διοίκηση, η οποία δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά της με την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του παίκτη.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου