ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση για Ρήγα και Αγχίαλο

πρόκριση-για-ρήγα-και-αγχίαλο-839428

Το δεύτερο σερί ντέρμπι του Δήμου Ρήγα Φεραίου βρήκε νικητές τους κυανόλευκους του Βελεστίνου, οι οποίοι επικράτησαν 1-0 του Διαγόρα στο Στεφανοβίκειο χάρη στο «γρήγορο» γκολ του Αραμπατζή, «τσεκάροντας» το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου ΕΠΣΘ.

Ο Ρήγας ήταν ξεκάθαρα ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Διαγόρα που για είχε για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Μιχάλη Ζιώγα. Κόσμος και των δύο ομάδων παρακολούθησε «περιμετρικά» το παιχνίδι. Με 10 λόγω αποβολής έπαιξαν από το 66’ και μετά οι γηπεδούχοι.

Ο αγώνας

Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ο Γεωργατζής είχε οριζόντιο δοκάρι σε φάουλ από πλάγια αριστερά, ενώ το σύνολο του Θανάση Μπίλη βρήκε το γκολ σε αντεπίθεση στο 7ο λεπτό. Σε φάση που ξεκίνησε με κόρνερ των γηπεδούχων έπειτα από απόκρουση του Παπαγιάννη σε απευθείας χτύπημα φάουλ του Γουτούλη, οι Σέττος, Πάσχος και Αραμπατζής ξεδιπλώθηκαν ωραία στο γήπεδο με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα με το αριστερό από κοντά τον Βουραζέρη για το 0-1.

Στο 26’ ο σκόρερ έπιασε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από κόρνερ αλλά έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Ακολούθως, με τη συμπλήρωση 35 λεπτών ο Πάσχος έδωσε νέα ωραία ασίστ, αυτή τη φορά στον Ζηρδέλη, ο οποίος σούταρε από δεξιά στην περιοχή με τον Βουραζέρη να αποκρούει σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια να μπλοκάρει, όταν ο φορ του Ρήγα επιχείρησε νέα προσπάθεια, με τον Ιωάννου να βάζει και την κόντρα. Ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Αλεξίου να απειλήσει πλασάροντας χαμηλά από τον άξονα, αλλά ο Βουραζέρης μπλόκαρε.

Στην επόμενη φάση, ο Αραμπατζής έφυγε πάλι ωραία από δεξιά, ο επόπτης… σήκωσε και κατέβασε τη σημαία για οφσάιντ -αντιλαμβανόμενος άμεσα το λάθος του- με τον εξτρέμ του Ρήγα να σουτάρει αλλά τον τερματοφύλακα Βουραζέρη και πάλι να μην δέχεται το δεύτερο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε από πλευράς Ρήγα και πάλι ο Γούτσιος έβαλε δύσκολα στον Βουραζέρη με το σουτ που έκανε στο 57’. Ο πορτιέρε του Στεφανοβικείου βγήκε και πάλι νικητής.

Πέντε λεπτά μετά, ο δραστήριος Γουτούλης πρόλαβε εκτός περιοχής τον Γούτσιο στη διεκδίκηση της μπάλας και προσπάθησε να αιφνιδιάσει από μακριά τον Παπαγιάννη που με εντυπωσιακή βουτιά προς τα πίσω κατάφερε και μπλόκαρε.

Η δεύτερη κίτρινη του Κουρούμαλου 66’ παραδόξως δεν οδήγησε σε οπισθοχώρηση τον Διαγόρα και οι γηπεδούχοι είχανε ουσιαστικά το καλό τους διάστημα πιέζοντας για την ισοφάριση αλλά δεν δημιούργησαν κλασική ευκαιρία. Ένα τέταρτο πριν τη λήξη ο Ρήγας διαμαρτυρήθηκε για μαρκάρισμα στον Γεωργατζή στην περιοχή και στη συνέχεια της φάσης οι γηπεδούχοι για μη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αλεξίου. Στο 89’ ο Γούτσιος πρόλαβε σωτήρια τον Κουβελά, που ήταν έτοιμος να σουτάρει μέσα από την περιοχή, και στην κόντρα επίθεση ο Σέττος σούταρε πάνω στον Βουραζέρη.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ: Βουραζέρης Ε., Καραμπούζης, Βουραζέρης Ν (23’ λ. τρ. Βαλωτής)., Πρασσάς, Ιωάννου, Καλιακούδας, Κουβελάς, Κουρούμαλος, Τσουκάλης, Τζιόλας, Γουτούλης.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γούτσιος, Γεωργατζής, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Αλεξίου Γ., Αραμπατζής (65’ Νασιακόπουλος), Τσιαντής, Πάσχος (85’ Τανός), Σέττος, Ζηρδέλης (90+2’ Μπόλκας).

Πρόκριση για Αγχίαλο

Επόμενος αντίπαλος της ομάδας του Ρήγα Φεραίου θα είναι η Αγχίαλος, η οποία χθες κέρδισε με 3-1 τον Άνθιμο Γαζή. Οι Αγχιαλίτες άνοιξαν το σκορ στο 23’ με τον Πήλιο, ενώ στο 29’ ο Καραγιώργος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 55’ η ομάδα του Άνθιμου Γαζή μείωσε σε 2-1 μετά από εκτέλεση πέναλτι του Σεραφίδη, και στο 91’ ο Απριγιάν διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Δύναμις-Κένταυρος 6-0

Σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση της Γ’ ΕΠΣΘ η Δύναμις κέρδισε με 6-0 τον Κένταυρο Νοτίου Πηλίου. Τέσσερα τέρματα πέτυχε ο Πλόχα και από ένα οι Πρίφτης και Πατσής.

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου