ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θέλουν μόνο νίκες

παοκ-και-ολυμπιακός-θέλουν-μόνο-νίκες-833589

Να αντιστρέψει το κλίμα θέλει ο ΠΑΟΚ ο οποίος καλείται να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο ενάντια στη Βίντι στην Ουγγαρία, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει άλλη μια νίκη επί της Ντουντελάνζ σήμερα στην 4η αγωνιστική στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου… στην προηγούμενη αγωνιστική με την ήττα 0-2 πέταξε στα σκουπίδια το ευρύ διπλό επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 4-1 και από τη στιγμή που η Τσέλσι νίκησε τους Λευκορώσους με 3-1 το γκρουπ πήρε… φωτιά σε ό,τι αφορά στο ποιος θα ακολουθήσει τους Λονδρέζους στους «32» της διοργάνωσης.

Οι «μπλε» με 9 βαθμούς έχουν «καθαρίσει» την πρωτιά και οι «ασπρόμαυροι» έμειναν στους 3 πόντους, όσους έχουν η Βίντι και η ΜΠΑΤΕ, κάνοντας τη ζωή τους δύσκολη.

Ο Ολυμπιακός με 4 βαθμούς είναι στο -3 από την πρωτοπόρο του 6ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ Μπέτις και στο -2 από τη Μίλαν (παραμένοντας ζωντανός στη μάχη για ένα «εισιτήριο» στην επόμενη φάση του θεσμού).

19:55: COSMOTE SPORT 2 HD: Βίντι-ΠΑΟΚ

22:00:COSMOTE SPORT 3 HD : Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ

«Περιμένω… αγριεμένο ΠΑΟΚ»

Καμία σχέση με το προ δύο εβδομάδων παιχνίδι στην Τούμπα δεν θα έχει το σημερινό της Βίντι με τον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο προπονητής της ουγγρικής ομάδας Μάρκο Νίκολιτς στη συνέντευξη Τύπου. Σε αυτή, τόνισε πως περιμένει λόγω της ανάγκης του δικεφάλου του βορρά για βαθμούς ένα διαφορετικό παιχνίδι απ’ ό,τι αυτό της Τούμπας, στο οποίο η ομάδα του πέτυχε μία σπουδαία νίκη: «Δεν θα πρέπει να μείνουμε στο πρώτο παιχνίδι. Θα πρέπει να συνηθίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο. Δεν είμαστε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για να παίξουμε απλώς τους αγώνες, αλλά είμαστε εδώ για να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα. Έχουμε επανειλημμένα δείξει ότι είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Είμαι χαρούμενος που θα έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο, είναι ωραίο να βλέπεις πως κινητοποιήθηκαν τόσοι άνθρωποι» είπε ακόμη ενώ μιλώντας για τον στόχο της Βίντι στο σημερινό παιχνίδι, δήλωσε: «Πρέπει να κερδίσουμε. Ο ΠΑΟΚ θα έχει μία διαφορετική στάση σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας. Ωστόσο δεν θα ήθελα να μιλήσω πολύ για τακτική πριν την αναμέτρηση».

Με Πασχαλάκη και Μαουρίσιο ο ΠΑΟΚ

Πάνοπλος είναι ο ΠΑΟΚ για το κρίσιμο ματς με τη Βίντι σήμερα για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Μαουρίσιο προπονήθηκε και τέθηκε στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που ξεπέρασε τον τραυματισμό στον αριστερό τετρακέφαλο.

Αμφότεροι είναι στην 21μελή αποστολή. Στη λίστα είναι και ο Γεβγέν Χατσερίδης, που μέχρι πρότινος έμοιαζε να είναι παντελώς εκτός πλάνων, όχι όμως και ο Νίκος Καρέλης, για τεχνικούς λόγους.

Αναλυτικά ο ΠΑΟΚ στην Ουγγαρία: Ρέι, Πασχαλάκης, Σιαμπάνης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Τόσκα, Βαρέλα, Κρέσπο, Χατσερίδης, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά , Ουάρντα, Λημνιός, Πρίγιοβιτς, Άκπομ.

Τούρκος διαιτητής

Τον Τούρκο Αλί Παλαμπιγίκ όρισε η UEFA για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Βίντι στην Ουγγαρία.

Ο 37χρονος ρέφερι είναι διεθνής από το 2015, έχοντας σφυρίξει δύο παιχνίδια στην Ευρώπη, ένα για τα προκριματικά του Champions League (Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Χαποέλ Μπερ Σεβά 5-0) και αυτό στα προκριματικά του Europa League (Γιαγκελόνια – Γάνδη 0-1).

Τελευταίο του ματς στην Τουρκία ήταν στις 19 Οκτωβρίου, στην εντός έδρας ισοπαλία της Γαλατασαράι με τη Μπούρσασπορ (1-1).

Βοηθοί του θα είναι οι Σεσιγκιουζέλ και Ολγκουντσάν, επιπρόσθετοι βοηθοί οι Ουλουσόι και Ουγκιουρλού, ενώ τέταρτος διαιτητής έχει οριστεί ο Ουγιαρτσάν.

Δεν θα είναι μόνος στη Βουδαπέστη

Στο σημερινό κρίσιμο ματς για το ευρωπαϊκό του μέλλον ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται κόντρα στη Βίντι στη Βουδαπέστη και οι Θεσσαλονικείς δεν θα είναι μόνοι τους σε αυτή την προσπάθεια.

Φίλαθλοι της ομάδας είναι στην Ουγγαρία, ώστε να στηρίξουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του. Συγκεκριμένα, δίπλα τους αναμένεται να βρεθούν πάνω από 1.200 φίλαθλοι με την ελπίδα να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Το γήπεδο αναμένεται γενικότερα να είναι κατάμεστο, αφού και οι φίλαθλοι της Βίντι έχουν σχεδόν εξαντλήσει τα περίπου 20.000 υπόλοιπα εισιτήρια.

Με Τουρέ, αλλά χωρίς Γκερέρο ο ΟΣΦΠ

Καλή εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού επί της Ντουντελάνζ θέλει και σήμερα όπως στο Λουξεμβούργο ο Πέδρο Μαρτίνς και ο προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πρόκριση θα παιχτεί ώς το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου.

Στην αποστολή για τον σημερινό αγώνα με την Ντουντελάνζ στο γήπεδο «Καραϊσκάκης», για την 4η αγωνιστική του Europa League, βρίσκεται ο Γιάγια Τουρέ καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε τα 19 ονόματα των ποδοσφαιριστών του, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και αυτό του Αφρικανού μέσου, αλλά όχι του Γκιγιέρμε και των Βούκοβιτς, Ελαμπντελαουί. Φυσικά θα απουσιάσει και ο τραυματίας Γκερέρο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Μεριά, Τσιμίκας, Κούτρης, Μιράντα, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Ναουέλ, Τουρέ, Ποντένσε και Χασάν.

Ο Αρντελεάνου στο «Καραϊσκάκης»

Ενας διαιτητής που θα διευθύνει για πρώτη φορά αγώνα ελληνικής ομάδας θα σφυρίξει στο ματς του Ολυμπιακού με την Ντουντελάνζ, το βράδυ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πρόκειται για τον Πετρ Αρντελεάνου από την Τσεχία, θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του Ίβο Νάντβομικ, Γίρι Μόλατσεκ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Πετρ Μπλαζέι.

Ως επιπρόσθετοι ορίστηκαν οι Ζμπίνεκ Πρόσκε και ο Κάρελ Χρούμπες, επίσης από την Τσεχία.

Ο Αρντελεάνου δεν έχει διαιτητεύσει ποτέ στο παρελθόν παιχνίδι ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη και η μόνη προηγούμενη «ελληνική» εμπειρία του είναι από το ματς Ζίμπρου-ΠΑΟΚ το 2014, στο οποίο ήταν τέταρτος.

Η 4η αγωνιστική του Europa League

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Λεβερκούζεν-Ζυρίχη

Λουντογκόρετς-ΑΕΚ Λάρνακας

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Σέλτικ – Λειψία (22:00)

Ρόζενμποργκ – Σάλτσμπουργκ (22:00)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπορντό-Ζενίτ

Σλάβια-Κοπεγχάγη

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Φενερμπαχτσέ- Άντερλεχτ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ -Σπαρτάκ Τρνάβα

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Άρσεναλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Βόρσκλα Πολτάβα-Καραμπάγκ

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπέτις – Μίλαν (22:00)

Ολυμπιακός – Ντουντελάνζ (22:00)

Η βαθμολογία

1. Μπέτις 7 (5-1)

2. Μίλαν 6 (5-3)

3. Ολυμπιακός 4 (3-3)

4. Ντουντελάνζ 0 (0-6)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σπαρτάκ Μόσχας-Ρέιντζερς

Ραπίντ Βιέννης-Βιγιαρεάλ

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Λάτσιο – Μαρσέιγ

Απόλλων Λεμεσού – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκενκ -Μπεσίκτας

Μάλμε- Σάρπσμποργκ

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Ακχισάρ – Σεβίλλη (19:55)

Κρασνοντάρ – Σταντάρ Λιέγης (19:55)

11ος ΟΜΙΛΟΣ

Αστάνα-Γιάμπλονετς

Ρεν-Ντιναμό Κιέβου

12ος ΟΜΙΛΟΣ

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Τσέλσι (19:55)

Βίντι-ΠΑΟΚ (19:55)

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 9 (5-1)

2. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3 (4-7)

3. ΠΑΟΚ 3 (4-4)

4. Βίντι 3 (2-3)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου