ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Μόναχο η ΑΕΚ

στο-μόναχο-η-αεκ-833825

Παραμένοντας χωρίς βαθμό μετά από τρία παιχνίδια στους ομίλους του Champions League, η ΑΕΚ έχει απόψε στις 10μ.μ. το πιο δύσκολο έργο μπροστά της, φιλοξενούμενη της Μπάγερν στο Μόναχο για την 4η αγωνιστική του 5ου Ομίλου.

Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα της Super League, η Ένωση βρίσκεται από χθες στο Μόναχο, χωρίς τους Μπακασέτα, Οικονόμου, αλλά και τον τιμωρημένο Λιβάγια.

Ο Τάσος Μπακασέτας έμεινε εκτός αφού ο διεθνής επιθετικός δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ εκτός είναι και ο Οικονόμου που αποχώρησε με κάκωση έσω πλαγίου από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα ο Σιμόες είναι κανονικά στην αποστολή.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει μαζί του στο Μόναχο 21 ποδοσφαιριστές. Η αποστολή της ΑΕΚ αποτελείται από τους: Μπάρκα, Τσιντώντα, Γκίνη, Μπακάκη, Λαμπρόπουλο, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σβάρνα, Σιμόες, Γιαννιώτα, Μάνταλο, Γαλανόπουλο, Μπογιέ, Μοράν, Γιούση, Άλεφ, Γιακουμάκη, Κλωναρίδη και Πόνσε.

Δεν παίζει ο Ρόμπεν

Ο Άριεν Ρόμπεν τέθηκε νοκ άουτ από τον αποψινό αγώνα, μιας και ο Ολλανδός εξτρέμ δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο γόνατο, κάτι που έκανε επισήμως γνωστό ο Νίκο Κόβατς, τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου.

Αμφίβολος, παράλληλα, είναι ο Κολομβιανός επιθετικός, Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στην κνήμη. «Θα περιμένουμε για να δούμε αν μπορεί να παίξει» υποστήριξε ο Κροάτης τεχνικός των Βαυαρών, ο οποίος επεσήμανε ότι περιμένει δύσκολο ματς απέναντι στην Ένωση, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League: «Πρώτα από όλα, αυτό που προέχει είναι ο αγώνας. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι καλή και έχουμε αυτοπεποίθηση. Πάντα προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για τους παίκτες. Περιμένω δύσκολο παιχνίδι, όπως ακριβώς στην Αθήνα. Χρειάζεται να κάνουμε ένα ματς στο οποίο θα νικήσουμε με τρία ή τέσσερα γκολ. Μετά όλα θα είναι πιο εύκολα».

«Ο αγώνας με τη Ντόρτμουντ είναι το Σάββατο. Ίσως θα έπρεπε να μιλάμε για την ΑΕΚ, γιατί αν κερδίσουμε θα φτάσουμε τους δέκα βαθμούς και ουσιαστικά θα έχουμε προκριθεί. Το ντέρμπι είναι βέβαια σημαντικό, αλλά για μένα το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι το ματς με την ΑΕΚ», διευκρίνισε ο Κροάτης προπονητής.

«Ας ελπίσουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε κάνοντας μια πειστική εμφάνιση. Βλέπουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτά επίσης ξεχωριστά. Θα μιλήσουμε για τη Ντόρτμουντ μετά τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, από σεβασμό και προς την ελληνική ομάδα», πρόσθεσε.

«Το ματς στην Αθήνα ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει μια ή δυο φορές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτυχώς βρήκαμε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και κερδίσαμε δίκαια. Περιμένω και την Τετάρτη δύσκολο ματς, δεν θα είναι πιο εύκολα από ό,τι στην Αθήνα», συμπλήρωσε ο Κόβατς. Υπενθυμίζεται ότι δεδομένα εκτός μάχης για τη γερμανική ομάδα έχουν τεθεί οι Κίνγκσλεϊ Κομάν και Κορεντίν Τολισό, οι οποίοι εδώ και καιρό είναι τραυματίες.

Σιμόες: Δεσμευόμαστε να δουλέψουμε

Εκεί που όλοι βλέπουν μια δυσκολία, ο Αντρέ Σιμόες βλέπει μια ευκαιρία. Ο Πορτογάλος μέσος κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Μόναχο τόνισε πως το ματς με την Μπάγερν προσφέρει στους παίκτες της ΑΕΚ τη δυνατότητα να αντιδράσουν. Μάλιστα αναφέρθηκε στην κουβέντα που έγινε στα αποδυτήρια και τις δεσμεύσεις που έλαβαν οι παίκτες.

«Είναι το πιο δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι των ομίλων. Όμως όσο πιο δύσκολο είναι ένα ματς, τόσο πιο μεγάλη είναι και η ευκαιρία για μας. Δεν είμαστε το φαβορί, το λέει η λογική, έχουμε μικρές πιθανότητες για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά αυτό μας γεμίζει με μεγαλύτερη φιλοδοξία για να έχουμε μια καλή παρουσία», ανέφερε ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ.

Οσο για το αν περιμένει την αντίδραση της ομάδας του μετά την κακή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, είπε: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνουμε μια σημαντική αλλαγή. Εμείς μιλήσαμε, δεσμευτήκαμε πως ο καθένας θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό και θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο. Είμαστε τυχεροί που κάνουμε αυτή τη δουλειά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Δεν είμαστε σε τόσο άσχημη κατάσταση, αν συγκρίνουμε την περσινή κατάσταση είμαστε σε χειρότερη θέση. Όμως δεσμευόμαστε πως θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο στο γήπεδο. Ένα ματς τελειώνει μετά το 90’, όχι στο 60’ ή στο 70’, ό,τι κι αν συμβεί. Έχουμε πίστη στους εαυτούς μας και στην ομάδα, οπότε ό,τι κι αν συμβεί εμείς θα συνεχίσουμε τη μάχη μας».

Ο… παλιόφιλος Γιουγκ σφυρίζει

Ο Ματέι Γιουγκ ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει την αποψινή αναμέτρηση. Ο 38χρονος Σλοβένος διαιτητής είναι διεθνής από το 2007 και στις 22 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους είχε σφυρίξει στον αγώνα της «Ένωσης» με τη Ντιναμό Κιέβου, που είχε λήξει ισόπαλος 0-0 με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των «κιτρινόμαυρων» στους 32 του Europa League. Μια ακόμη φορά είχε βρεθεί στο δρόμο ελληνικής ομάδας, στο Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1 στις 21 Φεβρουαρίου 2013 επίσης για τους 32 του Europa League. Φέτος έχει σφυρίξει στα Σκωτία-Αλβανία 2-0 για το Nations League, Βασιλεία-Απόλλων Λεμεσού 3-2 για τα playoffs του Europa League και Μαρσέιγ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 για τους ομίλους της διοργάνωσης.

5ος Ομιλος

Το πρόγραμμα (4η)

Σήμερα-10μ.μ.

Μπάγερν-ΑΕΚ

Μπενφίκα-Αγιαξ

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1. Αγιαξ 5-1 7

2. Μπάγερν 5-1 7

3. Μπενφίκα 3-5 3

4. ΑΕΚ 2-8 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου