ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με τη σκέψη στο ντέρμπι

με-τη-σκέψη-στο-ντέρμπι-837286

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με τη σκέψη στο κυριακάτικο ντέρμπι που είναι φιλοξενούμενος από τη Νίκη στις 18.30 στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός Βόλου προετοιμάζεται για το 6 στα 6, έχοντας τον αέρα της κορυφής στοχεύει στην ισοφάριση του ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος σε πρωτάθλημα θέλοντας μάλιστα να μεγαλώσει αυτό το σερί καθώς φέτος έχει αποκλειστικό στόχο την πρωτιά και την άνοδο…

Στο κυριακάτικο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής που ενδέχεται να δοθεί και η δυνατότητα στους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από το βόρειο πέταλο του Πανθεσσαλικού, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επιστρέψουν με νίκη στο Πανθεσσαλικό και ως φιλοξενούμενοι αφού ως γηπεδούχοι τα δυο ματς τα έδωσαν στον Αλμυρό (έχοντας κερδίσει 5-1 τον Πιερικό και τη Στυλίδα 4-0) και τελευταίο ματς στη δηλωμένη έδρα ήταν με τα Μετέωρα (2-0).

Αγωνιστικά ο Περικλής Αμανατίδης θα πάει στο ντέρμπι χωρίς τον Βασίλη Σαχινίδη, ενώ ο Αντώνης Ζγκούρη που αποχώρησε από το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου είναι ακόμη αμφίβολο αν θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας καθώς και χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ κανονικά θα είναι παρών ο Σάκης Σάββας (δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου) και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα.

Πανέτοιμος είναι και ο Αντώνης Καμπλιώνης και ο μόνος προβληματισμός για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό είναι το ότι δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό καθώς ήταν εκτός από τα μέσα Αύγουστου όταν μια θλάση τρίτου βαθμού στον ορθό μηριαίο τετρακέφαλο τον άφησε πίσω για δυόμισι μήνες.

Ο Καμπλιώνης που πέρσι ήταν από τους βασικούς συντελεστές της καλής πορείας στο δεύτερο μισό περιμένει πώς και πώς να παίξει και φέτος αφού άλλωστε η πρώτη του συμμετοχή θα είναι σημαδιακή και η εμπειρία του είναι κάτι που χρειάζεται η ομάδα…

Πριν έρθει στον Βόλο άλλωστε είχε καλές παρουσίες αφού ο Καμπλιώνης έμαθε ποδόσφαιρο στη Γερμανία, παίζοντας στις ακαδημίες της Νυρεμβέργης και στη συνέχεια πήγε στην Ερλάνγκεν Μπρουκ στην τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας, όπου κάνει γεμάτη σεζόν το 2008-09 (24 συμμετοχές, έξι γκολ). Ακολουθεί η Γιάν Ρέγκενσμπουρκ, όπου παίζει στην ομάδα Νέων της και στη συνέχεια στην Φράιερ. Και ενώ στη Γερμανία τού ζητούν να πάρει την υπηκοότητα για να κληθεί στις ηλικιακές εθνικές, αποφασίζει να μην το κάνει και να δοκιμάσει στην Ελλάδα.

Το 2011 πηγαίνει στον ΑΟ Χανιά, όπου αμέσως ο Γιάννης Πετράκης τον καθιερώνει ως αμυντικό χαφ. Με καλή ποδοσφαιρική παιδεία και τεχνική κατάρτιση, καλός στο κράτημα της μπάλας και με χαμηλό κέντρο βάρους, ο Αντώνης είναι παράλληλα και αρκετά γρήγορος. Το 2013 ανεβαίνει με τα Χανιά στην Φούτμπολ Λιγκ, αλλά εκεί αργεί να παίξει. Φτάνει στις 15 Δεκέμβρη του 2013 για να ξεκινήσει βασικός, αλλά στη συνέχεια έχει σταθερή παρουσία, μέχρι και τα πλέι οφ. Ο Γιάννης Πετράκης θέλει να τον πάρει στα Γιάννινα, αλλά δεν προχωράει η μεταγραφή του.

Το 2014 έχει πρόταση από τα Τρίκαλα. Εκεί αλλάζει θέση και παίζει εξτρέμ με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Βάζει έξι γκολ, κερδίζει τρία πέναλτι και η ομάδα κατακτά το Κύπελλο Γ’ Εθνικής.

Πηγαίνει στη Λάρισα, αλλά δεν παίρνει συμμετοχές και πηγαίνει δανεικός στην Πύδνα Κίτρους που κάνει πολύ καλή παρουσία. Έτσι τον αποκτά ο Απόλλων Λάρισας, όπου εντυπωσιάζει με επτά γκολ σε 11 αγώνες.

Τον ζητούν τα Τρίκαλα και εκεί ο Αντώνης κάνει το λάθος να δεχτεί και να αφήσει την εντυπωσιακή πορεία με τον Απόλλωνα Λάρισας να πανηγυρίσει την άνοδο.

Παίζει λίγο στα Τρίκαλα αυτή τη φορά, όπως δεν μένει και πολύ, αν και βγάζει πολύ καλές εμφανίσεις, στον Ιάλυσο. Έτσι τον περασμένο Ιανουάριο έρχεται στον Ολυμπιακό Βόλου, όπου σκοράρει στο ντεμπούτο του και κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και το καλοκαίρι είναι βασικό χαρτί στον σχεδιασμό της ομάδας πριν σταθεί άτυχος μέσα στον Αύγουστο. Τώρα έχει μπει και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς περιμένοντας την 100ή του εμφάνιση στην Γ’ Εθνική και πρώτη για φέτος. Στις 99 συμμετοχές του στη Γ΄ Εθνική ο Καμπλιώνης έχει πετύχει και 19 γκολ…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου