ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτα Απόλλωνας, μετά Νίκη

πρώτα-απόλλωνας-μετά-νίκη-833834

Παρελθόν αποτελεί το κλάσικο του Βόλου για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου, με Ολυμπιακό και Νίκη να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις, αλλά με κερδισμένο στην ουσία τον Ολυμπιακό, που διατήρησε την κορυφή και τη διαφορά των δύο βαθμών από τη δεύτερη στην κατάταξη συμπολίτισσα.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Χωρίς να κάνει την καλύτερή της εμφάνιση, η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη διατήρησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την ανούσια υπεροχή, κρατώντας εντέλει τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη και στον γκολκίπερ Γιακουμή, που είπε «όχι» σε δύο περιπτώσεις στους ποδοσφαιριστές της Νίκης, διατηρώντας την εστία του ανέπαφη.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι, που παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, μετρώντας 5 νίκες και 1 ισοπαλία στις 6 πρώτες αγωνιστικές επιστρέφουν από σήμερα στις εντατικές προπονήσεις ενόψει του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου για την 7η αγωνιστική, που θα γίνει, μετά από πολλές περιπλανήσεις σε Μαγνησία και όμορους νομούς, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το οποίο φιλοξένησε άλλωστε και το ντέρμπι.

Η ομάδα του Βόλου θέλει να παρουσιαστεί σοβαρή στον αγωνιστικό χώρο και να «καθαρίσει» εύκολα την υπόθεση νίκη, απέναντι στην ομάδα από την Καρδίτσα, ώστε να αρχίσει να σκέφτεται έπειτα και το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, αυτή τη φορά για το Κύπελλο ΕΠΣΘ και για τη φάση των «8», που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 5μ.μ. στο Πανθεσσαλικό.

Όσον αφορά στο μέτωπο της προετοιμασίας, οι ερυθρόλευκοι είχαν ρεπό χθες και θα επιστρέψουν και πάλι από σήμερα στις προπονήσεις, μεταβαίνοντας και πάλι στο Αερινό, λόγω έλλειψης αγωνιστικών χώρων, μιας και ακόμη δεν έχει δοθεί προς χρήση το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού. Το τεχνικό τιμ περιμένει πλέον να δει την κατάσταση του Σάκη Σάββα, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις από το παιχνίδι με τη Νίκη και δεν αποκλείεται να μείνει εκτός για περίπου μία εβδομάδα.

Ρόκας: Μαζί οι φίλαθλοι Ολυμπιακού και Νίκης

Την προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τη μεγάλη στήριξη των φιλάθλων της ομάδας που βρέθηκαν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού στο ισόπαλο ντέρμπι με τη Νίκη εξήρε ο αρχηγός της ομάδας Στάθης Ρόκας στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε το παιχνίδι. Παράλληλα, επεσήμανε πως θα είναι πολύ ωραίο φίλαθλοι και των δύο ομάδων του Βόλου να κάθονται μαζί στο γήπεδο:

Αναλυτικά, ο Ρόκας σημείωσε: «Έγινε ένα ντέρμπι σε αθλητικό πλαίσιο και το χάρηκε ο κόσμος. Αν εξαιρέσουμε ότι δεν μπήκε γκολ, είχε κάποιες φάσεις, είχε δύναμη, είχε πάθος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, γιατί κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θέλουμε να κυριαρχούμε στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνουμε τους τρεις πόντους. Αυτό μπορεί να μην έγινε στο παιχνίδι με τη Νίκη, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε, κοιτώντας το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, αλλά και το ματς Κυπέλλου με τη Νίκη. Βήμα – βήμα πιστεύω θα πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την άνοδο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο μας, που έχει πικραθεί πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Έδωσε βροντερό «παρών», τους ευχαριστούμε και τους θέλουμε δίπλα μας σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε να βγάλουμε την ομάδα από αυτή την κατηγορία. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βρίσκονται φίλαθλοι και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Είναι ένας αγώνας 90 λεπτών. Από κει και πέρα, ο καθένας κοιτά την ομάδα του, είμαστε όλοι φίλοι. Θα ήταν πολύ ωραίο να ήταν διασκορπισμένοι και οι φίλοι του Ολυμπιακού και οι φίλοι της Νίκης και να κάθονται δίπλα – δίπλα. Δεν έχουμε κάποια κόντρα εκτός από την αγωνιστική».

Ξεχωριστή κερκίδα των αθλητών ακαδημίας

Κερκίδα αθλητών ακαδημίας ποδοσφαίρου δημιουργεί και εγκαινιάζει ο Ολυμπιακός Βόλου για τους αγώνες έδρας της ομάδας, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του Ερασιτέχνη έχει ως εξής:

«Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 στο πλαίσιο της επαφής της με την κοινωνία της πόλης μας και της δημιουργίας μίας νέας γενιάς φιλάθλων που θα γαλουχηθούν με τα αθλητικά ιδεώδη καθώς και για την τόνωση συνεργασίας μεταξύ των ακαδημιών ποδοσφαίρου που αποτελούν την κυψέλη της δημιουργίας του αθλήματος αποφάσισε τη δημιουργία κερκίδας αθλητών ακαδημιών ποδοσφαίρου για όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας που θα διεξαχθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αρχής γενομένης την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 με αντίπαλο τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου.
Καλούνται όλοι οι υπεύθυνοι των ακαδημιών της πόλης μας να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 στο τηλέφωνο 2421062220 για να ενημερωθούν για τους όρους και τον τρόπο προσέλευσης και συνοδείας των νεαρών αθλητών τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου